onsdag 30 september 2015

Älgflugor

Känslan under promenaden var att de fanns överallt. Jag gjorde mitt bästa för att minimera antalet älgflugor och nu finns det runt 30 färre i alla fall men det finns för många kvar. Lider med djuren som blir attackerade av äckeldjuren. Jag kan i alla fall plocka bort dem ur håret men det har nog älgarna/rådjuren  lite svårare att lyckas med. Bara så att ingen blir förvirrad nu så är det inte mitt hår på bilden utan det är Lexus päls

Det gick inte fort

Nu på morgonen fick jag ett mail från brukshundklubben med mitt medlemsbevis. Jag blev tvingad att se när det egentligen var som jag betalade in medlemsavgiften och det var 1/9. Lite förvånad är jag över att det ska ta så lång tid. Nu spelar det inte någon roll för min del men det skulle vara intressant att få veta om det beror på den lokala klubben eller sbk centralt. Beror det på den lokala klubben så är det okej eftersom den som sköter medlemsregistreringar garanterat gör det på sin fritid och utan ersättning. Lite värre är det i min värld om det beror på SBK eftersom de ändå har avlönad personal.

söndag 27 september 2015

Höst

Det fick bli en bild från helgen. När solen lyser så är det inte någon årstid som slår hösten. Det blir så fint med alla färger överallt.

fredag 25 september 2015

Lite sol

Blandat väder är nog ett bra ord för hur det har varit idag. Solen har visat sig och det har även regnat en del. På promenaden såg vi ett rådjur, har varit lite dåligt med det den senaste tiden så det var kul att se en.
 Nu såg även Lexus rådjuret.

Nu var han duktig och stod bara stilla och tittade när rådjuret skuttade iväg. Rådjuret verkade mest vara nyfiken för den var stilla och tittade på oss en bra stund till den beslutade sig för att skutta bort. Senare såg vi en rovfågel som flaxade runt, vad det var för någon sort har jag i vanlig ordning ingen koll på. Solen verkade ha lockat fram ormarna för vi såg några.
Ormar är inte riktigt någon favorit utan jag undviker dem gärna

torsdag 24 september 2015

Förföljda

Nu var den som förföljde oss inte så skräckinjagande.
Utan det var bara Arne som verkade tycka att det var en bra idé att promenera efter oss. Nu var vi inte av samma åsikt med tanke på att alla inte kör vettigt genom byn. Så istället för att han fick följa med oss blev det så att vi guidade honom hem

tisdag 22 september 2015

Efterblivna idioter

Det är inte ord jag ofta får chansen att använda på engelska men idag har jag haft otaliga chanser. Nu syftar jag inte på hundarna men här är en bild på dem.
Anledningen till mitt språkbruk är idioterna från Indien eller var de nu sitter som ringer och låtsas vara från microsoft. Första gången de ringde var jag hyfsat trevlig men uppmanade människan att sluta försöka lura folk och skaffa sig ett annat jobb. Fjärde gången de ringde under en period av ca 3h kallade jag personen för efterbliven idiot. Efter det har de hunnit ringa ytterligare tre gånger idag. Känns som om de kanske måste lära sig att göra en notering vid telefonnr när de har ringt gång på gång. Tyvärr så ringer idioterna från dolt nummer, annars hade jag givetvis inte svarat alla gånger. Nu är hemtelefonen satt på ljudlöst för att slippa terrorn.

måndag 21 september 2015

Älgpass och blomma

Nu är det den här tiden på året när det är dags att kolla upp älgpass. Ingen behöver bli rädd, självklart så är det inte så att jag skuttar runt i skogen med vapen under älgjakten. Jag äter bara köttet. Nu är det kanske så att jag och hundarna inte bryr oss så mycket om älgpass.Vi överlåter det åt sambon/husse och medan han roar sig med det vandrar vi runt.


Annars så kan jag inte påstå att det händer så mycket. Något förvånande är det dock att klematisen på vedboden nu blommar. Jag trodde inte att den skulle hinna med att blomma i år. 


fredag 18 september 2015

Dagens bild

Nu har min Pentax k3 fått åka iväg för service så nu blir det bilder tagna med en k10d ett tag

onsdag 16 september 2015

Så var jag irriterad igen

Fick ett mail från IF om att det snart är dags att betala Lexus försäkring igen. Nu irriterar givetvis priset på försäkringen mig men det är inte det jag är irriterad på nu. Jag loggade in på mitt konto på IF för att se beloppet och när den ska vara betald. Planen var att lägga in den på en gång så att jag inte skulle lyckas missa det. Det hade jag också gjort om det gick att se fakturan men det är väldigt svårt att lägga in betalning när fakturan inte går att se. Det går att ladda ner den till datorn men när jag öppnar dokumentet så är det bara tomt. Nu har jag provat med flera olika program men dokumentet är lika tomt ändå. Det lär vara så att det är något tok enbart med dokumentet om Lexus försäkring för andra dokument om våra försäkringar kan jag ladda ner och se. Får helt enkelt försöka komma ihåg att prova på nytt om någon dag och fungerar det inte då heller får jag kontakta IF

tisdag 15 september 2015

Inte så mycket tur

Kan nog sträcka mig så långt att jag har haft rätt mycket otur med mina kameror. Kameran som jag köpte för några månader sedan har börjat bråka lite. Nu är det inget allvarligt utan det är bara så att den tappar datum och tid när jag plockar ur batteriet. Det känns ändå som om det är något som jag vill ha åtgärdat så den kommer att få åka tillbaka till inköpsstället. Jag borde få en fraktsedel från företaget idag så då kommer kameran att skickas. Lite tråkigt att bli av med kameran men det innebär att min trogna K10D får komma fram igen. Jag beställde en adapter till den för ett tag sedan som gör att jag kan använda objektiv med M42 fattning på kameran. Förhoppningsvis kommer adaptern idag och då kan jag leka med en bunt manuella objektiv som verkar bra. Pentaxforum och MF lenses är två väldigt bra ställen att kolla upp äldre objektiv på.

måndag 14 september 2015

Måndag igen



Inte det roligaste vädret men kommer man bara ut så är det inte så farligt. Jag tycker det är ovanligt tomt på vilda djur i närheten i år. Det enda jag såg idag var en talgoxe, talgoxar är fina men kanske inte det roligaste djuret att se. Nu såg jag i och för sig även en bunt älgflugor, flertalet av dem landade på mig. Älgflugor är inte direkt något djur som jag vill ha närkontakt med.

söndag 13 september 2015

Överväger starkt en förändring...

Det här med pälsvård är verkligen inte min grej och inte roar det Lexus heller. Frågan jag måste ställa mig är varför ska han då vara långhårig? Energin jag har lägger jag mycket hellre på roliga saker istället för att borsta och kamma hund. Utställning behöver jag inte ens fundera över eftersom jag ser det som tortyr. Överväger helt enkelt att klippa ner Lexus. Om jag gör det så kommer han inte att bli helt kal utan han får behålla någon cm av pälsen. Det kommer säkert finnas en massa människor som ser det som förkastligt och det skiter jag fullständigt i

lördag 12 september 2015

Lite bilder




Sambon tänkte inte ta med sig kameran ut idag så jag passade på att låna hans objektiv även idag. Och det var det jag hade att skriva

torsdag 10 september 2015

Lite kär

För några dagar sedan så såg jag att Cyberphoto hade ett väldigt bra pris på objektivet Pentax 18-135. Nu är jag för lat för att skriva ut hela beteckningen men länkar till Pentax hemsida. Jag tänkte att det objektivet skulle vara bra till min sambo, vi gillar att fota olika saker och därför passar brännvidden honom. Det blev som så att han beställde objektivet och idag kom det. Av någon outgrundlig anledning så ville han att jag skulle testa det först och ge min åsikt om det. Så det blev lite bilder i trädgården.

Objektivet imponerar på mig. Otroligt tyst objektiv, snabb och stadig fokusering och färgerna blir klarare och starkare. Hade jag haft några tusen över så skulle jag absolut känna mig manad att köpa ett likadant objektiv.

Google+ roar mig lite

Eller i alla fall en av grupperna. Jag är överlag rätt kritisk till mina egna bilder och har fegat ur många gånger när det gäller att ladda upp bilder på nätet. Nu gäller det inte här i bloggen eftersom sannolikheten att någon skulle kritisera mina bilder här är minimal.
Att få kritik på mina bilder är jag inte intresserad av, inte för att jag tror att jag är fullärd på något sätt utan för att många som kritiserar bilder i mitt tycke antingen inte har kunskap eller så är de detaljnördar. Med detaljnördar menar jag människor som inte ser på en bild och analyserar den utan snöar in på ett grässtrå eller tittar på exif och konstaterar att bländaren kunde ha varit större/mindre eller något annat. Den erfarenheten grundar jag på att jag en gång i tiden laddade upp en bild för kritik och den som kritiserade hade åsikten att bilden var för grå. Bilden var absolut grå och det var liksom det gråa ruggiga jag ville fånga på bilden och kontrasten mot ett båthus. Av det lärde jag mig att en del människor är korkade som inte förstår att det gråa ljuset på vintern också är vackert och intressant att fånga. En annan bild som jag också fick kritik på var Yana i skogen. Då var det något geni som tyckte att omgivningen var för skarp. Nu var huvudmotivet i bilden absolut Yana men jag var inte ute efter en bild på en hund med blurrig bakgrund utan det jag ville få fram var en hund i skogen.

Nu kom jag lite från ämnet som var Google+. Jag hittade en grupp Pentax Photographers som jag gick med i och har med tiden laddat upp några bilder där. Inte för att få kritik utan bara för att visa upp bilder. Och det är en rolig grupp på så sätt att människorna som trycker + på en bild gör det för att bilden är bra inte på grund av vem som har laddat upp bilden. I en del andra fotogrupper tycker jag att folk mest trycker + på grund av vem som har laddat upp bilden eller om det är en bild på något djur och då är det inte så kul. Jag får hellre 10+ på en bild i pentaxgruppen än 20+ i någon av grupperna där folk inte riktigt bedömer kvalitén på bilden.

tisdag 8 september 2015

En lite trasig tass






Efter en trevlig promenad upptäckte vi tassavtryck med blod när vi var på väg till bilen. Förstatanken var att det var Lexus som gjort sig illa, han springer mest så det är en logisk gissning. Det visade sig att det var Freyja som gjort sig illa. Det gick inte att se hur det såg ut utan det fick vänta till vi kom hem. Väl hemma spolade vi rent och kunde konstatera att det inte var så illa. Konstigt hur ett litet sår mellan trampdynorna kan blöda så mycket. Hon får ta det lugnt resten av dagen så lär det vara okej imorgon igen

söndag 6 september 2015

Äntligen hemma

och trött som en gris. Lexus blev som sagt inte godkänd på mt utan hamnade på 254 poäng. Det är mycket möjligt att det skulle ha gått bättre för honom om jag hade varit frisk under hans liv och tränat och tävlat som jag hade tänkt. Men nu blev det inte så och att leka leken tänk om har jag inga planer på att ägna mig åt. Jag får helt enkelt vara nöjd med att jag orkade ta mig runt banan och lyckades stå på benen när domaren pratade med mig efter mt var klart. Jag har inte några klagomål på domare, figuranter eller liknande.

Däremot måste jag säga att mitt intryck av Hammarö brukshundklubb inte blev så positivt. Jag skulle vara på plats 13.00 för att anmäla Lexus vilket jag var. Ingen på klubben tog kontakt med mig utan jag fick gå fram till en bunt människor som satt vid ett bord. Jag frågade då om någon av dem tillhörde klubben och en svarade med att den kunde ta hundens papper. Personen presenterade sig inte eller hälsade oss välkomna och jag fick ingen information. Efter det startade väntan... Jag visste att det skulle vara en före mig så vi promenerade i närheten och så dök det upp en bil från någon pizzeria med mat till de på mt. Efter ytterligare väntan och ingen från klubben att fråga så gick jag fram till en som jag gissade också var där för mt. Av den personen fick jag veta att de var försenade med hundarna men inte heller hade den personen fått någon information. Nåväl det var bara att gilla läget och vänta. Efter ytterligare tid började vi bli hungriga men vi hade inte tagit med oss något att äta eftersom det i pm stod att servering fanns till humana priser. Nu fanns det då ingen i serveringen att handla av och inget ätbart så vitt det gick att se. För att ta reda på vad en läsk kostade krävdes det att man letade upp någon från klubben för skylt fanns ej om priser.

Nu finns det säkert någon som bara tycker att jag är gnällig och det får man tycka. I min värld så är det hyfs att önska folk välkomna till klubben när man arrangerar något, informera folk om det blir försening och att gäster på mt/tävling eller what ever inte måste leta efter folk att fråga. Ett dåligt intryck av en klubb gör en inte motiverad att komma dit igen.

Jag kommer inte att lägga upp någon bild/film här från mt. Anledningen till det är att jag ser så pass sliten ut att jag inte ser någon anledning att visa det för världen

Så tar vi det positiva.
  • Ena domaren visade sig vara en domare/beskrivare som beskrev/dömde Tokers mh och mt, Yanas mh och Freyjas mh. En trevlig och kunnig domare.
  • Ett väldigt trevligt par som var på klubben för att gå mt med sin rottis, fin rottis som det gick väldigt bra för.

Jag vill till dalarna

Äntligen har vår resa från värmland startat. Det har varit en lång lång dag på en brukshundklubb. Jag fick en plats på mt åt herr fluff så det är anledningen till besöket i värmland. Lexus blev inte godkänd men jag är konstigt nog inte besviken. Han gjorde sitt bästa men det räckte inte. Blir ett ordentligt blogginlägg om det ikväll ellet imorgon

torsdag 3 september 2015

Har inte fastnat på någon myr

Utan det är mer så att det bara har regnat och jag inte har så mycket att skriva.