tisdag 18 augusti 2015

Hade glömt bort

Nu skäms jag inte direkt för att jag helt hade glömt bort att leta efter någon bild på Leo. Hade jag inte fått ett mail från sssk som på nytt bad om ett kort så hade jag aldrig börjat titta igenom bilderna från 2007-2008. Efter att ha letat lite hittade jag två bilder som inte var allt för fula och som fungerade storleksmässigt så nu får helt enkelt de på sssk välja vilken bild som ska vara med i handboken.
Leo var onekligen otroligt söt och väldigt rolig. Jag kommer ihåg en gång när vi var ute och gick med hundarna och träffade på några fiskare. Sambon visste ett bra ställe att fiska på/vid så det blev som så att vi promenerade dit med fiskarna. Leo hade order att gå bredvid mig och det gjorde han hela tiden. Vi lämnade av fiskarna på stället och när vi hade gått en bit från dem gav jag Leo frikommando och fortsatte gå. Efter en stund märkte vi att vi bara hade Yana med oss, Leo var borta. Så vi började ropa och till slut gick vi tillbaka till fiskarna för att höra om de sett Leo. Och där satt Leo så fint på en sten och blev matad med en smörgås av en av fiskarna.
Det var så han var, uppförde sig perfekt när man såg honom eller han var under kommando och när man vände ryggen åt honom hittade han på bus.
Ett år var det en älg som blev dödad av björn/varg här i närheten. Det var på vintern så köttet höll sig fräscht. Varje gång vi promenerade i närheten gällde det att hålla ögonen på Leo, han sprang aldrig i förväg för att kunna äta utan han väntade till man hade passerat stället och sedan sprang han tillbaka.
Det känns fortfarande tråkigt att han inte fick bli äldre men han hade några få korta bra år i alla fall.

7 kommentarer:

 1. Alla hundar är speciella, men vissa är mer speciella än andra. Leo låter som en sådan hund. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han var fantastiskt lurig på ett charmig sätt

   Radera
 2. Men vad fiiiin, och vilken bra historia, haha. Men alltså jättefin. Jag har nog frågat tidigare, men var kom han ifrån? Och varför blev han för ung? Som sagt, jag vet nog svaren men minns inte.
  Superfin! (Edit: oj, det kunde jag tydligen inte säga nog många gånger. ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, han var fin=)
   Han kom från Nodstagårdens kennel och hans stamtavlenamn var Jackpot och han var en jackpot. Vintern 07-08 började han tappa orken på promenader, nu tänkte jag inte på det då för det var väldigt kallt. Sedan när det blev vår märktes det att något var tokigt så vi åkte till veterinären. De vanliga proverna togs och även om han blivit smittad av någon fästing kollades. Proverna visade inget så han fick en vitaminspruta och sedan avvaktade vi ett kort tag men han blev inte bättre utan bara sämre. Efter ytterligare några vändor till den vanliga veterinären så åkte vi till Strömsholm och det blev många många besök dit. Nu kommer jag inte ihåg allt som gjordes men det jag kommer ihåg på rak arm är lungsköljning (fanns misstanke att han hade fått lungmask), röntgen av hela kroppen, ultraljud av hjärta lungor och lever, massa blodprov, sätta in smärtstillande på prov, medicinera med levaxin på prov, belastningstest på bukspotten osv. Någon gång var levervärdet dåligt men vid nästa blodprov var det normalt och under hela den här tiden blev Leo bara sämre och sämre. Till slut sa Strömsholm att det enda som återstod att göra var en magnetröntgen och det sa jag ja till men att de inte skulle väcka honom ur narkosen innan de pratat med mig. De kunde inte se något på magnetröntgen heller och då fattade jag beslutet att han aldrig skulle väckas upp igen.
   Nu i efterhand kan jag se att jag borde ha avlivat honom tidigare men ibland inser man inte saker när man är mitt uppe i det hela tiden. Så Leo somnade in när han var 4år och några månader.

   Radera
  2. Nej, såklart tänker man ju också att de kommer att hitta vad som är fel, och då blir det dags att ta ett beslut. Men så underligt, undrar vad det var. Just ja, Nodstagården, dem var jag i kontakt med för kanske... 11 år sedan! Men sedan föddes en kull lite närmare mig. :)
   Vänta nu, var han född 2004? Då är det ju inte omöjligt att det var just den kullen jag kikade på, så lustigt!

   Radera
  3. Japp, han föddes 23/8 2004. När jag hälsade på hade de även en kull som var några veckor äldre. Det hade varit riktigt lustigt om du skulle ha köpt Leos kullbror.
   Ett tag funderade jag på om han hade syringomyelia men det skulle ha synts på röntgen, det var en annan sheltie som diagnostiserades med det men den var inte släkt med Leo. Att aldrig få veta vad som var fel var utan tvekan det jobbigaste, alla gissningar från veterinärer var jobbigt det också eftersom det varje gång väckte hopp om att det skulle bli bra

   Radera
  4. Då hade nog båda kullarna fötts, eller var på planeringsstadiet, precis när jag hade bestämt mig för att överhuvudtaget köpa hund igen men inte hade bestämt ras till 100 %. Jag minns att fler än en kull fanns där. En kul vetskap i alla fall!
   Har i vrigt inte riktigt tänkt på att Leo och Balder skulle ha varit jämngamla (Balder f 2005).
   Och ordet som ser konstigt ut ska vara "övrigt", fattar inte varför paddan inte vill samarbeta med vissa internetverktyg (som Bloglovin).

   Radera