måndag 16 januari 2017

Fin vinterdag

Jag insåg ännu en gång att det var längesedan som jag hade drag/midjebältet på mig så det åkte på. Lexus fick sele och lina på sig och så bar det iväg.

Han låg på rätt bra i perioder och andra stunder tyckte han att det var viktigare att nosa. Eftersom jag inte gör det här på något seriöst sätt alls så får han nosa ibland. Efter att ha gått i runt 2km tyckte jag att han kunde få skutta lös en stund.

Rätt glad som synes och notera även att han var artig nog att vika undan istället för att rusa rakt på mig. Efter en stund i frihet var det dags att vandra hemåt igen.
Väl hemma var det dags för en vilostund.
Hade jag haft råd så skulle det bli riktiga dragselar åt båda och en kickspark. Kicksparken skulle nog mest användas som omväxling till vanliga promenader, lättare att hålla ett högre tempo själv med en spark. Eftersom det inte blir så mycket drag så får det helt enkelt fungera med vanlig sele och jag tror inte för ett ögonblick att Lexus skadas fysiskt av det på något sätt

2 kommentarer:

 1. En del människor är så hysteriska med det där, om hunden enstaka gånger drar i vanlig sele och då bara spark eller en gående människas vikt så skriker de högt om permanenta skador och ditten och datten. Orka! Det är skillnad på om man använder det som regelbunden fysträning, STOR skillnad. Lexus ser ut att ha roligt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min åsikt är att en hund som tar skada av det helt enkelt måste vara felkonstruerad. Så länge man gör saker med måtta tror jag inte att det spelar någon roll vilken utrustning man har.
   Jag tror han tyckte att det var kul så jag får nog bli bättre på att variera promenader

   Radera