tisdag 11 oktober 2016

Kan vara bra med halsband som passar

Det är inte så ofta som något nytt köps till hundarna. När det gäller halsband och koppel används de oftast till de är helt slut. Freyja fick ett nytt halsband som unghund och det var utslitet för länge sedan, hon gick inte perfekt i koppel så halvstryp delen blev fransigt och sliten. Hundarna har alltid halvstryp för att det helt enkelt är smidigt att bara dra över huvudet. Halsbandet Freyja har haft har antingen varit Tokers en gång i tiden eller så har Lexus haft det. Oavsett så har det varit för stort för Freyja. Så pass stort att när hon har hamnat lite efter och böjt ner huvudet så har man stått där med koppel och halsband medan Freyja varit lös. Nu är det inte så att hon har skuttat iväg när det hänt men det är inte helt optimalt med lös hund på bilväg. Därför beslutade jag att det var dags att köpa ett nytt halsband åt henne. Igår låg det i brevlådan, det hade kunnat vara någon cm mindre men det trillar i alla fall inte av om hon böjer ner huvudet så det är helt klart bättre.
Nu tror jag inte direkt att hon bryr sig om vad hon har runt halsen men jag tycker att det är snyggt. Fördelen med korthåriga hundar är att det är lite roligare med halsband för de syns

3 kommentarer:

 1. Snygg färg på henne! Jag har aldrig förstått folk som har tusen olika koppel, halsband, selar och täcken till sina hundar, frånsett att jag aldrig hade råd med mer än det viktigaste till mina hundar så ser jag inte vitsen. Många med större hundar gnäller över accessoarhundar som chihuahua men de blingar själva hundarna med allehanda grejer och det är lite dubbelmoral tycker jag. Nåja, snyggt är halsbandet iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det inte heller. Lexus första egna/nya koppel blev reflexkopplet jag köpte för några veckor sedan. Läderkopplet han har är Tokers gamla så det har hängt med i många år. Jag lägger nog hellre pengar på saker som hundarna uppskattar när jag har råd. Övertygad om att hundarna blir gladare för något att tugga på istället för nya halsband

   Radera
  2. Haha, du kan tänka dig hur förbannade en del folk på forumet har blivit på mig när jag just påpekat detta att hundarna skiter i om de har 1 eller 10 eller 100 halsband.

   Radera