fredag 30 oktober 2015

Roade mig lite

Tog några porträtt på Freyja idag. Så här såg det ut när Lexus var på avstånd.
Då ser hon alert och lugn ut. Så här såg det ut när Lexus var bredvid mig.
Nu är det kanske inte så tydligt för alla men nu är hon mer vaksam. Hon är givetvis inte rädd för Lexus utan vill bara ha koll på vad han pysslar med. Lite av charmen med att ha flera hundar är att man blir bättre på att se små skillnader i deras språk. Jag är övertygad om att människor som oftast umgås med flera hundar samtidigt blir bättre på att läsa av hundar.
Lexus hamnade också på några bilder men i vanlig ordning studsade han mest runt.


torsdag 29 oktober 2015

Vad Freyja gjorde igår


Igår tyckte Freyja att det var en bra dag att gno in sig med skit och lite annat som inte gick att identifiera. Det är inte riktigt ett beteende som roar mig och då är det bättre att titta på den andra hunden istället. Efter att Freyja gnott in sig en gång med något så är det lite skit samma om hon gnider in sig med mer för hon måste ändå tvättas. Lexus rullade sig tacksamt nog inte i något.
Inte helt otippat så blev Freyja tvättad när vi kom hem så nu är hon ren igen

måndag 26 oktober 2015

Bättre bilder

Nu beror det inte på att jag har blivit bättre på att fota utan det beror mest på att ett nytt objektiv flyttade in här för en vecka sedan. Objektivet färdades från England och levererades vid ytterdörren. Nu låter det som ett riktigt lyxobjektiv av den beskrivningen och på sätt och vis är det så, det är ett objektiv i den dyra klassen när det kommer till Pentax objektiv men jag köpte det begagnat. Att jag hade råd med det beror på generösa människor i min närhet och att jag sålde av en del av mina gamla objektiv. Så objektivet som jag fotar en del med nu är ett Pentax DA* 60-250mm F4 ED [IF] SDM.
Och så här ser Freyja ut när hon blir fotad med ett dyrt objektiv.


söndag 25 oktober 2015

Glad

Herr Fluff är så glad när han får springa runt och göra av med energi.

måndag 19 oktober 2015

Trött

Det är givetvis inte Lexus som är trött utan det är bara jag. Jag är inne i en trötthetsperiod igen vilket gör att jag inte orkar så mycket som jag önskar. Nu vet jag att det inte finns något jag kan göra utan det är bara för mig att ta det lugnt så får jag i alla fall tillbaka lite ork

lördag 17 oktober 2015

Trodde att han kanske hade lärt sig

Men nej inte än. Eftersom det har varit rätt kallt i några dagar så är det nu is på en del "vattenpölar". Lexus blev givetvis glad över det, förstår inte riktigt varför han blir glad av is men så är det.

Han gick runt lite på isen och sedan började det knaka lite oroväckande. Nu var ljudet inte oroväckande i Lexus öron utan han verkade mest tycka att det lät roligt. Så istället för att ta sig bort från isen så började han krafsa.

Han är som sagt lite speciell. Inte helt otippat så slutade det hela med att han gick igenom isen, det var bara bakbenen som gick genom och sedan hoppade han bort från isen. Nu tror jag inte att han idag heller har lärt sig att om isen börjar knaka så ska man inte gå på den men kanske förvånar han mig nästa gång.

(Jag vet att vitbalansen är kass på bilderna men jag var för lat för att ställa in den)

torsdag 15 oktober 2015

30kg

Nu är det inte Lexus som väger 30kg hade det varit så skulle jag bli väldigt förvirrad. Utan 30kg är leveransen av torrfoder som dök upp idag, så nu kommer inte hundarna att svälta ihjäl på ett tag. Det blir lite billigare när man köper två 15kg säckar så då känns det lika bra att köpa så. Kan man spara några tior så är det alltid bra.

Självklart så får hundarna alltid mat så ingen behöver oroa sig för att de svälter

onsdag 14 oktober 2015

Löven trillar

Kylan i natt och i morse gjorde att löven föll i drivor från träden på tomten. Nu har vi bara en kratta som är hel så jag överlät krattandet åt min sambo och fotade istället.


måndag 12 oktober 2015

Så var jag upprörd igen

Den känslan drabbade mig under en promenad nyligen. Nu är det då älgjakt här i byn och det märks. I vanliga fall är det bara ett par idioter som kör som galningar genom byn, folk som bor här och i byar längre bort. Under älgjakten ökar siffran av idioter bakom ratten drastiskt, finns givetvis även älgjägare som visar hänsyn fast de sitter bakom ratten. Under den här promenaden hann jag uppleva att bli passerad onödigt nära, finns ingen anledning över huvud taget att passera gående på vägen på ett avstånd av en halv till en meter. Eller att gasa på som en idiot genom byn, menar inte folk som kör 10km för fort utan jag menar alla puckon som kör närmare 100. Ser man att det är gående på vägen och att det kommer en bil i motsatt riktning så saktar man ner om man har något vett i huvudet man försöker inte passera gående och bil samtidigt på en smal väg. Nu förutsätter jag att idioterna som kör på det här sättet själva aldrig promenerar på någon väg för då borde de inse hur jävla otrevligt det är. Får väl hoppas att deras barn, husdjur eller något annat som de bryr sig om slipper bli utsatta för andra förare som kör på samma sätt som de gör. Inte skulle jag gråta om idiotförarna skulle köra av vägen och få ett möte med ett träd, nu önskar jag inte någon det men skulle de ske och de skulle få ett ben ordentligt brutet så skulle i alla fall folk kunna promenera säkrare i närheten av fordon.

fredag 9 oktober 2015

söndag 4 oktober 2015

Så var den borta

Flugan har inget med inlägget att göra men en fluga kan man alltid visa upp.
Det som nu är borta är hundarnas hemsida, det är inget tecken på att jag kommer att radera den här bloggen. Utan det var helt enkelt så att jag tänkte ändra om lite på hemsidan och eftersom jag är trött i huvudet så blev det lite fel och jag kände inte för att lägga tid på att fixa till det utan valde att radera hela hemsidan istället. Jag orkade inte bry mig om att flytta med alla länkar hit från hemsidan så om någon nu upptäcker att jag inte längre länkar till dem så är det bara att höra av sig så fixar jag det. Känns även lite smidigare att bara ha bloggen att uppdatera om det är något speciellt.

fredag 2 oktober 2015

En Lexus

Jodå han har kvar sin päls. Större delen av den i alla fall för nu har han börjat fälla så det finns päls överallt.