söndag 31 augusti 2014

Här spenderade vi en stund idag

Det vita lite lätt suddiga i bilden är Lexus som springer och stället vi var på var skjutbanan. Sambon ville skjuta lite så jag bestämde att jag och Lexus skulle hänga med. Lexus har inte hört mycket skott på nära håll så jag såg det som bra träning. Nu promenerade vi givetvis inte på skjutbanan medan sambon sköt utan vi promenerade på vägen som går bredvid skjutbanan. Jag passade på att filma Lexus lite och så här såg det ut. Att han flåsar beror på det han gör i bilden här ovan. Han sprang runt rätt mycket innan ett enda skott sköts.
Det finns inte så mycket att skriva om hur han reagerar eftersom det inte är mycket till reaktion.
Här blev det lite mer av en reaktion men eftersom allt han gör är att gå ett varv runt mig så tycker jag inte att det är mycket att bry sig om.

lördag 30 augusti 2014

Tur även idag

Igår var Yana nära att kliva på en huggorm och idag var det dags att träffa på huggorm igen. Lexus gick några meter framför mig och Yana och Freyja gick bakom. Lexus gick inte på stigen utan valde att skutta bredvid, han brukar göra det medan vi andra som är bekväma av oss går var det är lättast. Vi gick där i godan ro och plötsligt upptäckte jag en huggorm någon meter framför mig. Lexus hade redan passerat stället var den låg så jag bad honom stanna och så gick jag till honom medan sambon kopplade upp Yana och Freyja. När hundarna var på tryggt avstånd passade jag på att ta några bilder.
Jag hade så klart fått bättre bilder om jag hade gått närmare men så road av ormar är jag inte.
Huggormarna får gärna finnas för mig men jag föredrar att slippa träffa på dem

torsdag 28 augusti 2014

Lite extra glada vid måltiderna

Våra hundar äter alltid upp sin mat med glädje, under höglöpet äter dock Lexus sämre. Det är tacksamt att ha hundar som äter ordentligt och aldrig matvägrar. Deras basmat är torrfoder men eftersom jag har en förmåga att väga in egna tankar och åsikter tycker jag att det borde vara tråkigt att äta samma sak två gånger om dagen jämt. För att göra det lite roligare brukar vi köpa burkmat och tonfisk i olja ibland, då blir det någon/några matskedar med det blandat med torrfodret. Och om vi har ätit potatis eller något liknande och det blir över så får hundarna det. Så länge som de fortsätter att även äta torrfodret utan något godare i så ser jag inga problem med det. Jag letade efter något ställe på nätet som hade kalkonfötter till ett vettigt pris och hamnade då på jipotima´s hemsida. Jag har tänkt handla där tidigare men har varit tveksam till hur bra det går att skicka deras produkter. Efter lite velande så beslutade jag mig för att beställa nötkött, kycklingkorv och kalkonfötter. Igår dök paketet upp på Shell så det var bara att hämta det och hålla tummarna för att köttet inte hade hunnit bli dåligt. Köttet hade klarat sig förvånansvärt bra och var inte helt tinat. En korv med kött slängde vi in i kylen och resten åkte ner i frysen. Yana brukar vara lite uppe i varv när vi gör i ordning mat till hundarna men den här maten är tydligen fantastiskt god för imorse började hon hacka tänder i väntan på sin mat. I vanliga fall så är det bara ett beteende som Freyja brukar uppvisa när det gäller mat. Jag kan inte minnas att jag någonsin har hört Yana hacka tänder tidigare.

Att vi inte utfodrar hundarna med färskfoder eller barfar beror helt enkelt på att jag inte har kunskapen för att barfa och det finns inte en chans att jag skulle orka lära mig allt om det nu. Att vi inte använder färskfoder beror mest på att vi aldrig skulle komma ihåg att beställa och sen gäller det att ha koll när frysbilen kör sin rutt någon/några mil härifrån. Så länge som hundarna mår bra av torrfoder och gillar det kommer jag inte att sluta ge det.

onsdag 27 augusti 2014

Färger

Det är nog dags att acceptera att hösten är här. Naturen har börjat lysa av olika färger och när solen visar sig är det riktigt trevligt.

Yana ville inte vara med på bild så idag slapp hon

måndag 25 augusti 2014

Det ska vara naturligt

i alla fall om man frågar Lexus. Råhudsben är inte något som Lexus uppskattar vilket på sätt och vis säkert är bra. Det är omöjligt att veta vad det egentligen är som man ger hundarna när man ger dem råhudsben. De flesta kommer väl från Asien om jag nu inte minns helt fel. Eftersom Lexus inte uppskattar sådant så blir det mest att vi köper naturliga tuggsaker. Idag kom det hem lite saker som jag hade beställt.
Kaninöron hade ingen av hundarna fått tidigare, att Yana och Freyja skulle äta dem var en självklarhet men hur Lexus gör vet man aldrig riktigt. Det visade sig att alla tre tyckte att det var riktigt gott. Lexus har än så länge aldrig ratat något naturligt tugg och så verkar det fortsätta.

söndag 24 augusti 2014

lördag 23 augusti 2014

Glad att ingen rullade sig

Vädret lämnar lite att önska idag men ut måste man ändå om man har hundar. När vi hade promenerat en stund kände vi en mindre trevlig stank och det var bara att följa doften för att se vad det var för något. Hundarna var givetvis också nyfikna och i deras värld luktade det nog gott. Nu lyssnade alla tre tacksamt nog för hade någon rullat sig i det hade jag inte varit så glad. Lukten kom från det här.
Fiskrens som har legat ute ett tag luktar inte gott. Antar att någon ville mata rävar eller något annat djur. Det regnade på oss större delen av promenaden men Yana och Freyja såg inte så lidande ut när de fick vara lösa.

Lexus fick leta leksak ett par gånger och tyckte att det var kul.
Jag tror att alla tre blev rätt nöjda. Lexus tyckte givetvis att vi skulle hitta på mer men jag gör så mycket jag orkar, mer än det kan jag inte göra

Huset med många namn har fått ett namn

Jag noterade att det hade kommit upp en fin skylt på ett av huset i byn. Huset har haft många namn och kanske kommer det att fortsätta ha det. En del har sagt skolhuset, andra har sagt byhuset och det har säkert funnits en bunt fler namn som jag inte kommer på nu.
Nu heter huset i alla fall bystuga

fredag 22 augusti 2014

Dagens lärdom i augusti

Lämna aldrig en tallrik med kaksmulor på bordet. Når bayraren inte tallriken från golvet så hoppar den upp på bordet. Bordet är inte anpassat för bayrare så därför blir det fula repor av klorna

torsdag 21 augusti 2014

Nähä jag är fortfarande inte en perfekt hundägare

Nu tror jag i och för sig att någon som kallar sig för perfekt hundägare skulle skrämma mig lika mycket som okunniga hundägare som kallar sig för instruktörer. Låt oss titta på en bild.
Notera gärna den fina bayerska viltspårhunden på stubben. Collien behöver man i det här fallet inte titta på. Nu beror det inte på att han är ful för det är han inte utan det handlar mer om vad han gör. Det han ägnar sig åt är jakt på mus/sork och i det här fallet lyckades han. Nu hann jag inte reagera innan han redan hade haft ihjäl den och hade den i munnen. Ska jag se något positivt med det hela så var det att han spottade ut den när jag ropade loss.
Givetvis så är det inte roligt när någon av hundarna har ihjäl något djur men enda sättet att förhindra det helt skulle vara att låta hundarna ha munkorg jämt och det är inte något alternativ. Toker hade ihjäl en näbbmus när han gick i koppel så koppel är inte lösningen

tisdag 19 augusti 2014

Promenad i regn






Att få med alla tre på en bild gick lika bra som vanligt. Någon dag kommer det allt att bli en bild där alla tre ser vettiga ut

Lite omvårdnad

Kloklippning har aldrig varit ett problem med Lexus. Han tycker nog inte att det är det roligaste som finns men han accepterar det. Ändå så har det varit ett helvete att klippa hans klor de senaste månaderna och det har inte berott på Lexus utan på min hälsa. Att klippa klorna har gjort mig kallsvettig. Jag har varit väldigt darrig på händerna vilket gjort det till en otrolig utmaning att klippa klorna lagom. Det har gjort att jag har klippt lite för lite varje gång, hellre för lite än klippa i pulpan. Resultatet av det är att Lexus nu har för långa klor och så får det helt enkelt vara till jag blir helt stadig på händerna och kan klippa precis på gränsen igen. Tassarna ser i alla fall lite trevligare ut efter kloklippning och lite frisering av pälsen. Säkrast att jag skriver att bilden visar en tillfixad tass, bättre än så här blir det inte nu och det får duga.

söndag 17 augusti 2014

Döda sorkar/möss

Det är fullt av döda sorkar/möss eller vad sjutton det nu är. Har inga planer på att titta extra noga på någon för att avgöra vad det är. Nu bekymrar det mig inte att det är så många som ligger döda överallt, så stor djurvän att jag bryr mig om små gnagare kommer jag aldrig att bli. Det stör mig däremot att jag har varit nära att kliva på dem flera gånger och det som är lite värre är att Lexus ser dem som mat. Jag vet inte hur många gånger nu som han har stått med ett äckligt djur i munnen. Han lyssnar tacksamt nog när jag säger loss men jag är inte dummare än att jag förstår att han har tuggat i sig några. Om de nu måste dö kan de väl vara snälla och dö i högar istället så blir det lättare att undvika dem.

fredag 15 augusti 2014

Så fick han äntligen hamna på väggen

I hallen så har vi bilder på hundarna. Tanken har varit att även Lexus naturligtvis skulle hamna där men det har dragit ut på tiden. Sen gäller det att ha en bild som visar hans personlighet och jag har inte riktigt känt att någon bild jag har tagit visar det. Sambon tyckte däremot att en bild var bra så jag tog och skrev ut bilden. Jag kapade den lite och sen blev den inramad och fick sin plats bland de andra hundarna.


torsdag 14 augusti 2014

Två plaskade istället för en

Jag tycker att det är lite jobbigt att umgås med människor nuförtiden eftersom jag är väldigt trött. Det är då väldigt skönt att träffa människor som känner mig och vet om att jag inte är riktigt pigg. Jag slipper då anstränga mig för att verka vettig och kan bara vara som jag är. Igår var det en trevlig dag men människor och hundar som jag tycker om. Vi tog en promenad med alla hundarna och det är kul att se hur bra det fungerar med så pass många hundar som är lösa. Yana är inte så road av andra hundar men det går bra med Kents och Åsas hundar. Den som sprang mest var inte Lexus utan Rumba.
 Vem som är Lexus mor är inte så svårt att gissa. Släktskapet märks när man tittar på hur de beter sig.
Yuffie hittade en bra ställe att plaska på och givetvis hängde Lexus på. En promenad är inte fullkomlig om man inte plaskar.
De äldsta hundarna tog det lugnast.

Medan de yngre skuttade runt mer.
Freyja har samma åsikt om Rumba nu som hon hade när de träffades första gången för ca 3år sedan. Rumba är rolig men lite läskig.
Lexus roade sig med lite mus/sorkjakt ibland. Det verkade dock inte vara en släktdrag för jag såg inte Yuffie ägna sig åt något sådant.
Kiros och Yana fastnade inte på någon bild men bägge var med.

måndag 11 augusti 2014

Frihet igen

Freyjas löp är nu över och kompostgallerna är bortplockade inne. Rätt skönt att kunna röra sig fritt igen och slippa kliva över kompostgaller. Igår kväll fick Freyja gå i koppel medan Lexus och Yana studsade runt.

Idag blev det en tripp till sjön och slötvätt av hundarna. Slötvätt går till så att man kastar i några torrfoderbitar i sjön så att hundarna går i och blir blöta. Sen fångar man in en hund och schamponerar den och sen får den hoppa i sjön igen. Och sen gör man givetvis samma sak med resten av hundarna.

Nu luktar alla tre lite trevligare och Freyja uppskattade att få simma igen.

fredag 8 augusti 2014

Bloggar

Nu blev det den här bilden för det är den senast tagna på någon av hundarna. Jag bloggar när jag har något att skriva eller någon bild jag vill visa. Senaste dagarna så har det inte hänt något som det är värt att skriva något om och när det är så blir det inga uppdateringar. Det har varit mycket åska under några dagar.Lexus och Freyja har fått turas om att vara i trädgården när jag eller sambon har varit ute. Den som inte får vara i trädgården får då vara på altanen och inne och det fungerar bra nu under löpet. Lite gnäll har det varit under höglöpet men det är snart över så då blir det som vanligt igen. Yana har självklart fått vara var hon vill och oftast är det i närheten av mig. När jag pysslar med något i trädgården ligger hon oftast och övervakar och om jag sitter på altanen så ligger hon oftast bredvid mig.
En ny uppdatering här kommer när jag har något att skriva eller visa

tisdag 5 augusti 2014

Nyaste invånarna i byn

Nu har jag givetvis inte fotat någon människa för det hade varit underligt. De nyaste invånarna går faktiskt på två ben men de är inte så stora. Lydnaden på dem är inte heller perfekt för det verkar inte som om de alltid har någon lust att återvända till sitt hem. För en liten stund sedan promenerade två av dem runt utanför vår trädgård. Nu verkar de inte riktigt förstå att det är dumt att ge sig ut på vägen så Freyja med husse tog på sig jobbet att skrämma dem lite så att de skulle byta riktning på sin promenad. Så här ser de ut.

Det är alltså en bunt rapphöns som har fått flytta hit till byn. Anledningen till att de finns här är att en person använder dem till fågelhundsträning. Och när träningen var slut igår verkar det som om de här två inte hade någon lust att återvända till sin inhängnad.

lördag 2 augusti 2014

Det blir en del pauser under promenaderna

Vildhallonen är nu perfekta att äta, söta och goda. Det innebär att när man är ute och promenerar måste man stanna till lite och äta om man är en bayersk viltspårhund. Lexus har inte än insett att hallon är gott, jag har erbjudit honom hallon flera gånger men antingen så tar han inte emot eller så spottar han ut. Yana och Freyja passar naturligtvis även på att äta blåbär när tillfälle ges.