lördag 30 januari 2016

Is is och lite vatten på det

Så ser det ut ute nu och det är ju inte så kul direkt. Kameran har inte fått följa med ut på ett tag för det känns onödigt att riskera att ramla och mosa den. Så det får bli en bild från några dagar sedan.

onsdag 27 januari 2016

Idag var det mycket fart

Freyja pinnade på ovanligt mycket idag. Misstänker att det kan bero på att det är varmare.


söndag 24 januari 2016

Borde vara bättre stabilitet med titanskruvar

Men jag tvivlar på det efter att ha halkat runt i mjuka skoterspår och bilspår. Allt sådant tar ordentligt på fotlederna på mig och med tanke på att jag har skruvar i den ena borde den vara stabilare men så känns det inte. Skönt att komma ut och röra på sig är det i alla fall.


lördag 23 januari 2016

Hundarna


Det Freyja försöker förmedla är att jag genast borde ge henne en bit torrfoder.
Känns som om det här blir mer och mer en hundfoto blogg.

torsdag 21 januari 2016

Dags för veterinär

Idag bär det av till veterinären med Freyja. Det har inte hänt något utan det handlar bara om vaccinering. Det är så skönt att nu ha hundar som inte behöver åka till veterinären hela tiden. Yana var ju inte sjuk men med Toker och Leo blev det så otroligt många veterinärbesök. Att leva med en sjuk hund påverkar inte bara plånboken utan det är psykiskt påfrestande att se hur dåligt hunden mår i perioder

onsdag 20 januari 2016

Värme

Nu är allt som bekant relativt men -8 grader känns faktiskt som varmt när det varit ordentligt mycket kallare ett tag. Det firades med att pulsa ordentligt i snö.



Det var lite älgspår men någon älg syntes inte till. Det enda vi skrämde upp var en tjäderhöna som snabbt flög iväg

söndag 17 januari 2016

Får gärna bli lite varmare

Nu tycker jag allt att kylan börjar bli lite dryg för det är så svårt att ge hundarna tillräckligt med motion. Det blir inte några långa promenader när det som varmast är -20.

fredag 15 januari 2016

En gör som jag tänker i alla fall

Eftersom det är lite småkyligt ut så känns det smartare att promenera var det är plogat eller finns skoterspår så att hundarna inte ska bli så nedkylda av snön. Freyja är duktig och promenerar som jag tycker.
Lexus däremot har lite svårt att inse fördelarna med att promenera i skoterspår eller var det är plogat.
Han är nog som sin matte. Lyssnar på människors åsikter men gör ändå som han själv vill

måndag 11 januari 2016

Det var jobbigt

Misstänker att min fysik inte riktigt lämpar sig för att pulsa i ett par dm snö. Nu blir det inte direkt bättre av att jag röker och är lite för förtjust i socker. Hundarna däremot är i lite bättre form.



På bild två så skakar Lexus sig för att få bort snön ur pälsen, bara så ingen funderar på om han blivit galen

lördag 9 januari 2016

En som blir upprörd

över budskapet att vi ska vända hemåt.

Dubbar del 2

Del 1.
Dubbarna dök upp igår och idag på fm beslutade jag mig för att sätta fast dem i kängorna. Det krävdes lite kraft för att få i dem vilket nog beror på att sulorna är hårda. Det tog inte lång stund att få det gjort. Efter det var det bara att ge sig ut och prova hur det fungerar. Nu blev promenaden mest i ett par cm snö men på ställena med mindre snö var det stor skillnad mot hur det tidigare var att gå i kängorna. Utan dubbar är de nämligen ohyggligt hala. Det kommer ytterligare en utvärdering om någon/några veckor när jag har använt skorna med dubbar ordentligt

fredag 8 januari 2016

Dags att fundera igen

Övervägde att ha rubriken snillet spekulerar men inser att alla inte skulle se ironin i det.
Nåväl eftersom det är snö nu och det innebär snöklumpar mellan trampdynorna så har jag funderat.
Jag klipper bort så mycket päls som möjligt på Lexus, Freyja har inte direkt någon päls mellan trampdynorna. Fast jag klipper bort så får han ändå snöklumpar. Det har fått mig att fundera på hur det är med vargar. Nu har jag av naturliga anledningar inte försökt fånga någon varg för att titta hur deras trampdynor ser ut. Utan det är mer så att när det har varit bilder på skjutna vargar i tidningen så har fotografen i mitt tycke alltid fotat så man ser undersidan av tassarna och jag har då noterat att de har en del päls mellan trampdynorna. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett i någon naturfilm att någon varg har bitit/slitit bort snöklumpar från tassarna. Frågan är om deras päls under tassarna är annorlunda på något sätt, eller har de någon praktisk körtel eller liknande under tassarna som oljar in pälsen eller är det så enkelt att de också får snöklumpar? Det är sådant viktigt som jag kan börja fundera över

torsdag 7 januari 2016

Dags att säga grattis!

Idag är det nämligen "valpens" födelsedag. Nu tycker jag kanske inte riktigt att Freyja kan räknas som valp med tanke på att hon idag blir 5år. Sambon däremot envisas med att Freyja alltid kommer att vara valp.
Bild från igår för Freyja skulle nog bli rätt sur om jag tog ut henne nu i -20 för att fota

onsdag 6 januari 2016

Minus 20 och snön faller

Då får jag onda ögat av Freyja.
Hon blev lite gladare efter ett tag.
Och Lexus är som han brukar vara. Full fart i benen och rätt glad.

måndag 4 januari 2016

En bild

Jag har haft ett klagomål på mina icebugs och det är att det är dåligt stöd i dem. Blir väl så när man köper en modell som mest verkar vara lämplig att promenera på trottoarer i men de var billiga. Därför så har jag velat ha ett par med bättre stöd men några icebugs har jag inte råd med. Så då tänkte jag att en lösning kan vara att ta ett par vinterskor jag har med bra stöd och sätta dubb i dem. Hur bra det kommer att bli vet jag inte än men idag beställde jag dubbar från Skodubb. Väldigt mycket billigare än att köpa nya skor. Får ta och uppdatera hur det blir när dubbarna har dykt upp

lördag 2 januari 2016

Sur

Det finns tillfällen när Lexus inte vill vara med på bild och envisas man med att fota honom ändå kan det se ut så här.
När det är en sådan dag så är det bättre att fota så att han inte märker det.