söndag 29 juni 2014

fredag 27 juni 2014

Kanske inte så artig...

Hm det finns en sak som alla hundar jag har ägt har haft gemensamt. Nu är det kanske inte det artigaste beteendet en hund kan ha men det ser rätt roligt ut. Leo gjorde precis samma sätt på två pomerianer (eller vad sjutton de nu heter i plural) resultatet av det blev alltid att båda blev förbannade och jagade Leo en stund. Leo tyckte mest att det var roligt medan jag oftast skämdes lite och ägarna till hundarna brukade tycka att Leo var trevlig.
Nu har jag bara bild på Lexus när han visar beteendet och bilden kommer här.

Mina hundar slår andra hundar i huvudet med tassen.

torsdag 26 juni 2014

Jäkla fågel, katt eller vad det nu är

Något djur, mest logiskt en katt eller fågel roar sig med att sönderdela djur i trädgården. Vad det är för djur som dödas vet jag inte riktigt. Det är något djur med kort mörk päls och det kan inte vara något stort djur, gissar på sork eller mus. Att jag vet det beror på att det i flera dagar nu har dykt upp skinnbitar med päls på som är blodiga. I Lexus värld så är det en delikatess medan det i min värld mest är rätt äckligt. Jag antar att jag får vara tacksam över att han i alla fall inte spyr upp det

onsdag 25 juni 2014

Den tänker blomma

Nu har det gått ett tag sedan Leo begravdes under en ros i trädgården. Jag hade inte räknat med att den skulle blomma i år men jag hade fel.

Om några år kommer den nog att vara väldigt vacker och stor

måndag 23 juni 2014

Om någon funderar vad som har hänt med näckrosorna så kommer svaret här

Jag roade mig med att försöka ta några fina bilder på näckrosorna i Åckensjön. Det var lite av en utmaning eftersom jag inte hade någon lust att bli blöt. Nu var det inte bara jag som var intresserad av näckrosorna.
Freyja roade sig en kort stund med att dra i bladen och sedan övergick hon till det hon alltid gör.
Att hon tycker att det är så kul att simma är lite lustigt.
Nästa som kom på att näckrosorna var intressanta var Lexus. Han siktade inte in sig på bladen
Han roade sig med att försöka få upp en blomma. Nu roade det inte Lexus så länge utan han övergick fort till att vara lite överallt, precis som vanligt.
Och sen var det bara en hund kvar som upptäckte näckrosorna. Yana som inte ens gillar att bli blöt knatade ut och sen gick det så här för näckrosorna.


I Yanas värld så är tydligen näckrosor en riktig delikatess. Nu gav hon sig inte innan hon hade minimerat antalet näckrosor rätt ordentligt... Något säger mig att Yana inte skulle vara så lämplig att ta med sig till något ställe var det växer ovanliga näckrosor.

söndag 22 juni 2014

En ovanlig bild

Det är lite segt här, igår var jag så trött att jag inte ens orkade följa med på någon promenad med hundarna och idag är det inte mycket bättre. En väldigt ovanlig bild lyckades jag ta idag. Låt mig presentera en bild på en springande Freyja som inte ser helt rubbad ut.

fredag 20 juni 2014

Favorit bayrarna

Det känns som om det har blivit lite dåligt med bilder på Yana och Freyja och det är givetvis inte rätt. För att få till en ändring på det så blev det en del bilder på dem idag. Om någon med Pentax funderar på objektivet Pentax SMC DA 55-300/4,0-5,8 ED så måste jag bara skriva köp den. Lite bilder tagna med det objektivet.



Notera att Yana ger mig onda ögat. Det här med att bli fotad är Yana måttligt road av


Mer mod och nyfikenhet

Det är roligt att få se hur Lexus mognar mer och mer. Idag på promenaden såg vi att det fanns stora "säckar" vid en vändplan. Med största sannolikhet så är det gödning till granplantor i säckarna. Så fort jag såg dem visste jag att Lexus skulle reagera på det. Jag känner min hund.
 Han sprang i full fart mot säckarna precis som jag anade att han skulle göra.
 När han var nästan framme blev det tvärstopp
 Sen började han cirkla runt och skällde medan Yana och Freyja funderade över varför han gapade

 Efter att ha gjort det en liten stund så gick han fram och nosade. När jag sedan bad honom hoppa upp på en säck så hade han inga problem med att göra det.
Tidigare så skulle han ha blivit mer låst och bara stått stilla och gapat. Så att se att han har blivit mer nyfiken och har lättare för att ta sig fram och kolla av känns som ett framsteg. Sakta men säkert mognar herrn och det är roligt att få följa hans utveckling till en vuxen hund

Trevlig midsommar!

Jungfru Marie nycklar

torsdag 19 juni 2014

Det ska inte vara omöjligt

Av någon anledning så har det varit väldigt svårt att få till ett ställande med Lexus. Jag har tragglat i perioder och sen gett upp och sen tragglat igen och sen gett upp. Och det har inte blivit några framsteg. Varför han har haft så svårt att lära sig att stå har jag inte riktigt förstått. Nu har jag tagit itu med att få till ett snyggt och stabilt ställande igen och det ska lyckas. Träningen nu blir några minuter med ett par repetitioner ett par gånger per dag. En svårighet som jag har noterat är att han har svårt att stanna och stå stilla om han går bredvid mig. Säger jag stå när han är ett par meter från mig så verkar han däremot förstå. Jag har tränat med extern belöning, kasta leksak och det mesta som jag har kommit på utan att det tidigare har blivit några framsteg. Men nu känns det som om det sakta men säkert går framåt i träningen. Att det har tagit så lång tid beror inte på Lexus utan det är helt mitt fel eftersom det har varit dåligt med min ork under en lång tid.

tisdag 17 juni 2014

Kör försiktigt

När man minst anar det kan det dyka upp sådana här vid sidan av vägen.
Nu hoppas jag att rådjuret med kid tog sig över vägen på ett säkert sätt efter att vi hade passerat. När vi kom så skuttade rådjuret över men kidet hängde inte på så hon vände tillbaka.

Det här är precis utanför Sillerö och en del kör lite för fort här så jag håller tummarna för att rådjuren tog sig vart de nu var på väg.

Det varade inte så länge

En ren collie är inte ren så länge här. Jag tittade bort en liten stund på promenaden och sen hörde jag ljudet av en hund som klafsade runt. Att det var Lexus var självklart för ska det plaskas i skitigt vatten så är det alltid hunden med mest päls.

måndag 16 juni 2014

Nässelfjäril

Avslutar den här dagen med en nässelfjäril. Det känns lite mer positivt än prover och att äta salt.


Desto mer jag använder objektivet desto mer gillar jag det.

Nähä

Planen var att jag den här veckan skulle vara på akademiska sjukhuset tis-tor för provtagning. När jag fick besked om det fick jag även veta att om mina testvärden från förra veckan skulle vara för dåliga så skulle provtagningen på akademiska ej bli av. Om det skulle ställas in så skulle de ringa mig idag men någon information om vilken tid de skulle ringa fick jag ej. Jag och sambon beslutade oss för att åka ner till Uppsala runt 11 och om det skulle visa sig att provtagningen skulle skjutas på till i höst så skulle det bli en ny resa ner då. Min familj bor i Uppsala så att vara där ett par dagar även om det inte skulle bli provtagning kändes okej. Nu hann vi dock bara 3mil innan en från Akademiska ringde mig med beskedet att mina natriumvärden är för dåliga. Jag räknade med att hon skulle säga att jag får ta nya prover på vårdcentralen här i höst och sedan se. Det var inte budskapet jag fick utan jag ska nu trycka i mig 2 tsk salt per dag och om en vecka ska nya prover tas här på vårdcentralen och hon skulle ha koll på mina värden. Eftersom det lutar åt att jag ska ner till Uppsala för undersökningar om någon vecka så valde vi att vända och åka hem igen. Det är 30mil enkel resa och att göra två resor så pass tätt har jag inte energi för. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas få i mig en så pass stor mängd salt men det får gå på något sätt

söndag 15 juni 2014

Lever farligt

Stora träd innebär skatbon. Och finns det skatbon så dyker det magiskt upp skatungar varje år. Ungarna har börjat ta sig ur boet nu och försöker flyga. När de håller sig utanför tomten är det lite säkrare för dem. I trädgården finns det nämligen ibland tre hundar och de har lite olika inställning till skatungarna. En vill döda dem, en vill ha dem som leksaker och en är mest väldigt nyfiken. En del ungar verkar lite smartare och ser till att hålla sig utanför trädgården.


lördag 14 juni 2014

Ett snäpp bättre

Nu har jag hunnit testa objektivet lite mer och jag ser en stor skillnad i bilderna. Givetvis hade jag hoppats på att bilderna skulle bli bättre men jag trodde inte att det skulle bli så här stor skillnad. Färgerna är starkare,bokeh snyggare, med tanke på prisklassen som det här objektivet ligger i så är jag förvånad. Lärdomen av det här är Håll fast vid din kamera om du trivs med den och lägg pengarna på objektiv.
Freyja






Ren collie och delar av döda djur

Vi börjar med en ren collie eftersom det är rätt ovanligt här.

Vi har pratat rätt länge om att köpa något tillskott till Yana för hennes leder. Hon är 9 år nu och ibland ser hon lite stel ut så det kändes som ett bra idé att prova något och se om det gör någon skillnad. Det blev det här.
Att bara beställa en sak klarar jag inte riktigt så det blev även lite saker till hundarna att gnaga på.
Kalkonfötter, torkade kycklinghalsar och tuggpinnar blev det till djuren. Kycklinghalsar var tydligen väldigt gott för hundarna slukade varsin väldigt fort. Det ska bli intressant och se vad de kommer att tycka om kalkonfötter

Skitig collie

Jag hoppades att Lexus magiskt nog skulle ha blivit ren under natten men tyvärr så har han inte blivit det. Igår var jag väldigt trött så sambon var snäll och tog med hundarna på en ordentlig promenad. Inte helt oväntat så tyckte Lexus att det var en bra idé att plaska runt i riktigt skitigt vatten. Efter det tog sambon med hundarna till sjön så Lexus blev av med det värsta. En tvätt av herrn är dock nödvändig men igår orkade jag inte så det blir ett uppdrag för den här dagen. Jag har försökt få sambon att inse att det är fantastiskt roligt att tvätta Lexus men än har jag inte lyckats få honom att vilja tvätta herrn

torsdag 12 juni 2014

Nytt objektiv

Min kamera blev såld och först tänkte jag bara låta pengarna för den vara kvar på mitt konto och se om jag kunde spara ihop lite mer. Sambon uppmanade mig dock att köpa ett objektiv som jag har funderat på ett tag för han menade att pengarna annars kommer att gå åt till andra saker. Det är helt sant, inte för att jag brukar slösa bort pengar utan för att det alltid finns saker som man behöver. Jag velade ett tag på om jag skulle köpa ett vädertätat objektiv eller inte. Till slut var det priset som avgjorde, det som inte är vädertätat kostade 1600kr mindre. Så det blev ett Pentax DA 55-300/4-5,8 ED för 2190kr. Priset passade mig utmärkt och det blev lite pengar över som kommer att gå till en regnjacka och annat nödvändigt. Givetvis hade jag läst recensioner om objektivet och var lite fundersam över hur mycket fokuseringen skulle låta. När jag hade fått objektivet i handen så började det regna. Så går det när man köper ett objektiv som inte är vädertätat.
Det blev en bild från altanen på syrenen i regnet. Sen var regnet artigt nog att ta en paus och jag skuttade ut i trädgården.

Vettiga bilder på Freyja är en utmaning oavsett objektiv=) Söt är hon även om hon inte alltid ser vettig ut.

Nu har jag inte testat objektivet så mycket men jag är väldigt nöjd. Det känns som ett väldigt prisvärt objektiv