måndag 4 december 2017

Visste att det var något jag glömt

Och vad det var insåg jag på promenaden på lunchen och det var att klippa bort päls mellan Lexus trampdynor och klippa klorna. Jag försöker se till att klippa klor varje söndag och pälsen mellan trampdynorna tar jag då på en gång. På sommaren är jag av naturliga anledningar inte så noga med att klippa bort päls. Lexus fick ordentliga snö/isklumpar idag så jag fick hjälpa honom att få bort det några gånger men kul hade han ändå.

Nu ser det kanske ut som om en bunt människor har vandrat lite planlöst här men så är det inte. Spåren är efter älgar, en del spår var rätt färska och det är alltid spännande om man är hund.
 Snön var osedvanligt jobbig att gå i, för varje steg jag tog gled jag bakåt en bit men det är bra motion. När man sedan kan stanna till och ta en bild och njuta av utsikten så är det rätt okej ändå.
Freyja sprang runt en del men hon fastnade inte på många bilder idag. Därför blir det bara två bilder på Lexus. Om det råder någon tvekan om vad han pysslar med på första bilden så kan jag avslöja att han lurpassar/lyssnar på möss/sork eller något liknande. Jag avbröt det, inte så trevligt när han tar något litet djur
 Vad han gör på den här bilden vet jag inte men full fart var det
Nu på kvällen rörde han sig lite stelt i ena frambenet men det känns inte så underligt och han måste få röra sig och njuta. Är han stel imorgon också så får han en liten större dos av medicinen

3 kommentarer:

 1. Åh, min Oliver fick också snö och isklumpar i tassarna så jag klippte också där vintertid, här både sandar och saltar de ju och han hade känsliga trampdynor så det var tvunget att antingen torka ordentligt med våt trasa eller duscha tassarna efter promenader och då är det lättast att klippa.
  Äsch, några sorkar mer eller mindre gör väl inget, och så kan du spara in lite foder. ;-) Hoppas att han inte har ont imorgon också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här saltas det aldrig så på så sätt är det skönt att hundarna slipper det. Nu brukar Lexus få lite snö och isklumpar fast jag klippt så mycket jag kan men det blir helt klart mindre när jag kommer ihåg att hålla efter bättre.
   Än så länge så har han alltid släppt möss/sorkar när jag ropar loss och det är jag glad för. Det kan kanske vara praktiskt med en hund som fixar sin egen mat men jag tycker att det är lite äckligt=)Jag tycker att han verkar röra sig normalt idag igen så det är skönt att se att han inte blir så dålig av att rusa runt som han älskar

   Radera
  2. Ja, det är ju lite äckligt faktiskt. Uzie knep en liiiiiten hasselmus en gång, den slank ner illa kvickt. Urk. Det tog ett tag innan jag kunde släppa det mentalt, det erkänner jag.

   Radera