tisdag 17 september 2024

torsdag 12 september 2024

Missnöjd

 I år skulle jag hinna med så mycket. Våren och sommaren skulle jag träna Vilde i trädgården, skulle gå någon rolig kurs och komma igång med spår. Inte har det blivit mycket med något alls tyvärr. Förra året satte vädret och mygg stopp för normal träning på promenaderna som jag gjort med tidigare hundar. Har alltid övat platsliggning och sitta kvar när man ändå är ute på promenad. Den träningen skulle jag ta igen i år och så blev det samma skitväder som förra året och möjligtvis ännu mer mygg. I år har det varit många många dagar som det inte ens har gått att vara i trädgården på grund av alla mygg. Att ta ta sig ut i skogen för spår då har varit omöjligt. Kurserna den här terminen på de två hundklubbarna är valpkurs och en vardagslydnadskurs. Inget för mig med andra ord. Att åka upp på öppen träning har känts meningslöst. Fullt med mygg och väldigt dåligt med folk och hundar. Att åka ett par mil för det har jag tappat lusten för. Bara skit med andra ord och hösten är nog här.




fredag 6 september 2024

Fortfarande skeptisk

 Det är något skumt med svampar även i år.


Även om de är skumma så har Vilde inga problem med att kolla av.

Det blev lite tyst här efter attacken på Vilde, luften gick ur mig lite och jag är fortfarande sur över det.

Här i byn är det tre hundar som vi möter ofta och att möta dem är fortfarande inget problem. En hund möter vi lite då och då vilket vi även gjorde för några dagar sedan och där märktes det skillnad. Vilde reagerade en del och blev helt klart osäker. Vi skulle behöva möta många hundar som inte bryr sig i hundmöten för att komma tillbaka till vår tidigare nivå. Skithunden med ägare åkte hem till sitt hemland någon dag efter attacken så den har vi sluppit men de ska komma tillbaka snart. Min gissning är att den hunden kommer att bita en annan hund eller människa och att människor här kommer kräva att den avlivas. Får se om jag får rätt i det.

Min plan var att jag och Vilde skulle göra tävlings debut i något i år men den planen har jag skrotat. Innan Vilde känner sig trygg bland andra hundar kommer det inte bli någon tävling för oss.