måndag 19 december 2016

Hammare, dressyrspö eller försvarsspray

Jag längtar mer och mer tillbaka till tiden jag hade Leo. Och anledningen till det är att man då kunde promenera runt hur man ville i och runt byn utan att behöva fundera på var man gick. Det känns inte som om det är så längre tyvärr. Igår blev Lexus attackerad igen av en hund... Jag börjar nu bli jävligt less på hundägare som inte inser att det bor flera hundar här i byn och man måste ta hänsyn. Bägge attackerna som Lexus blivit utsatt för hade lätt kunnat undvikas. I första fallet hade det räckt om ägaren hade insett att den inte klarade av att hantera sin hund med fysiskt styrka och hade använt nosgrimma/dressyrlänk så att den i alla fall hade haft en chans att hålla i sin hund. Och igår hade det räckt om ägaren inte haft sin hund lös på stället de var på. Att ha en hund som inte gillar andra hundar och inte har en bra inkallning lös på en plats med dålig sikt är inte att tänka ett steg längre. Efter incidenten igår ringde ägarna i alla fall hem till oss för att höra om vi hittat några bitmärken på Lexus så de tar i alla fall ansvar för det som hände. Nu ändrar det tyvärr inte på något. (Han klarade sig från bitmärken)

Lexus är en glad, positiv och lite puckad hund och så vill jag att det ska få fortsätta vara men risken är att han inte kommer fortsätta vara så om han blir attackerad lite då och då. Jag tvivlar inte för ett ögonblick på att han en dag kommer att komma till insikten att det är lika bra att vara den första som attackerar när en hund kommer fram till honom. Han har varit kopplad bägge gångerna som han blivit attackerad och tacksamt nog så har jag och sambon varit ute tillsammans bägge gångerna. Hade det varit en av oss som varit ute med bägge hundarna hade det inte varit roligt.

Nu överväger jag faktiskt att se till att alltid ha med mig något som skyddar hundarna och det är inte vettigt när man bor i en liten by men när man inte kan lita på att andra hundägare har koll på sina hundar så finns det inte så många alternativ. Hundarna är våra ägodelar och sina ägodelar har man rätt och försvara och så kommer att ske i större utsträckning.

3 kommentarer:

 1. Ja, det är klart att man måste få försvara sin hund! En pepparburk kanske du kan ha i fickan, en liten? Lätt att slänga i ansiktet på den anfallande hunden tänker jag och det behövs inte mycket för att de ska reagera. På dem bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju försvarsspray som är mot hundar men skaffar jag någon lutar det åt att jag köper en som är mot människor. Anledningen till det är att det finns spray mot människor med rödfärg. Kan ju vara roligt om folk som inte kan kontrollera sina hundar får lite extra jobb med att försöka tvätta bort färg från hunden

   Radera
 2. Verkligen!!! Då funkar det inte heller med "det var inte min hund" om de skulle försöka sig på den idiotin. *skrattar elakt*

  SvaraRadera