måndag 29 augusti 2016

Mina slutsatser

Efter att ha haft ett konto på instagram i några veckor nu har jag dragit några slutsatser.
  • Det finns ofantligt många feta labradorer spridda över världen.
  • Det finns människor som har stackel på bayrare (inte i Sverige)
  • Alla pälshundar har täcken även om det tydligt framgår på bilderna att det mest duggar.
  • Japaner/kineser har små pälshundar som de har kläder på
  • Många hundägare postar "roliga videor" som mest visar vilka inkompetenta hundägare det finns som inte kan läsa sina egna hundar.
  • En del människor bär runt på hundar i 30kg klassen i något som påminner om bärsele för barn.
Nu skulle man kunna tro att det här avskräcker mig från instagram men icke. Jag följer inte många hundkonton och de jag följer är vettiga. Däremot följer jag en del naturfotografer som är helt fantastiska och det är inspirerande

söndag 28 augusti 2016

Gissa vem som inte vill vara med på bild


Freyja är inte alltid så glad över att bli fotad. När det inte hjälper att fort gömma huvudet bakom gräs är en sur blick det enda rätta

lördag 27 augusti 2016

Äter tomat

Efter att ha googlat kan jag konstatera att en del verkar mena att hundar faller döda ner efter att ha ätit tomat och andra menar att det inte är någon fara så länge som tomaterna är mogna. Lexus lever än så jag gör som jag brukar och använder det sunda förnuft jag är begåvad med. Hundarna kommer att få smaka tomater även i fortsättningen men de får inga abnorma mängder

fredag 26 augusti 2016

Ibland är det svårt

Oftast vet jag på en gång vilken bild jag föredrar men den här gången var det svårt.


onsdag 24 augusti 2016

Otrevlig överraskning

Under promenaden gick jag och sambon och pratade om att det har varit ovanligt få huggormar som vi träffat på i år. Hundarna gick några meter framför oss och när vi kom runt en krök ser vi bägge hundarna stå någon dm från en huggorm. Huggormen gjorde utfall och hundarna var nyfikna och verkade fundera på vad det var för något. Givetvis ropade vi på hundarna och efter en stund ringlade ormen i väg.

Tacksamt nog blev ingen av hundarna bitna så vi fortsatte promenaden. När vi kom fram till vattnet hoppade Freyja i och började apportera näckrosblad... Väldigt underligt.
Jag gjorde ett tappert försök att få Freyja att berätta för mig varför hon ägnade sig åt det men något svar gav hon mig inte.

Tydligen tyckte hon inte ens att det var lönt att titta på mig när jag hade kameran uppe. Jag är övertygad om att hon blundar med flit när hon inte vill bli fotad

söndag 21 augusti 2016

Sista simturen för året?

Än är det tydligen så pass varmt att det går att simma lite men snart blir det nog för kallt.


lördag 20 augusti 2016

Har koll


Fågelhundsfolket...

Det låter lite som en sekt men det tror jag inte att det är men säker kan man aldrig vara. Fågelhundsfolket är benämningen jag har på folket som kommer hit för att träna sina fågelhundar. En del av dem visar säkert hänsyn till oss som har oturen att bo granne med marken de tränar på men det är inte dem jag lägger märke till. De jag noterar är personerna som gapar och gapar lite mer på sina hundar så att det tydligt hörs in fast vi har fönster och dörr stängda. Jag noterar även dem som visslar och visslar lite mer i sina pipor fast hunden bevisligen skiter i signalerna. De jag allra mest lägger märke till är dem som går max 2m från vår trädgård och gärna visslar på sina hundar. Efter att ha lyssnat på sådant varje dag under en längre tid blir man lite lätt less. Det finns utrymme här så det finns ingen anledning för dem att vara i närheten av var folk bor. Jag har haft lite olika kreativa förslag på hur man kan lära dem att hålla sig några meter bort från vår trädgård. Ett av mina förslag var att vi skulle ta och skaffa en fågelskrämma som flyger upp när en rörelsedetektor märker att någon är nära. Ett annat mer smidigt förslag var att jag helt enkelt drar på mig en stridsväst, hjälm och kryper fram till tomtgränsen och sedan kastar mig upp. Fördelen med den metoden är att de flesta håller sig långt borta från människor som uppför sig vansinnigt. Sambon som däremot är lite mer sansad än mig gick helt enkelt ut i trädgården idag och pratade med två av fågelhundsfolket och förklarade att det kanske inte är så lämpligt att gå tryckta mot vårt staket och vissla i sina pipor eftersom vi har hundar.

Ska man försöka se något positivt över huvud taget med fågelhundsfolket så får det bli att de oftast inte får in alla rapphöns efter att de tränat och då kommer rovfåglar.

måndag 15 augusti 2016

Ett uppdrag Freyja har åtagit sig

Är att varje dag inspektera tomatplantorna och kolla av om det finns några mogna tomater. Finns det mogna tomater så gäller det att vara snabb för annars hamnar de i hennes mage.
Det kommer inte bli så många tomater för tyvärr så har regnet, kylan och starka vindar slitit hårt på plantorna men lite tomater verkar det bli bara solen får värma lite.

söndag 14 augusti 2016

Reta upp/irritera turister eller göra Freyja sur

Jag kände att det var dags för en rask promenad och ta hjälp av hundkrafter igen. Hundarna var med på den tanken och vi styrde färden mot Åckensjön.
 Jag vet att selarna borde sitta med sidan jag har uppåt neråt när de drar men jag tycker selarna sitter rätt illa på bägge då. Tycker att det funkar så här också. Tempot ökade när vi närmade oss sjön, misstänker att bägge såg fram emot att plaska och bada. Nu visade det sig att det var en bil vid sjön och minst en turist. Efter att ha funderat en stund beslutade jag att vi skulle gå en bit till och hoppas på att turisten skulle hinna åka innan vi passerade sjön på hemvägen. Tvivlar nämligen på att allt för många uppskattar en galen collie som studsar runt och skäller i vatten och en bayrare som tror att alla människor finns på jorden för att dyrka henne. Freyja tyckte att min lösning på problemet var värdelös och hon promenerade mer och mer långsamt. Jag kunde inte låta bli att knäppa en bild på henne innan jag gav henne den glädjande nyheten att vi skulle vända.
Så ser en sur Freyja ut. Tyvärr så var turisten fortfarande kvar när vi passerade så det blev inget plaskande för hundarna utan vi gick hem.

tisdag 2 augusti 2016

Spanar efter älg

Det var en del färska ko och kalvspår så jag misstänker att Lexus spanade lite efter dem. Matte var nämligen elak och lät honom inte spår efter dem. Jag har aldrig lust att träffa på ko och kalv, finns trevligare djur att se.