lördag 30 april 2016

Snart maj

Än har naturen inte satt någon riktig fart men jordgubbsplantorna har börjat vakna till liv.
Och Lexus är det i vanlig ordning full fart på.

torsdag 28 april 2016

Det var drägligt

Det syntes på fm att det var skitväder på väg men under promenaden var det drägligt. Lite regn föll och det gör det ofta.



Nu är det inte lika munter ute.
Det känns verkligen som om det är dags för några dagar nu med lite sol och värme för det här är träligt

onsdag 27 april 2016

Ingen hund fastnade på bild idag

Nu kan det ha något att göra med att Freyja slängde sig och rullade i vad som såg ut som rävskit lite för många gånger. Och Lexus fladdrade mest runt lite överallt. Freyja var jag då inte så sugen på att fota och att försöka fota en fladdrande collie med ett 35mm objektiv är rätt meningslöst.
Därför blev det en bild på lite natur istället.

måndag 25 april 2016

Än finns det snö kvar

 Nu klagar inte Lexus över det utan det är mer jag som gnäller.
Ett tag svävade en rovfågel högt över oss men någon bra bild på den fick jag inte men en bild blev det.


söndag 24 april 2016

Lätt att hålla sig för skratt

Jag hade velat skriva att de här bilderna är några månader gamla men så är det inte utan jag tog dem för en liten stund sedan i trädgården.
Snö nu känns väldigt onödigt

fredag 22 april 2016

Idag startade min dag 4.40

Nu skulle man kunna tro att den tidiga morgonen berodde på att jag hade någon tid att passa på fm. Så var det då inte utan anledningen till den tidiga starten på dagen är den här.
På bilden ser den rätt trevlig och söt ut men så var det inte i morse. Strax innan 4.40 blev jag väckt av ett monster bredvid min säng som viftade på svansen så att den slog i en garderobsdörr för varje viftning. Nu skulle man kunna tro att det räcker som en väckning men nej. Monstret som även går under namnet Freyja kombinerade svansviftandet med att stampa/trumma med frambenen på golvet samtidigt som hon gnällde. Efter några minuter med det gav jag upp och tittade på klockan och noterade att 4.40 är för tidigt för mig. Nu höll inte Freyja med om det så efter en stund gav jag upp och rullade ur sängen och tänkte ta ut henne. Medan jag drog på mig kläder gick hon till sin korg och lade sig för att fortsätta sova. Vid det laget var jag redan uppe så det blev jag och Lexus som gick ett varv i trädgården och sedan blev det frukost för mig. Sedan tog det några timmar innan Freyja behagade kliva upp. Varför hon skulle ha upp mig så tidigt i morse förstår jag fortfarande inte

onsdag 20 april 2016

Hur det oftast ser ut när jag försöker fota

Helt lätt är det inte att försöka fota något litet på marken när två hundarna vill kontrollera vad det är för något.

måndag 18 april 2016

Solen sken


Efter en stund tröttnade dock solen på oss och istället kom det regn. Typiskt aprilväder med andra ord

lördag 16 april 2016

Var är solen?

Idag regnar det så pass mycket att jag inte ens ville ta med mig kameran ut. Mobilen fick däremot följa med ut inuti en bajspåse så den garanterat inte skulle bli blöt. Så därför blev det en mobilbild idag. Jag spanade lite på promenaden för att se om några mosippor var på väg upp men kunde inte se några tecken på det men de lär väl dyka upp när de känner för det.

onsdag 13 april 2016

I trädgården

Blir en del pysslande i trädgården när vädret är okej och en som njuter av att ströva (springa) runt är Lexus.

söndag 10 april 2016

Solhunden trivs

I morse var det -6 och nu är det +6. Freyja är glad åt att solen börjar återvända och ge värme och vi har börjat fixa lite i trädgården. Tråkigt nog så har inte alla löv som föll i höstas försvunnit så det finns en hel del att kratta. Några blommor har börjat dyka upp de senaste dagarna.

fredag 8 april 2016

Ibland är det vettigaste att ge upp

Nu har jag helt gett upp hoppet om att Lexus någon dag ska inse att om man envisas med att promenera och studsa på is så är det inte alltid så att isen håller.
Den enda regeln nu när det gäller is är att han enbart får leka fritt på ställen var jag vet att vattnet inte är djupt.
Det är tur att Freyja inte är road av att skutta på is i alla fall. Det räcker med en hund med det intresset.