måndag 29 maj 2017

Motion

Freyjas trampdyna är fortfarande inte helt bra så promenader på hårda underlag undviks. Motion behövs ändå så idag fick hundarna simma. Vi brukar kasta pinnar åt hundarna som de får hämta och det är något som uppskattas. Att jag inte skaffat någon flytande leksak beror på att jag är rätt säkert att jag då skulle få stå och se hur leksaken flyter iväg medan hundarna står på land.
Så här såg det ut när Freyja väntade på att en pinne skulle kastas
När det enligt Freyja tar för lång tid innan pinnen kastas så finns det bara en lösning och det är att försöka sno pinnen.
Det märktes att Freyja uppskattade att få röra sig lite och simma.
Lexus simmade också.
För ett bra tag sedan började vi prata om att byta ut fårstängslet vi har runt trädgården och nu är sidan som gränsar mot våra grannar nästan klar. Fort gick det inte utan det har varit ett projekt som varat i några dagar.
Det som återstår att göra är att såga av stolparna. Jag borde ha haft ett annat objektiv så jag kunde visa hela sidan men man får en känsla för hur det ser ut nu i alla fall. Det är grönt nät och en bräda mot marken och en på höjden så det borde sitta ordentligt. På sikt ska fårnätet runt hela trädgården bytas ut men i år tror jag inte att vi kommer göra mer. Att slita upp fårnät som vuxit in i marken under ca 9 år är inte det roligaste jag gjort i mitt liv. Det var ingen slump att vi gjorde den enda sidan som vi har grannar på utan anledningen till det är att det är där rådjuren oftast hoppar in och grannarnas katt promenerade ofta in på vår tomt från den sidan. Rådjuren får gärna hålla sig utanför vår trädgård eftersom de äter upp så jäkla mycket och grannens katt vill jag inte ha i vår trädgård. Anledningen till det är att det eländiga djuret i stort sett varje dag har skitit i någon av våra rabatter och förstört plantor. Så kul är det inte att gå ut i trädgården och konstatera att djuret har grävt/krafsat sönder en bolltistel/akleja/lilja/kokardblomster eller något annat. Skulle jag köpa plantor för att ersätta vad den har förstört skulle det handla om hundratals kronor. Nu hoppas jag verkligen att den inte kommer vara lika mycket i vår trädgård men det återstår att se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar