tisdag 9 oktober 2012

Mycket obehagligt

I vanliga fall så brukar vi behandla hundarna mot noskvalster innan älgjakten för att vara säkra på att de ska fungera på eftersök. Vi har alltid använt oss av Interceptor. Nu visade det sig att det är väldigt svårt att få tag på Interceptor, problem med tillverkningen. Istället så blev det behandling med stronghold, spot on preparat. Jag läste bipacksedeln innan användning och stronghold skulle vara ordentligt testad på collie utan att några biverkningar rapporterats. Strax innan vi skulle gå och lägga oss behandlade vi hundarna så att det skulle hinna torka in innan de skulle stöka. Yana och Freyja behandlade vi först och sen gick de och lade sig. Sen var det Lexus tur och när han hade blivit behandlad gick jag och lade mig. Han följde i vanlig ordning med in i sovrummet och lade sig. Sen tog det inte någon lång stund innan han började gå runt vilket han inte brukar göra. Jag funderade på om det kunde bero på Stronghold men tänkte att det lika gärna kunde vara så att han behövde gå ut så jag tog ut honom. När vi kom in igen ville han först inte följa med in i sovrummet men efter ett tag följde han med men satt bara bredvid min säng och stirrade på mig och såg orolig ut. Han tittade bakom sig på väggen och uppförde sig som om han var stressad och rädd/orolig för något bakom sig. Jag klev upp för att se om han skulle uppföra sig vettigare men han fortsatte uppföra sig underligt och vankade av och an. Vid det här laget var jag rätt säkert på att det berodde på Stronghold så Lexus blev placerad i badkaret och jag schamponerade bort medlet. När det var gjort och han var torkad så gott det gick med handdukar så var det första han gjorde att hämta en leksak.
Då tittade jag på nytt i bipacksedeln och upptäckte meningen " Liksom för andra makrocykliska laktoner har reversibla neurologiska symtom undantagsvis observerats efter användning av denna produkt." Eller som man kan säga på svenska djuret kan bli lite koko i huvudet när man använder preparatet men det är inte ett bestående tillstånd.

Nu förknippar Lexus tyvärr stress/oro/rädsla med sovrummet men med tanke på att det inte har gått många timmar än så tror jag att det kommer att ordna sig. Jag gick nog och lade mig runt 1 när jag var helt säker på att han var okej, Lexus valde att sova i vardagsrummet. Jag är bara glad över att han är sig själv igen och Stronghold kommer han aldrig mer att bli utsatt för.


5 kommentarer:

 1. Peppar, peppar, har vi aldrig råkat ut för biverkningar av vare sig maskmedel, fästingmedel eller andra medel vi behövt ha på hundarna. Dock läste jag bipacksedel för avmaskningsmedlet Milbemax och hittade en varning för just collie. Det gick dock bra ändå.

  Skönt att Lexus har en uppmärksam matte som avhjälpte problemet så fort. Puss till Lexus-pojken. Vi ska undvika Stronghold om det går.

  SvaraRadera
 2. En sak till...
  Rapportera biverkningen!

  SvaraRadera
 3. Ringde veterinären i morse för att rapportera biverkningen. Jag möttes av en telefonsvarare, bara akutfall den här veckan så jag ringer på måndag igen. Läskigt hur mediciner kan påverka

  SvaraRadera
 4. Stackars lite. Hoppas du hittar något bättre till den stackaren. Inget roligt när man liksom måste gissa sig till vad det är som pågår. Och dessutom inte kan förklara det heller så mottagaren förstår. För jag har svårt att tro att Lexus skulle förstå om du försöker förklara denna biverkningen för honom .

  SvaraRadera