torsdag 30 mars 2017

Död åt alla katter i byn

Så var det dags att gnälla igen hade också passat bra som rubrik. Hatet mot katter beror nu på att kattjäveln/kattjävlarna förstör mina aklejor. Rabatten framför huset har börjat tina och tre aklejor började vakna till liv för någon dag sedan. Sen var en kattjävel i rabatten och sket och grävde runt och så var det bara två aklejplantor kvar. För att skydda dem satte jag grillpinnar i marken runt plantorna. Hade kattjäveln fått en pinne i häcken hade det icke bekommit mig det minsta. Tyvärr var det inte så bra utan under kvällen hade kattjäveln varit i rabatten igen och så var det bara en aklejplanta kvar. Nu har jag ett par olika lösningar på problemet:

 • Låna ett gevär och skjuta alla katter som sätter en tass i vår trädgård. Bra lösning i min värld men det kan nog påverka stämningen i byn.
 • Skaffa ett ordentligt vattengevär och ladda den med något som luktar vidrigt. Lagom straff känner jag att det blir för kattägaren och behöva tvätta djuret.
 • Rigga upp något ovanför rabatten som gör att kattjäveln får en hink med vatten över sig.
 • Lägga ett nät över rabatten så kattägaren får komma och hämta sitt djur och sedan givetvis hosta upp pengar för mina plantor.
 • Sätta upp ett elstaket
Jag kan vara kreativ när det behövs... Hade jag haft råd hade det utan tvekan blivit ett högt nätstaket med piggar högst upp men sådana summor har jag inte.
I stort sett alla blommor/plantor i trädgården har jag drivit upp från frön och det är inget som görs på en kvart. Jag har lagt ner tid,energi och pengar på att få fram fina blommor och det är inte roligt att få det förstört av kattjävlar. Jag undrar hur många kattägare som skulle tycka att det var roligt om jag varje promenad skulle låta våra hundar skita och gräva i deras rabatter.

2 kommentarer:

 1. Fy FAN vad lack jag hade blivit! Visst, jag är kattägare själv men jag har noll sympati med kattkräk som det du råkat ut för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skönt att höra=)Jag personligen skulle skämmas rätt bra om våra hundar förstörde hos andra människor

   Radera