tisdag 6 juni 2017

Vettigt

Idag kände jag att det var dags att ge Lexus en makeover och så blev det. Jag kände helt enkelt att det var dags att kapa hans päls och anledningen till det är enkel. Varken Lexus eller jag tycker att pälsvård är kul och det tar energi som jag hellre lägger på att göra roliga saker med honom. Eftersom vi självfallet ej ägnar oss åt utställning så finns det ingen anledning att han ska ha lång päls. Nu orkade ingen av oss få allt klippt och fixat idag så vi fortsätter med det imorgon.
Så här ser han ut nu.
Lite ojämnt som synes och bara slarvklippt under magen. Det kommer nog bli fint när det är helt klippt. Känner jag collievärlden rätt så finns det säkert någon knäppgök som blir upprörd över att jag klippt Lexus och ja det kan man väl få bli.

5 kommentarer:

 1. Det är klart att folk kommer att ha åsikter om att du klipper, folk lägger sig i så mycket de ska vara tysta om. Du och Lexus trivs med sommarfrilla, the end. *tummen upp*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ser ut som ett litet får nu, väldigt söt=)Jag förstår inte riktigt varför det ska vara så upprörande att man klipper en del raser medan det är helt godkänt att klippa andra. Mår hunden/ägaren bättre av att hålla pälsen kort så förstår jag inte varför en del tycker att det är förkastligt

   Radera
  2. Precis. Alla köper ju inte raser med lång päls för att ställa ut dem utan för egenskaper och inte utseende.

   Radera
  3. Skulle jag köpa hund för utställning så skulle det nog bli en korthårig chihuahua. Ingen pälsvård direkt och man slipper springa i utställningsringen, med en chihuahua lär det räcka att gå raskt=)

   Radera