lördag 30 juli 2016

Hundkrafter

Jag tänkte att jag skulle nyttja hundkrafterna i huset under promenaden för jag var lite trött. Så på med selar och ut och gå. Freyja har aldrig tidigare blivit utsatt för dra men det gick helt okej. Hon hade lite svårt att förstå att det var meningen att hon skulle dra men bitvis fungerade det bra.
 Promenaden gick till Åckensjön och där fick de skutta runt en stund. Efter att ha skuttat i vatten måste man givetvis rulla sig.
Freyja promenerade mest runt i vattnet och sedan gick vi hem igen.
Nu verkar båda rätt nöjda och ligger och vilar så det får betecknas som en godkänd motionsrunda.

söndag 24 juli 2016

En bild

Ordentlig promenad har det blivit rätt tidigt på morgonen de senaste dagarna. Det är helt enkelt bättre att passa på och röra på sig innan det blir för varmt.

lördag 16 juli 2016

Mycket hjortron

Det känns som om det är ovanligt mycket hjortron i år eller så är det så att många inte har tagit sig ut för att plocka än.

Nu finns det dock inte så många hjortron kvar var vi promenerade och det beror på den här.
Freyja kom på att hjortron är gott så hon tuggade i sig en del. Jag och Lexus delar åsikt när det gäller hjortron och det är att det är äckligt

torsdag 14 juli 2016

Freyja


Har PostNord så lite pengar?

Idag dök det upp en leverans med hundfoder. Inte någon överraskning med tanke på att jag hade beställt just det och beräknad leverans var idag. Hundarna har ätit det här fodret ett tag nu och det verkar fungera bra. Bäst av allt är att Lexus inte längre luktar skumt som han gjorde av Robur.
Om någon nu funderar på om hundarna har någon skum allergi eller något så är svaret nej. Nu råkade det bara vara så att det här fodret tilltalade mig mest när det var dags att hitta något nytt åt dem. Fodret finns även i tre smaker och det verkar fungera bra för bägge att byta lite hur som. De har snart ätit upp en säck med fisk och ris och nu blir det kalkon och ris ett tag. Först köpte jag ett provpack och då var det 2kg av varje sort.

Rubriken syftar på PostNords nya sätt att kvittera paket från lantbrevbärarna (har varit så i någon månad nu). Det är nämligen så bisarrt att kunderna ska signera paketen på en mobil och givetvis har de stackars brevbärarna inte fått ut någon lämplig penna till det. Så man som kund ska försöka skriva sin namnteckning med sin nagel på en liten yta. För mig går det hyfsat även om det inte alls ser ut som min namnteckning. Jag tvivlar bara på att det går så bra om man är 80+ och lite skakig på handen.
I trädgården är det många blommor som lyser upp. En del är lite skumma så de passar nog bra här.



torsdag 7 juli 2016

Lite byskvaller

Blomman som heter toppklocka kallas även för byskvaller.
Nu tänker jag inte uppdatera här innan jag har något vettigt/roligt att skriva om hundarna och hur lång tid det dröjer innan det blir så vet jag inte. Som det känns nu känns det som om jag har ett tvång på mig att uppdatera här fast jag inte har något att skriva och det blir bara tråkigt. Jag känner att det räcker för mig att uppdatera fotobloggen med sådant som oftast inte har något med hundarna att göra. Den här bloggen kommer att leva vidare men blir nog inte uppdaterad så ofta så vill man se lite blandade bilder är det fotobloggen som gäller och den hittar man här

tisdag 5 juli 2016

söndag 3 juli 2016

Delar av den lite lätt vansinniga

tomatodlingen. Väldigt många av tomatfröna som jag sådde tog sig och när de började bli små plantor tyckte jag att det var lämpligt att spara 7-8. Den andra tvåbeningen i huset tyckte att det var för lite så det blev runt 20 plantor som fick bli kvar. Planen var nämligen att den andra tvåbeningen skulle skötta plantorna så fort de flyttade ut så då spelade det ingen roll för mig hur många plantor som fick leva. Så här ser det nu ut på ena sidan huset.
Nu kan man tro att det här är alla tomatplantor vi har men nej. 2-3 plantor bor på andra sidan huset, de fick inte riktigt plats här. Plantorna på andra sidan verkar trivas bättre för nu börjar det komma små tomater.
Jag är fortfarande rätt fundersam på vad sambon tänker göra med alla tomater för jag är inte överdrivet förtjust i tomater. Freyja äter givetvis och Lexus kan nog tänka sig någon men blir det tomater på alla plantorna så lär det bli rätt mycket

lördag 2 juli 2016

Jäkla tråkväder

Regnet bara faller och ska man hitta något positivt alls så får det väl bli att pionerna har börjat slå ut.