lördag 14 maj 2011

Ja hur gick det då?

Vi var på plats på Gagnef-Floda brukshundklubb runt 11. Utställningen började 9 så jag hoppades att det inte skulle bli så lång väntetid för oss. Det var rätt många hundar som skulle exteriörbeskrivas och när den ena domaren hade dömt klart "sina" raser på utställningen så började hon exteriörbeskriva. Hon hann med ett par och sen blev det en paus i exteriörbeskrivningarna för hon skulle döma finalerna på utställningen. Medan vi väntade fick Toker, Yana och Freyja lite miljöträning. Utställningsmiljö är inget som någon av hundarna är vana vid så det var nyttigt. En av Tokers släktingar med ägare var på utställningen och det var kul att träffa på dem. Det var en del människor som blev nyfikna på Yana och Freyja så sambon fick svara på lite frågor och hundarna blev omklappade. Sen blev det till slut vår tur och Toker hälsade i vanlig ordning lite översvallande på exteriörbeskrivaren. Han hanterade mätningen bättre än vad jag hade trott med tanke på att han aldrig har blivit utställningstränad. Sen fick jag och Toker springa runt lite och jag kan erkänna att Toker mer sprang som om det var lydnadstävling vi var på.
Det hela slutade med att Toker fick godkänt och kan numera titulera sig korad. Det sämsta i protokollet blev en 5 på ländparti. Hela protokollet går att se här. Tryck Ctrl och + för större storlek. Kvalitén blev inte den bästa men jag hoppas att det mesta syns. 
Jag måste även lägga till att jag är skyldig en ägare av en dobermann ett stort tack. Hon var snäll och hjälpte till att få Toker att ställa sig ordentligt genom att locka med en leksak. Min avsikt var att tacka henne men jag blev så chockad när Toker blev godkänd att jag helt glömde bort det.

6 kommentarer:

 1. Grattis!! :D Tur att du bestämde dig för att göra!

  SvaraRadera
 2. Grattis!! När Gåva fick sin titel tyckte jag det kändes som om hon blivit dubbad till riddare :)

  SvaraRadera
 3. Tack tack! Det var väldigt oväntat och roligt att han blev godkänd

  SvaraRadera
 4. Grattis! Vad härligt! =)

  SvaraRadera
 5. Men fy vad jag är efter !
  STORT grattis till KORAD !!
  Jätteroligt :D

  SvaraRadera