söndag 19 november 2017

Hundspråk

Det är fascinerande hur små signaler hundarna använder när de kommunicerar. Den här bilden är tagen när Freyja inte ville leka mer. Det syns att hon har bitit ihop munnen och höjt upp ögonbrynen.
Det budskapet var tydligt för Lexus och han gick genast undan.

Så får det väl bli en liten uppdatering också när det gäller hundarnas hälsa.
Freyja vägdes i morse och nu har hon gått ner 2.5kg i vikt. Fort har det inte gått men det kändes inte heller nödvändigt när vi började projektet att få ner henne i vikt. Det är lite svårt att gissa hur mycket mer hon bör gå ner men jag gissar på 0.5kg. Vi får helt enkelt se hur hon ser ut i kroppen när hon väger 0.5kg mindre och då avgöra om mer ska bort eller inte.

Lexus har under veckan fått medicin för en 6kg hund och det har gått hyfsat. En dag såg jag att han rörde sig lite lite stelare men det är svårt att säga om det beror på att han hade ont eller om han halkat till på is. Nu var förändringen i hans rörelsemönster så pass liten att jag inte tror att många ens hade sett det. Jag tänkte fortsätta med dosen för 6kg hund en vecka till för att säkert kunna avgöra om det är en bra dos eller inte.

3 kommentarer:

 1. Det är så fantastiskt med deras kroppsspråk, ju bättre man lär känna en hund desto subtilare signaler känner man igen.

  Jag tycker att man ser Freyjas midja mycket bättre nu, det är nog bäst som du säger att kolla om ett tag igen för nu lär ni se om det blivit för mycket bort eller inte.
  Hoppas att Lexus kan stå på den här dosen framöver, det är ju en väldigt låg dos ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Det är kul att inse hur mycket de kommunicerar med varandra och hur de respekterar varandras signaler.
   Freyja ser helt klart mycket bättre ut i kroppen. Nu skäms jag inte för att visa bilder på henne, alltid pinsamt att ha en hund som inte är i bra form.
   Jag hoppas verkligen att det är en dos som kommer att fungera. Nu har han inte varit lös så mycket eftersom det är så pass isigt och han inte riktigt har vett att ta det lugnt. Vill inte att han springer runt som en galning och gör någon ordentlig vurpa

   Radera
  2. Det är bra att du håller honom kopplad då, en hund som redan har en skada/påverkan från lederna behöver ju inte direkt hjälp att strula till det mer. Tänk att de inte kan lära sig att ta det lugnt?!

   Radera