måndag 31 juli 2017

Ett udda problem

Det känns det i alla fall som jag har haft med Lexus hela hans liv när det gäller träning. Och det är att det är så jäkla svårt att få in kommandon i hans huvud. Vi kan ha tränat något hur många gånger som helst och det har känts som om han har förstått vad kommandot innebär och sedan är det bara borta ur hans huvud. Det är inte något problem som jag har haft med andra hundar, andra hundar=andra problem. Nu är det svårt att veta om det beror på att Lexus träning varit så sporadisk men det tror jag ändå inte eftersom han i perioder tränats mer regelbundet.
Kommandot fot minns han i alla fall även om positionen inte var perfekt idag.
Lite lätt frustrerande är det att upptäcka gång på gång att han inte förstår vad jag ber honom om.Som tur är så har han arbetslust och samarbetsvilja och eftersom vi med största sannolikhet aldrig kommer tävla så är det ingen katastrof. Om jag bara skulle kunna släppa att allt måste bli perfekt så skulle det vara ännu bättre

Lite dubbelt

Jag är trött idag så jag roade mig ett tag med att titta tillbaka i den här bloggen. Det är roligt att bli påmind om allt jag gjort med hundarna genom åren och det är kul att se bilder på Toker och läsa om funderingar jag haft i träningen av Toker och Lexus. Något som inte är lika roligt är att bli påmind om hur mycket jag orkade förr. Det blir så otroligt tydligt när jag ser tillbaka på hur det var för några år sedan och tänker på vad jag orkar nu. Då och då känner jag att jag borde kontakta läkaren här och säga åt dem att skicka remiss till Uppsala igen. Sedan inser jag att nej jag har ingen lust att vara inlagd en vecka och bli utsatt för smärtsamma experiment/undersökningar (same shit different names). Utan att genomföra undersökningarna går det inte att veta om det ens går att operera mig och om det inte går att göra det får jag ändå fortsätta som nu med att ta medicin två gånger per dag för att ens fungerar hyfsat.
Det blir tre bilder från trädgården idag. Dagens skörd av jordgubbar och opiumvallmon som blommar.Hyfsat nöjd

Ibland lyckas jag få till någon bild som jag är hyfsat nöjd med och så blev det igår. Det enda som stör mig är att horisonten ser sned ut men det beror till störst del på att det inte är plant var Lexus står.
Lexus blev av med lite päls igår igen. Jag hade inte en aning om att pälsen växer så jäkla fort på en collie. Min tanke var att bara klippa/raka honom en gång på sommaren och sedan skulle pälsen hinna växa ut till lagom längd till hösten/vintern skulle dyka upp. Men pälsen växte så jäkla fort att jag tog av en del igår igen.