fredag 31 juli 2015

De verkar ha lite kontakt igen

Än verkar det som om det är lite glappkontakt men med ytterligare lite tid så blir det nog bra.
Det jag pratar om är Lexus hjärnceller. Han är fortfarande mer uppe i varv än normalt men så är det alltid när Freyja löper. I takt med att löpet avtar så blir Lexus mer sansad. Gissar att det är så för de flesta som väljer att dela sitt liv med intakt hane och intakt tik.

torsdag 30 juli 2015

Han vill bara hälsa....

Egentligen ska man inte skriva blogginlägg i affekt men nu skiter jag i det.
Promenaden nyss blev inte riktigt så trevlig som det var tänkt på grund av en annan hundägare. Vi gick över ängen och Lexus sprang av sig lite och Freyja var kopplad. När vi kom till slutet av ängen kopplade jag upp Lexus i vanlig ordning eftersom man promenerar på uppfarten/vägen till ett par hus för att ta sig ut till vägen som går genom byn. Jag kunde se att en annan hundägare med hund promenerade på vägen och eftersom jag inte direkt litar på den hunden gick jag och Lexus så långt ut som det gick på vänster sida av vägen. När de är jämsides med oss drar hennes hund mot oss och ägaren  kan inte hålla emot utan hunden tar sig fram till oss. Varken jag eller Lexus uppskattar det utan jag gör mitt bästa för att hålla Lexus från hunden som enligt min åsikt inte alls har fredliga avsikter. Efter en stund lyckas människan i alla fall dra bort sin hund och jag knatar fort på för att inte säga några väl valda ord till den. Människan har inte vett att be om ursäkt och till min sambo som kommer någon meter efter mig säger den att hunden bara ville hälsa...

Den handlar alltså om en hund som alltid blåser upp sig när vi råkar mötas på promenad. En vettig hund som vill hälsa på en annan hund drar inte rakt på den hunden. Några större problem kan jag inte se att jag har att tolka hundspråk, inte direkt så att jag har min första hund.

onsdag 29 juli 2015

Dagen

Det här med att hitta på en rubrik är inte alltid det lättaste särskilt när jag egentligen inte har något vettigt att skriva. Rubriken Inget vettigt känns kanske inte allt för inspirerande. Fjäril är ett djur som jag alltid gillar att fota men de verkar inte direkt vilja bli förevigade av mig. Ofta flyger de nämligen iväg när jag närmar mig med kameran. Ett par gånger kan det kanske bero på någon hund som är nära att kliva på dem men så är det inte alltid. Idag blev i alla fall en blåvinge förevigad av mig.

Det finns även ett annat djur som man kan tro flyger fram men tittar man noga så är oftast en tass på marken.

Jag får pinsamt nog erkänna att jag har lyckats glömma bort att borsta Lexus och klippa hans klor. Det låter nog rätt rubbat men är man tillräckligt trött så kan det faktiskt bli så

Jordgubbe

En mogen jordgubbe har det blivit. Kommer det bara lite sol och värme så lär resten också mogna. Helt klart roligare att plocka sina egna i trädgården

måndag 27 juli 2015

Motion

Jag har försökt öka på Lexus motion nu under höglöpet men det är kämpigt. Som bekant så är jag rätt trött och att gå med Lexus i koppel är nog ungefär lika roligt som att studsa runt på spikar. Så länge som han kan gå lös är promenaderna däremot trevliga.

Då finns det en chans att beundra naturen.


söndag 26 juli 2015

torsdag 23 juli 2015

Många fläckar

Att promenera med löptik är lite speciellt i mitt tycke. Nu är jag van vid hanhundar som gärna stannar till och luktar på fläckar men det är då inget i jämförelse med en Freyja som löper.

Nu störde det mig inte allt för mycket för när jag är trött så är det rätt behagligt med små pauser då och då. Så Freyja fick nosa i stort sett så mycket som hon ville.

tisdag 21 juli 2015

Glad men inte så vettig

I vanlig ordning så har Lexus nu börjat förtränga hur man går i koppel. Eftersom det sker varje gång Freyja löper så borde jag mentalt vara beredd men nej. Jag lyckas alltid förtränga att han efter ca en veckas löp blir dryg att gå med. Han fladdrar hit och dit och har ingen koll. Nu är det bevisligen inte värre än att jag om några veckor helt har lyckats förtränga hur jobbig pälsbollen kan vara. Så jag borde inte gnälla men eftersom det är min blogg så gnäller jag när jag känner för det

måndag 20 juli 2015

Var nog ett bra köp

Förra veckan så köpte jag ett regnskydd till kamera. Det kan kanske verka lite udda med tanke på att jag har en kamera med väderskydd och det har även sambon. Nu köpte jag skyddet till hans kamera för ett av hans favorit objektiv är inte väderskyddat. Idag kom regnskyddet med posten och det verkar helt klart okej för det priset (140kr med frakt).
Det svarta på sidorna ska man ha händerna/armarna genom. Sambon har inte använt det än men bor man här är det ingen brist på tillfällen. Så här ser/såg det ut idag.


söndag 19 juli 2015

Den eviga frågan

En del frågor återkommer gång på gång och så är det nu. Igår på fm så var Freyja plötsligt ordentligt halt på ena bakbenet. Vad hon har gjort har jag inte en aning om, på morgonpromenaden rörde hon sig som vanligt. Och jag kan inte tänka mig att hon kan ha gjort sig illa inne utan att jag skulle ha märkt det. Efter några timmar var det väldigt mycket bättre och idag syns det bara lite men hon får nöja sig med korta vändor ute i koppel till hon är helt okej.

Nu är hon inte så missnöjd med det och jag tror inte att hon tycker att det är så hemskt. Det hade varit rätt praktiskt att kunna fråga henne vad hon har gjort men om hon hade kunnat prata så hade hon nog mest klagat på att hon får för lite mat.

Folket har börjat fly

Dansbandsveckan är över och husvagnarna försvinner iväg. Jag kommer nog aldrig förstå att så många människor betalar för att trängas med svettiga människor och lyssna på dansbandsmusik. Det skulle inte falla mig in att göra det.

torsdag 16 juli 2015

Trevliga promenader och den andra kategorin

Freyja är aldrig en solstråle under löp och om man kombinerar det med att det regnar så blir inte promenader så roliga. Nu på kvällen fick jag bromsa Lexus som ansåg att vi helst skulle springa och Freyja fick jag i stort sett dra till vi vände. Att lämna Freyja hemma ansåg jag inte var ett alternativ för en kort promenad dör hon inte av. Efter att ha varit ute med bägge i ca  30 min var det rätt skönt att komma hem igen. Det är inga problem att promenera med bägge så länge Freyja inte är i höglöp. När hon är i höglöp så har jag inga planer på att promenera själv med bägge.

tisdag 14 juli 2015

Så föll regnet igen



Om jag hade varit begåvad nog att ta på mig regnkläder så anar jag att promenaden hade blivit trevligare. Men så begåvad verkar det inte som om jag någonsin kommer att bli. Känslan av att byxorna fastnar på benen och känslan när regnet rinner innanför jackan och ryggen blir blöt är inte så trevlig. Ska man se något positivt med det hela så är det att det alltid är kul att fota i regn

Saker som inte förvånar mig

  • Vita pionen har börjat blomma
  • Freyja har börjat löpa
  • En av Tokers halvsyskon har diagnostiserats med distichiasis

måndag 13 juli 2015

Försökte ge mig en hjärtattack

Har man en Lexus så får man känna av ibland att man lever. På lunchpromenaden idag promenerade vi på en skogsväg, Lexus och Freyja studsade runt lite i dikena. Efter en bit på vägen så kommer man till ett ställe var det är en bergknalle på ena sidan av vägen. Givetvis promenerade Lexus upp på den och jag hade räknat med att han skulle ta samma väg ner som upp. Så resonerar dock inte Lexus utan i hans värld så är alltid kortaste vägen den bästa. Så när han började ta sig mot kanten på stenen som är runt 2m hög sa jag nej. Antingen så fattade han inte vad jag menade eller så sket han bara i det för han fortsatte tvärt ner för stenen. Sidan han gick ner för stupar så det går inte att gå på den utan vid kanten så är det bara rakt ner. När jag såg det tänkte jag att det kommer att gå åt helvete. Nu gick det bra vilket jag är väldigt tacksam för. Fick jag önska så skulle Lexus vara lite mer som Freyja i skogen, hon funderar oftast var det är smartast att ta sig fram och sedan fattar hon beslut. Nu hyser jag inget hopp om att Lexus kommer att lära sig att bli mer försiktig utan han är som han är

lördag 11 juli 2015

Den blommar

Varje år som rosbusken blommar får den mig att tänka på Leo. Han ligger alltså begravd under rosen. Rosen är en buskros med namnet Rosa villosa "Hurdal"

fredag 10 juli 2015

Promenad

Jag har varit onödigt trött i ett par dagar vilket i mitt fall innebär att jag inte ens orkar promenera något. Idag har jag varit lite piggare så jag och kameran följde med ut.







onsdag 8 juli 2015

Så faller regnet


Håller tummarna

Sambon fick ett samtal för runt en timme sedan om att någon hade kört på en älg. Nu är han och Freyja ute på eftersök på den. Gissar att det kommer ta ett tag med tanke på att den som körde på älgen enigt de första uppgifterna inte märkte ut var det var. Att man inte märker ut platsen förstår jag inte. Om man nu inte har en påse eller något i bilen att märka ut platsen med så går det att lösa det på andra sätt. Det går alltid att rycka upp en bunt blommor och lägga vid sidan av vägen med en sten på, eller något annat i närheten. Det jag håller tummarna för är att det inte är en älgko med kalv som blivit påkörd för kalvar klarar sig inte själva än.

lördag 4 juli 2015

Jordgubbar

Det börjar hända lite nu med jordgubbsplantorna. Det ska bli kul att se om det blir någon skillnad i storlek på jordgubbarna. Förra året köpte jag fyra vanliga plantor och tre som ska ge stora jordgubbar. Jag tycker mig kunna se skillnad på plantorna för ett par har riktigt stora blad men säker är jag inte. Det har blivit så pass många plantor att jag inte längre har en aning om vilka av plantorna det var som jag köpte

Tidig morgon

Vi vaknade till liv onödigt tidigt idag så runt sex satte vi oss i bilen och gav oss iväg. Nu var det bara en kort bit som vi åkte och målet för färden var ett ställe att promenera på. Det har varit varmt de senaste dagarna så det har blivit dåligt med motion för oss alla. Därför kändes det väldigt vettigt att passa på att ta en längre promenad innan det blir för varmt.





torsdag 2 juli 2015

En som orkar leka

Nu orkar han inte studsa runt allt för lång tid men längre tid än någon av oss andra orkar.