Vad sjutton kan man göra med ett halvt vitkålshuvud? Att bara göra en sallad går bort. Det blev en förvånansvärt god soppa till middag igår. Det gick åt cirka ett halvt vitkålshuvud till den och det är därför jag nu måste hitta på något med det som finns kvar. Jag funderar på att slänga ner vitkål i en bröddeg men min spontana känsla är att det nog inte blir gott. Ge mig något bra tips nu på vad jag kan göra med den
KÅLPUDDING!
SvaraRaderaÄlskar kålpudding men det är oftast svärmor som tillagar den. Det går åt ganska mycket vitkål.
Jag brukar strimla vitkål under tiden som jag har nudlar som ligger i blöt. Lite sockerärtor, morötter och paprika skurna i stavar.
SvaraRaderaTa alltihop och woka det i soya, vatten och mycket lite fett.
Väl på spisen behöver du inte mycket mer än 5-10 min beroende på värmen.
Blir supergott! Är färdigt när morötterna har lagom konsistens. Tänk bara på att de helst inte ska vara tjockare än 0.5 cm.....
Lycka till!
Tack för tipsen. Det lutar åt att det får bli kålpudding om någon dag
SvaraRaderaLite sent med tips kanske.....men stuvad vitkål är också gott!
SvaraRadera