onsdag 25 januari 2012

Ätligt eller inte?

Det är en fråga som jag brukar ställa med jämna mellanrum. På morgonen så upptäckte jag att brödet var på upphällning. Lösningen på det problemet är oftast att baka, när jag är slö är lösningen istället att köpa bröd. Största problemet när det kommer till mig och bakning är att jag aldrig kan hålla mig till något recept utan jag slänger i vad jag hittar.
Bilden visar det som jag hittade i skåpen. Vetemjöl, rågsikt, vetekross, frukt müsli, grahamsmjöl och så kan det ha varit något mer. Även en riven morot, sirap,olja,salt,jäst och vatten hamnade i degen.
Under mitt arbete hade jag en pålitlig hjälpreda i köket.
Freyja
Yana såg ingen mening med att övervaka arbetet utan låg i vardagsrummet. När degen var klar för jäsning gav vi oss ut på en promenad vid ån. Det blev en rask promenad för -15 och hundar utan underull är inte en optimal kombination. Jag har alltid tyckt att det är vackert vid ån men nu ser jag på ån på ett litet annat sätt. Efter att ha läst boken om Sillerö blev jag lite mer nyfiken på byn så jag googlade lite. Det finns lite information att hitta om folk som har bott här och jag fick veta att en person dränkte sig i ån på 20-talet.
När vi kom hem efter ca en timme så var det bara att baka ut degen och grädda brödet.
Om en stund så ska jag nog ta mod till mig och provsmaka

5 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut. Spännande med nya "recept" vid varje bak. Själv är jag en manisk receptföljare för jag har inte modet att köra fristil som du. Smakade det bra?

    SvaraRadera
  2. Kul med en bok om bygden och ån... Sådana kunskaper berikar nog mer än man tror.

    SvaraRadera
  3. Åsa: Det blev gott och framförallt väldigt mättande

    SvaraRadera