måndag 13 februari 2017

Letar sele

Jag har roat mig ett tag nu med att spana på nätet efter lämpliga selar åt hundarna. Att hitta någon som uppfyller mina krav är inte det lättaste, hade jag haft en tjock plånbok hade det varit lättare. En sele till Freyja kommer mest att användas när hon får äran att dra mig (att kalla det för canicross känns lite för seriös) och när hon går personspår. Eftersök och viltspår går hon i spårhalsband. När det gäller Lexus tänker jag mig att selen ska användas på promenader ibland, när han drar mig och när han spårar. Så jag skulle vilja ha en sele med koppelring vid nacken och en längre bak på ryggen.

Nomesele eller äkta dragsele går bort för jag anser inte att de är bra när man spårar. Det fungerar säkert lysande om man bara ägnar sig åt ängsspår men det gör inte jag. Jag har inga problem att tänka mig hur det skulle bli att spåra i ungskog, hunden går på fel sida om ett träd och plötsligt är föraren inte längre rakt bakom och hela nomeselen/dragselen hamnar toksnett och det blir bara en irriterande störning i spårningen.

Jag har tittat lite på vinthundsselar i Y-modell, ingen risk för skav bakom frambenen med en sådan men då verkar det som om man måste få en uppsydd=dyrt.

Väldigt många y-selar jag tittat på tycker jag sitter på tok för tight mot frambenen och verkar mest begränsa rörligheten.

Det är med andra ord inte så lätt men några alternativ har jag hittat även om ingen uppfyller alla mina krav. Nu har jag inga pengar till selar idag men att leta lämpliga kostar inget och har man tur går det kanske att hitta beg i bra skick eller fynda på någon rea


3 kommentarer:

 1. Du skulle kunna fråga Sol (reyna från AoH-forumet) vad hon tar för att sy upp en, hon är professionell sömmerska med eget företag. www.syrecycle.se och sedan hunddelen, därifrån kan du säkert skicka meddelande. Annars finns hon på Facebook, Sol Sefastsson. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får ta och titta på det när ekonomin tillåter.

   Radera
 2. Leta begagnat är ju smart. Jag har tyvärr inga tips däremot, men berätta om du kommer på nåt.

  SvaraRadera