fredag 19 maj 2017

Koppel på

Lexus haltade lite igår kväll så idag har han fått gå i koppel. Nu vet jag inte om han haltade för att han klivit snett eller något liknande men min magkänsla säger mig att det är så att han börjar få problem med armbågen/armbågarna. Om det är så känns det inte så underligt för han är inte direkt en hund som tar det lugnt om han har något alternativ. Jag borde se till att få armbågarna omröntgade i år för att se om det blivit värre eller om det bara är så att jag tror det. Nu är det så att om jag skulle få veta att det är illa med armbågarna så kommer jag ändå inte att hindra honom från att rusa runt som en galning. Jag tänker inte hindra någon hund från att göra det som den älskar även om det innebär att hundens liv blir kortare av det. Undantag är givetvis fullständigt olämpliga beteenden, tugga på hundar i byn,jaga och döda katter, bita människor och annat liknande

Jag tröttnade

På fm kände jag bara nej. Jag hade noll lust att titta till alla små plantor och se om någon ville ha vatten. Lösningen blev att plantera ut en bunt av dem så slipper jag ta hand om dem i alla fall. Att bo här och plantera ut blommor nu är nog inte att rekommendera men blir det kallt så blir det. Om det sker får ogräset ta över. Så här ser en rabatt ut nu.

Det är mer som ska planteras i den men det kommer ske någon annan dag. Temat är rött och gult med några undantag. Planterade lavendel, aroniabuskar, vallmo och lite annat i den förra året så allt kommer inte att vara rött eller gult. Det som är planterat i år är ett par orientaliska liljor (vet ej färg), tre gullboll, solrosor, kokardblomster, fackelliljor, tofsblomster, sammetstagetes (Jolly Jester), lilja "Black Beauty" och vallmo.
När det gäller de botaniska tulpanerna är jag lite förvirrad. Jag planterade 60 st i höstas och det skulle vara 15 av varje sort. En sort har tagit sig men det är fler än 15 av den sorten. Jorden går inte direkt under om det är så att det var fler av en sort för de är vackra och de blommar.