onsdag 27 december 2017

Ibland tar det ett tag innan jag kopplar

Förra veckan så spydde Lexus upp sin middag några dagar på rad. Min första gissning var att han ätit något olämpligt ute. Helt logiskt kändes det inte att han skulle ha lyckats med det flera dagar på rad. Jag fortsatte fundera på vad det skulle kunna vara och så plötsligt kom sambon med teorin att det kanske var Lexus medicin. Så fort som han sade det kom jag ihåg att veterinären sa att det var rätt vanligt att hundar fick problem med magen när de hade fått medicinen en tid. För att försöka få reda på om det är medicinen som ställt till det så har Lexus varit utan medicin i några dagar nu. Och han har inte mått illa något mer.
Det blev ett samtal till veterinären i morse för att be om någon annan medicin men det gick inte så bra för det var bara telefonsvarare. Veterinären ska vara ledig några dagar till så det blir till att vänta med att sätta in någon annan medicin. Nu skulle jag kunna söka någon annan veterinär men jag känner att det inte riktigt är värt det. Att åka en bra bit och låta Lexus genomgå samma undersökningar som redan är gjorda för att kunna få ett recept känns inte helt aktuellt. Nu tycker jag lite synd om Lexus som antagligen kommer att få lite ont i några dagar när medicinen gått ur kroppen men det får fungera. Skulle det hända någon av hundarna något akut skulle vi givetvis ta oss till någon veterinär men det här känns inte akut.

4 kommentarer:

 1. Man kan ge antacida till hundar som blir illamående av NSAID (jag antar att det är en sådan Lexus får), minns inte vilken dock. Det kan du också få utskrivet på recept isf, om det ingår i er försäkring menar jag. Hoppas att han inte får alltför ont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte nyttjat försäkringen än och tror inte att jag kommer att göra det. Självrisken är på 2500 för varje period på 100 dagar, undra om jag minns rätt nu... Det har gått runt 2 månader nu sedan veterinärbesöket och för medicin och undersökningar är det bara runt 1700 som jag har betalat. Det är bra med en liten veterinärklinik med vettiga priser

   Radera
  2. I så fall tycker jag inte att du ska göra det heller, bra! Jag _tror_ att det är Losec man kan ge hundar men fråga när vetten kommer tillbaka.

   Radera
  3. Jag tror att det blir en helt annan medicin, kommer ihåg att veterinären pratade om en dyrare medicin som var snällare mot magen

   Radera