torsdag 9 juni 2011

Inkallning med godis som belöning och en annan belöningNu har jag gnällt en del om Tokers tempo i olika moment så jag tänkte ta och visa en video om hur det ser ut. Han vet inte på förhand om han kommer att bli belönad med godis,leksak eller lek med mig.


Som det går att se är hans fokus inte den bästa och tempot lämnar mycket att önska.

I den här videon vet han att belöningen är att leka med en älgklöv.


Jag är glad att jag har en belöning som gör att han håller ett bra tempo. Problemet är bara att det inte riktigt känns som om jag kan belöna med en älgklöv när jag tränar på någon klubb. Inte heller är det direkt någon belöning som det går att trycka ner i fickan.

5 kommentarer:

 1. Jag tycker gott att du kan belöna med älgklöv även på klubbar. Vitsen är ju att man ska hitta en belöning som fungerar för sin hund. Externbelöning med älgklöven liggande någonstans kanske? Utfört moment = varsågod och spring och lek med klöven. Då kan den ligga i bilen på tävling och Toker vet om det. Baklängeskedja ihop hela lydnadsprogrammet så att Toker är helladdad vid sista momentet och vet att nu hägrar klöven.

  SvaraRadera
 2. Då blir det till att ta med en klöv nästa träning. Jag brukar köra ett par moment och ha klöven som externbelöning i trädgården och det funkar bra för då är han ordentligt taggad

  SvaraRadera
 3. Ja, det var en jäkla skillnad på fart !
  Tycker också du kan ta med dig klöven till klubben och om någon nu skulle yttra sig så kan man ju vara en bit bort på planen.

  Har du provat att sära på fart och ingångar, träna farten för sig och ingångarna för sig ?

  Vad tycker han om att du skulle springa ifrån honom under inkallningen eller att du skickar iväg någon leksak alt. klöven just för att få farten ?

  Eller att någon håller i halsbandet och laddar och sen släpper honom mot dig ?

  Ja, det finns lite olika sätt.

  Men väldigt intressant att se att klöven är så pass värdefull att han har bra fart och kommer in snyggt också :)

  SvaraRadera
 4. Jag har provat det mesta för att få upp farten. Om någon håller i tokers halsband sätter han sig bara och väntar till person släpper och då blir det segfart till mig. Han har bra fart om jag springer iväg och ropar hit men starten är väldigt seg. Slänger jag iväg leksak eller liknande och står stilla är det segfart i vanlig ordning.

  Toker är inte den lättaste att träna kan jag sammanfatta det hela med:D

  SvaraRadera
 5. Vad spännande. Har sett många släktingar på den sidan men inget korthår. Måste vara en trevlig hund med de generna ;P. Tävlar ni också i 1:an?

  SvaraRadera