måndag 28 november 2011

Blir det en collie

så blir det en långhårig eller en korthårig. Nu låter det nog inte så oväntat men för mig är det det. När jag kom på att jag nog allt ville ha en collie igen så funderade jag på om jag skulle stå ut med pälsvård eller inte. Eftersom jag har haft en sheltie så vet jag hur det är att ha en hund som kräver pälsvård. Efter lite funderande så kom jag fram till att det är jäkligt korkat att välja bort en bra hund bara för att den kräver att bli borstad. Vilken långhårs collie som jag skulle vilja ha valp från visste jag redan. Ska jag ha ett långhår så ska det vara en valp efter Yuffie. Hennes arbetslust och koncentration imponerar på mig varje gång som jag ser henne i träning. För mig så är det även viktigt att jag känner förtroende för uppfödarna och Åsa och Kent (Puckolinas kennel) litar jag helt på.

Korthår trodde jag aldrig att jag skulle fundera på igen men allt blir inte som man har tänkt sig. Jag har varit i kontakt med en korthårs uppfödare och om det blir ett korthår igen så kommer den att komma från den kenneln

5 kommentarer:

 1. När min första storpudel gick bort vid 3 års ålder så kände jag mig inte riktigt färdig med stor pudel. Efter Chasy som jag hade i 13 år kändes det så självklart med en annan ras.

  SvaraRadera
 2. Vi tackar för förtroendet :D

  SvaraRadera
 3. Har du några fler raser du tittar på än Collie ? Roligt att ha tillgång till en uppfödare som man kan följa med och se hunden "på riktigt" :)
  Får man fråga vilken kortisuppfödare du har kontakt med ? :)

  SvaraRadera
 4. Carina: Jag har tittat på långhårig och strävhårig hollandese herdeshond och laekenois. Långhårig hollandese herdeshond tilltalar mig mycket men det känns som om det är för svårt att få en korrekt bild av hur det ser ut med sjukdomar. Sen så är jag inte så pigg på att importera en hund eftersom det är svårt att få en korrekt bild av hur det ser ut i hundens släkt. Laekenois tycker jag fortfarande är intressant men collie känns mest rätt nu i alla fall.
  Jag tiger nog ett tag till med vilken uppfödare som jag har varit i kontakt med

  SvaraRadera
 5. Jag har också kikat på Lakken. Likaså Holländare, men basen är så snäv, varken hälsan eller mentaliteten är nån höjdare...
  Ok, du får säga när du vill :)

  SvaraRadera