tisdag 15 november 2016

Dags att skriva på

Det är blir utan tvekan mitt enda politiska utspel någonsin här. Jag har nu tagit itu med att skriva ut en blankett på sidan Bevara Dalarna. Syftet är då att skriva på och sedan skicka in blanketten så att det förhoppningsvis blir en folkomröstning om storregionerna. Jag är då motståndare mot storregioner, det beror inte på att jag anser att landstingsledningen gör ett bra jobb. Tror inte att någon tycker det, för mig handlar det om att det knappast kommer att bli bättre i dalarna när allt ska styras från längre avstånd. Sitter de styrande i Uppsala eller någon av de andra större städerna så har de garanterat ännu mindre koll på hur det är här. För att förstå hur det är på landsbygden behöver man bo här och ha kontakt med vanligt folk. Kontakt med vanligt folk kan jag inte tänka mig att någon politiker har men bor man och styr i området finns i alla fall chansen att de någon gång blir konfronterade av vanligt folk eller råkar hamna i något sammanhang när de träffar på vanligt folk.
Mina åsikter om politiker är att
 • De är skickliga på att låtsas bry sig om utsatta grupper när det krävs men glömmer dem fort.
 • Oavsett partitillhörighet så är deras första prioritering att sko sig så mycket som möjligt och gärna hjälpa släkt och vänner till högre positioner.
 • De lever i någon form av fantasivärld


Så tar vi och avslutar med en bild från någon timme sedan

3 kommentarer:

 1. Det är så extremt stört, detta med storregioner. Det är bara att titta på polisens omorganisation där de som ska skicka patruller i Jämtland och Västerbotten sitter i Sundsvall och inte hittar LKAB på kartan ens. Det är så fruktansvärt puckat att jag saknar ord, du gör rätt i att uttrycka din åsikt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bevisligen har saker inte blivit bättre när ansvarsområdena blir större och att tro att det kommer gynna sjukvården kan jag inte förstå

   Radera
  2. Jag förstår inte hur någon med fler hjärnceller än två kan tycka att det är vettigt att ta bort den lokalområdeskunskap som är vital för att få framför allt de norra delarna av Sverige att fungera. När en i Jämtland ringer till polisens ledningscentral för att rapportera en trafikolycka och får frågan "Hur långt från Burträsk är det?", då måste man för sjutton fatta att det blivit galet. Om då ALLT i samhället ska göras om till storregioner ja DÅ blir det systemkollaps.

   Radera