torsdag 30 juli 2015

Han vill bara hälsa....

Egentligen ska man inte skriva blogginlägg i affekt men nu skiter jag i det.
Promenaden nyss blev inte riktigt så trevlig som det var tänkt på grund av en annan hundägare. Vi gick över ängen och Lexus sprang av sig lite och Freyja var kopplad. När vi kom till slutet av ängen kopplade jag upp Lexus i vanlig ordning eftersom man promenerar på uppfarten/vägen till ett par hus för att ta sig ut till vägen som går genom byn. Jag kunde se att en annan hundägare med hund promenerade på vägen och eftersom jag inte direkt litar på den hunden gick jag och Lexus så långt ut som det gick på vänster sida av vägen. När de är jämsides med oss drar hennes hund mot oss och ägaren  kan inte hålla emot utan hunden tar sig fram till oss. Varken jag eller Lexus uppskattar det utan jag gör mitt bästa för att hålla Lexus från hunden som enligt min åsikt inte alls har fredliga avsikter. Efter en stund lyckas människan i alla fall dra bort sin hund och jag knatar fort på för att inte säga några väl valda ord till den. Människan har inte vett att be om ursäkt och till min sambo som kommer någon meter efter mig säger den att hunden bara ville hälsa...

Den handlar alltså om en hund som alltid blåser upp sig när vi råkar mötas på promenad. En vettig hund som vill hälsa på en annan hund drar inte rakt på den hunden. Några större problem kan jag inte se att jag har att tolka hundspråk, inte direkt så att jag har min första hund.

2 kommentarer:

 1. Varför i helvete skaffar folk hundar de inte kan hålla när de drar i kopplet? JAG FATTAR INTE. *arg* Jag hade blivit skitarg och absolut inte kunnat hålla käft. Du är en bättre människa än jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det inte heller. Om man nu skaffar en stor hund som man inte kan hålla så kan man åtminstone visa respekt mot sin omgivning genom att gå undan så långt som möjligt när man möter andra hundar.
   Tvivlar starkt på att jag är en bättre människa, ovanligt för mig att vara sansad när något kan skada hundarna

   Radera