onsdag 29 juni 2016

För några dagar sedan

Det har varit plågsamt mycket mygg och knott några dagar och en av dagarna kom jag på den begåvade idén att hundarna kunde få göra ett hobby uppletande under promenaden. Jag borde ha reflekterat lite över mängden mygg men inte jag inte. Hundarna visade sig även vara ovanligt virriga.

Sammanfattningsvis kan man säga att det inte riktigt gick perfekt, jag fick många nya knott och myggbett men hundarna hade kul. Och att hundarna har kul är alltid målet med allt så det var lyckat ur den synpunkten

söndag 26 juni 2016

Helgen

Igår var det varmt och skönt. Tre av oss i familjen tyckte att det var för varmt för att hålla något högre tempo på promenaderna. En däremot var av åsikten att vi borde röra oss fortare så den fick färdas lite i förväg och sedan skutta tillbaka till oss andra.
 Vi andra gick i mer samlat sällskap och då går det att ta bilder från sidan
 Idag har det varit avsevärt mycket svalare vilket är skönt. Upptäckte till min glädje att en blåklint snart tänker blomma

torsdag 23 juni 2016

Dagens bilder

Om någon funderar på Lexus ansiktsuttryck så beror det på att han blev nyfiken på näckrosorna och tog sig dit för en närmare titt. Väl där ställde han sig på en sten och sedan blev det problem med hur han skulle ta sig tillbaka...



Det tog en stund men sedan insåg han att enda sättet att ta sig tillbaka var att kliva av stenen och simma in. Han är kanske inte riktigt den smartaste hund jag har haft men han är söt

onsdag 22 juni 2016

Egna jordgubbar till midsommar

blir det inte. Så här såg ett par ut för två dagar sedan. Än är det mest bara blommor i jordgubbslandet men får de lite mer tid så lär vi ha jordgubbar så det räcker och blir över.

fredag 17 juni 2016

Snart?

Känns helt klart som om brukshundklubben och jag har olika åsikter om vad snart innebär. Fick ett mail där de informerar mig om att mitt medlemskap snart går ut. Jag är medlem till 30/9 lite mer än tre månader kvar alltså på mitt medlemskap. Jag har inga planer på att förnya det så de får skicka hur många mail de vill. Jag är varken i form för tävling eller seriös träning så därför ser jag ingen mening med att vara med. Att åka 10 mil enkel resa för att lulla runt på en plan gör jag inte.

Jordgubbsplantorna mår utmärkt och det ser ut att bli riktigt mycket jordgubbar i år

torsdag 16 juni 2016

Liten grön spindel

I år tycker jag att det är väldigt många små gröna spindlar i trädgården. Nu kan det vara så att det är det varje år och bara i år som jag lägger märke till det men många spindlar är det.

tisdag 14 juni 2016

En varm promenad

Nu syns det givetvis inte på Lexus hastighet att det är varmt utan man måste skutta fram i livet.

När vi kom fram till tjärnen uppskattades det av bägge. 

Det är lite kul att bägge uppskattar att simma

söndag 12 juni 2016

Två rumpor


Hus till salu igen

Känns som om det har varit stor omsättning på hus här under de senaste åren. I något fall hade jag önskat att de gamla ägarna inte hade sålt för det är alltid tråkigt när trevligt och kunnigt hundfolk flyttar och ersätts med något annat.
Har man onödigt mycket pengar och vill ha skog så är det här ett alternativ. Lyckas de sälja den fastigheten till det priset lär det bli rekord när det gäller priser i den här byn.
Ett annat hus som är till salu är det här och då är det mer normalt pris när det gäller hus här.

torsdag 9 juni 2016

Första simturen för året

Idag var det tydligen en lämplig dag för en liten simtur om man heter Lexus. Freyja simmade för första gången i år för ett bra tag sedan.

Han blir så himla liten när pälsen ligger platt

tisdag 7 juni 2016

Inte så vita ben

Lite stök efter att en av hundarna vadat i dyvatten. Inte så svårt att gissa vem.

lördag 4 juni 2016

Dagen så här långt

Vi började dagen med en lite längre promenad så att hundarna kunde röra sig innan det blev varmt. Det finns ett par saker som är obligatoriska varje promenad.
Att plaska i vatten är en av dem.

Freyja missbedömde djupet i ett par diken så hon åkte i och det uppskattas inte. Stor skillnad för henne att välja själv att simma och att råka hamna i vatten.
En annan obligatorisk sak på promenader är att leka med pinne/träd.
Väl hemma igen funderade jag över var Freyja hade tagit vägen. Innan hon försvann hade hon legat i solen och tagit det lugnt. Efter att ha gått ett varv i trädgården hittade jag henne här.

Hon har tydligen helt missat att hundar inte ska vara i bilar som står i solen.
Jag blev äntligen hyfsat klar med rabatten framför huset och den ser ut så här.
Texten som kommer nu är mest en påminnelse för mig och sambon om vad som finns i rabatten så det går bra att skippa att läsa.
Översta raden från vänster: Liljor: Robert Swanson, Lilium Pink Perfection, Yellow Pixels och African queen, Akleja: Nora barlow och vitt löjtnantshjärta
Rad 2. Akleja:McKana Giant
Rad 3 Blåklint: Polka Dot
Rad 4 och 5. Kornvallmo: Shirley double mixed och kornvallmo röd. Längst till höger Akleja: Songbird dove
Jordgubb/rabarberlandet har riktigt vaknat nu.
Än är det bara två-tre av jordgubbsplantorna som har blommor men det kommer.
Lupinen har också vaknat till liv.


torsdag 2 juni 2016

Ett dopp

Ett bra tecken på att det är varmt är att Freyja hoppar i sjö/tjärn och simmar runt. I morse var det tydligt så varmt.

Lexus kände inte för att simma istället ägnade han sig åt den vettiga sysslan att jaga djur som springer på vattenytan.

Han tyckte att det var kul så han fick hållas.

onsdag 1 juni 2016

Snickarglädje?

Jag har min egen teori om hur det här med snickarglädje startade. Jag tror att någon med största sannolikhet var förbannad på sina barn och satt och drack hembränt. Personen kom då på att en bra sätt att hämnas på sin avkomma var att såga ut en massa mönster och sätta det på huset. Så länge personen levde behövdes det inte målas men så fort personen avled var det dags för avkomman att måla och hämden var ett faktum. Den perfekta hämnden som sedan spred sig.

Om någon funderar så målar jag och är lagom road