lördag 12 augusti 2017

Ibland tar det en stund

Efter att jag hade skrivit det tidigare inlägget insåg jag hur fånig jag är. Jag beslutade mig för att råda bot på det och gick ut för att fiska upp fladdermusen. Nu var det nog tur att jag gjorde det för den simmade runt i vattentunnan utan att kunna ta sig upp. Jag fiskade upp den och lade den på sidan om tunnorna var det är högre gräs. Eftersom jag inte ville störa/stressa den i onödan blir det bara en bild på den.
Nu hoppas jag bara att den torkar upp, piggnar på sig och tar sig iväg. Tänkte kolla om någon timme och se om den är kvar eller inte

Men för helvete

Varför måste djur hela tiden dö i trädgården? Och varför vill de ge mig en hjärtattack? Att fåglarna envisas med att flyga in i våra fönster hela tiden har jag blivit van vid. Det är nog runt tre veckor sedan jag tvättade fönsterna senast och det är dun fastkletade på alla fönster nu igen. Jag har inga planer på att börja tvätta fönster varje vecka så dun och fjädrar ska ses som dekorationer. För en stund sedan lullade jag ut i trädgården med hundarna. Eftersom jag var ute tänkte jag passa på och vattna tomatplantorna, även om det regnar i stort sett jämt så hamnar inte så mycket regn på tomaterna. Jag gick fram till vattentunnorna och tittade ner och fick en chock. Min första tanke var att det var en fågel som hamnat i en tunna och drunknat men icke. Det var den här. Inga planer på att ta en bättre bild av den.
En jäkla fladdermus. Nu tycker jag att det är ett rätt otäckt djur även när de lever så den kommer få ligga kvar i tunnan till sambon kommer hem. Hade den varit vid liv skulle jag ha fiskat upp den fast min motvilja men den var stendöd och då får den ligga kvar.