tisdag 27 mars 2012

För varje ny hund ändrar jag min planering

När jag skaffade Leo så hade jag inga planer på att tävla. Mitt mål var att göra allt "rätt" och få en hund med bra vardagslydnad. Vad som är rätt är verkligen inte lätt att veta när man skaffar sin första valp. Det finns för många människor som gärna ger råd som inte riktigt har kunskapen och sen så finns det en massa böcker som förespråkar olika saker. Det viktigaste jag lärde mig var att lite på min egen magkänsla och ignorera råd som kändes konstiga. Leo utvecklades till en hund med bra vardagslydnad och vi hade en bra relation.

När jag skaffade Toker hade jag siktet inställt på tävling. Inlärningen av moment i tävlingslydnad började tidigt och det var ett misstag. Med Toker så borde jag istället ha lagt tiden på att bygga en bra relation och fokusera på vardagslydnad. På sikt så insåg jag mitt misstag och även om det tog ett tag så hittade vi varann i vardagen.

Om ett par veckor så är det dags för en ny valp att flytta in. Det jag har lärt mig av Leo och Toker kommer jag garanterat att ha nytta av. Den här gången ska jag först se vad det är för en liten individ och sedan besluta mig för hur den ska tränas. Målet är att tävla även den här gången men viktigast av allt är att vi har roligt och om det tar ett par år innan vi börjar tävla så gör det inget

1 kommentar:

  1. Med andra ord straxt dags att göra ny misstag ;)
    Men roligt med ny hund!

    SvaraRadera