tisdag 27 augusti 2024

Avliva fanskapet

 Det har varit rätt lugnt i byn en tid när det kommer till knepiga hundar. Det lugnet tog slut när ett tyskt par köpte en stuga här. Med sig hade de en hund som inte alls verkar trevlig så jag har undvikit att promenera förbi deras hus och när jag har sett dem ute har jag hållit avstånd. Idag kom mannen gående med hunden kopplad på vägen genom byn och jag kom från en sidoväg. Avståndet var så pass stort så jag stannade och tänkte att de kunde passera. Så fort hunden såg Vilde började den morra och kasta sig. Vilde svarade upp så jag hade fokus på honom och så såg jag i ögonvrån hur hundfan var på väg mot oss. Jag snurrade runt och försökte hålla Vilde skyddad men tillslut kom Vilde lös och han svarade upp mot hunden. Hunden gick då till attack och försökte få ner Vilde. Vilde gav upp och drog från platsen. Hunden insåg efter en bit att det inte var lönt att försöka komma ikapp. Ägaren fick tag på fanskapet och bad om ursäkt och jag gav mig efter i riktningen Vilde hade sprungit. Efter en stund av ropande dök Vilde upp. Tacksamt nog så har jag inte hittat några fysiska skador på Vilde men mentalt återstår att se. Han har känts mer på helspänn efter händelsen och hundmöten blir det till att börja från noll med igen.

Jag har noll förståelse för människor som väljer att hålla aggressiva hundar vid liv utan att se till att hundarna inte har någon möjlighet att skada andra hundar

torsdag 22 augusti 2024

Ja? Nej?

 Kursutbudet här lämnar precis som tidigare en hel del att önska. Enda kursen som presenterats hittills och vad jag misstänker även kommer att bli enda kursen är en kurs i vardagslydnad för 1100. Behöver Vilde en vardagslydnadskurs? Nja är svaret på det. Tror jag att vi skulle lära oss något? Väldigt tveksamt. Efter den misslyckade hund i hand kursen känner jag mig lite bränd. Hade kursen kostat 500 hade det kanske varit värt det. För mig är 1100 mycket pengar särskilt med tanke på att jag inte tror att vi kan lära oss så mycket. Jag tror absolut inte att jag är fullärd när det kommer till något inom hundträning men att slänga in Vilde på en kurs var man ska lära hunden sitt, ligg och lite annat känns inte helt rätt. Det han behöver är träning med andra hundar som helst ignorerar honom och har fokus på sina förare. Vi skulle helt enkelt behöva träna med hundar och förare som är bättre än vad vi är. 


Jag ska vela ett tag till och fundera på om jag vill slänga ut 1100 i hopp om att kursen kan vara nyttigare för oss än vad jag tror. Under tiden ska jag roa mig med att plocka älgflugor ur håret

onsdag 7 augusti 2024

Paus

 

Det är paus från den mesta träningen för tillfället. Vildes hjärna är inte med i lydnadsträning och bägge bilarna är det problem med så spår träningen är också på paus. Min tanke var att vi skulle ha kommit långt i spår träningen nu men så är det verkligen inte. Nu har jag möjlighet att lägga spår i närområdet men mängden mygg gör att jag inte kan ta med mig Vilde och binda upp honom medan jag lägger spår. Jag är även för trött för att orka gå ut själv, lägga spår, gå hem och hämta Vilde och gå ut i skogen. Träningen får helt enkelt vara på paus.

Vardagslydnad och promenader blir det givetvis varje dag