lördag 12 december 2015

Jäkla örn

Jag blir mer och mer övertygad om att de vilda djuren inte längre vill bli fotade av mig. På promenaden såg jag något stort uppe i ett träd. Eftersom det var så stort tog det en stund innan min hjärna kopplade att det var en fågel. Innan jag hade fått upp kameran så hade fågeln hunnit flyga iväg. Jag är rätt säker på att det var en kungsörn och det hade varit roligt att få fota den men det ville den inte. Istället fick det bli bilder på de något mer tama djuren.
Tog med mig lite leksaker ut idag och tänkte utmana Lexus att leta efter och avlämna en leksak han inte gillar att ta i munnen.

Han tycker att det är roligt att leta och efter lite uppmuntran från mig så greppade han leksaken.
Som synes så tog han minsta möjligt bit i munnen. Jag var inte alls säker på att han skulle ta den alls så det var kul att se att han kunde komma över sin motvilja mot läderleksaken.
Freyja hade däremot inga problem med att greppa den.
Att avlämna och inte tugga på saker är ett större problem för henne. Det hon hittar vill hon behålla.
Jag hade även med mig spårapporter ut och de hann förändras lite... Man kan säga att Freyja hjälpte till med att skapa fler.
Dagens lärdom är att om Freyja ska få leta saker så ska det vara saker hon inte kan ta sönder på en kort tid

4 kommentarer:

 1. Hahaha vad rolig Lexus ser ut, nästan som "uuurrrk vilken äcklig, men titta så duktig jag är som tar den ändå" och duktig var han ju! Tugghundar är sällan roliga när man ska träna, lite oavsett vad det är man tränar så vill man inte ha tugg men en del hundar är bara så och det finns gränser för hur mycket man orkar mecka med det, om alls. Synd på apporten men nu har du två istället. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul att se hur stolt Lexus blir när han klarar något som är svårt för honom. Att träna bort Freyjas tuggande tänker jag inte ge mig på. Gjorde tappra försök att få bort det när hon var yngre men insåg att det skulle vara ett stort jobb. Så jag har accepterat att hon tuggar och är jag dum och använder något hon kan ha sönder så är det mitt fel

   Radera
  2. Jag håller med dig, man får tänka sig för helt enkelt.

   Radera
 2. Lexus, hihi, gu vad duktig. ^^

  SvaraRadera