måndag 31 augusti 2015

En som är fascinerad


Den Lexus tittar på verkade inte vara så fascinerad utan mer orolig.
Nu förstår jag ekorren för en collie kan nog verka lite läskig när man tittar ner i gapet på den

Slav

ge mig torrfodret som jag vet att du har i fickan.

Vet inte alls

Funderar och funderar lite till på hur jag ska göra med Lexus och mt. Tyvärr så fyller han år i februari så jag har inte så många månader på mig. Problemet som jag ser det är att det är så pass lång tid i förväg som man måste anmäla hunden. Jag kan inte idag veta vilken form jag är i om 3-4v och är jag trött och sliten så kommer det att påverka Lexus och hur han reagerar. I värsta fall kan jag ha så pass ont i kroppen att jag inte kommer att kunna kampa ordentligt med honom. Det skulle inte vara så kul om jag sabbar för honom. Hade jag läst ett text där någon skriver så här för ett år sedan så hade jag funderat över vad det är för en vekling. Ett mt handlar om en kort tid av en dag och den tiden borde man kunna bita ihop. Hade jag haft en tjock plånbok så hade jag antagligen anmält honom för ett tag sedan och betalt medlemsavgiften till brukshundklubben. Jag har pengar till det men jag har inte pengar som jag bara kan slösa bort. Medlemskap i brukshundklubben är fullständigt onödigt om det inte blir mt för Lexus, har väldigt svårt att tro att jag inom en snar framtid kommer att vara i form för lydnads eller bruks tävlingar. På sätt och vis önskar jag att det skulle finnas någon plats över på mt i närheten med kort varsel för då blir det lättare för mig att fatta beslut.

söndag 30 augusti 2015

Insekt

Det finns en anledning till att jag gillar att fota med de äldre objektiven och den här bilden illustrerar det rätt bra.

När jag lyckas få till allt rätt så blir bilderna fantastiska. Så här ser bilden ut i beskärning och då ser man att fokus ligger helt rätt.
Har man en pentax men inte en stor plånbok så kan jag verkligen rekommendera att köpa ett chinon 1: 1,7 50mm objektiv.

lördag 29 augusti 2015

Härligt när solen lyser

Det blev en promenad idag på ett ställe var det fanns mycket vildhallon. Jag plockade lite och Freyja åt.

Lexus är av åsikten att hallon är giftigt om de inte finns i en kaka för då är de goda. Han tyckte att jag var seg som stannade till och plockade lite ibland. Så han skuttade på.
Den här bilden blev inte så bra men jag väljer att visa den för att visa att vägen vi gick på är rätt kämpig. Titta högst upp i bilden så syns det hur vägen går uppåt. Tar man sig bara upp så är det vackert.
Bilderna blev inte helt som jag hade tänkt mig idag och det beror på att jag idag använde ett annat av sambons äldre objektiv, en chinon 1:1,7 50mm. Det lär dröja innan det sitter i ryggmärgen vilka inställningar som fungerar bäst på de äldre objektiven men det är kul som omväxling att fota med dem.

fredag 28 augusti 2015

Lek med objektiv

Jag rotade lite bland min sambos äldre objektiv och hittade ett Expert MC Auto tele zoom macro 1:4,5 80-200. Att fota med manuell fokus är alltid en utmaning för mig så det fick bli objekt som inte kunde fly.


När jag lyckas få till skärpan, ljuset och allt annat så tycker jag att bilderna blir bra mycket bättre med de äldre objektiven än de nyare jag äger. Gissar att det har en del att göra med kvalitén på objektiven och den kvalitén på nyare objektiv har jag inte råd med. Vinner jag några miljoner någon gång så skulle jag utan tvekan köpa objektiv i prisklassen 10 000kr och uppåt. Nu är jag ändå nöjd med objektivet jag oftast använder och jag är glad över att jag hade råd att köpa den för ett år sedan

torsdag 27 augusti 2015

Solstråle?


Mer korrekt är kanske en rätt sur bayersk viltspårhund i regn.
Idag regnar det ordentligt och det är bara att acceptera att det är så och dra på sig regnkläder innan man går ut. Freyja är nöjd nu när hon får ligga i korgen och slipper vara ute

onsdag 26 augusti 2015

Träning genom telepati

Av någon anledning ville inte hundarna följa mina anvisningar idag. Jag pekade och viftade lite mot var jag önskade att de skulle ställa sig så att jag kunde fota hundarna mot en snygg bakgrund. Jag hade tänkt mig en bakgrund i stil med den här.
Nu hade jag såklart kunnat ställa mig där och ropa på hundarna men så lätt ger jag inte upp att lyckas förmedla mina tankar genom telepati. (Kan också vara så att jag var för trött för att ta mig dit och ropa på dem). Freyja fastnade inte ens på någon bild idag

lördag 22 augusti 2015

I skuggan

Man vet att det är varmt när två hundar ligger i skuggan.
Det blir dåligt med långa promenader när det är så pass varmt som det är nu. Nu verkar hundarna dock rätt nöjda med att tillbringa många timmar i trädgården och komma ut på kortare promenader. Därför blir det lite bilder från trädgården idag.
Det är faktiskt några små äpplen på äppellträdet som vi köpte i år och begravde Yana under. Nu är det en sort med väldigt små äpplen men det fungerar det också. Sorten heter Rescue och anledningen till att det blev den sorten är att den är självförtil.
En sned bild på vår äldsta klematis som nu har kommit igång att blomma.
Så ser blommorna ut.
Vinbären börjar mogna.
Och en humla

fredag 21 augusti 2015

Och där tog orken slut

Det blev en rätt lång promenad i värmen idag och det i kombination med att det var rätt backigt har gjort att min energi nu är slut. Chockerande nog så blev även Lexus trött efter att ha sprungit och sprungit.
Jag satsar på att hålla min sida på Google+ lite mer levande vilket innebär att jag ska försöka publicera mer bilder där. Så i fortsättningen har jag tänkt att bilder som jag kanske inte orkar publicera i bloggen hamnar där under fliken foton. Så om man vill se mer av mina foton får man titta in där. Och till mina album hittar man genom att antingen klicka på länken bilder här på bloggen eller trycka här.

tisdag 18 augusti 2015

Att titta tillbaka

Lite intressant är det alltid att titta på bilder som har några år på nacken. I jakten på en bild på Leo bläddrade jag igenom många bilder. Min första digitalkamera köpte jag 2007, en kompaktkamera som fick följa med överallt. Åren har gått och kamerorna jag äger/har ägt har blivit bättre och bättre. Framförallt så ha jag även blivit bättre på att fota. Det är lite kul att se bilder som jag var nöjd med 2008 och titta på dem nu. Jag är väldigt mycket mer kritisk och ser misstag men det hindrar mig inte från att fortfarande tycka att en del bilder är snygga. Det går att ta snygga bilder med en kompaktkamera men det är lättare med en systemkamera. Och en kamera man har lärt sig att hantera ordentligt är det ännu lättare att ta bra bilder med. Sen går det inte att sticka under stol med att bilderna även hänger på hur tjock plånbok man har, ett billigt objektiv kommer aldrig att vara lika bra som ett dyrt. Och har man råd med en dyr kamera så har man bättre förutsättning att få snygga bilder.
 Den här bilden tog jag 2008 med en Nikon Coolpix L10
 Den här bilden gillar jag fortfarande. Tekniskt så är det inte perfekt men den får mig att känna något

Hade glömt bort

Nu skäms jag inte direkt för att jag helt hade glömt bort att leta efter någon bild på Leo. Hade jag inte fått ett mail från sssk som på nytt bad om ett kort så hade jag aldrig börjat titta igenom bilderna från 2007-2008. Efter att ha letat lite hittade jag två bilder som inte var allt för fula och som fungerade storleksmässigt så nu får helt enkelt de på sssk välja vilken bild som ska vara med i handboken.
Leo var onekligen otroligt söt och väldigt rolig. Jag kommer ihåg en gång när vi var ute och gick med hundarna och träffade på några fiskare. Sambon visste ett bra ställe att fiska på/vid så det blev som så att vi promenerade dit med fiskarna. Leo hade order att gå bredvid mig och det gjorde han hela tiden. Vi lämnade av fiskarna på stället och när vi hade gått en bit från dem gav jag Leo frikommando och fortsatte gå. Efter en stund märkte vi att vi bara hade Yana med oss, Leo var borta. Så vi började ropa och till slut gick vi tillbaka till fiskarna för att höra om de sett Leo. Och där satt Leo så fint på en sten och blev matad med en smörgås av en av fiskarna.
Det var så han var, uppförde sig perfekt när man såg honom eller han var under kommando och när man vände ryggen åt honom hittade han på bus.
Ett år var det en älg som blev dödad av björn/varg här i närheten. Det var på vintern så köttet höll sig fräscht. Varje gång vi promenerade i närheten gällde det att hålla ögonen på Leo, han sprang aldrig i förväg för att kunna äta utan han väntade till man hade passerat stället och sedan sprang han tillbaka.
Det känns fortfarande tråkigt att han inte fick bli äldre men han hade några få korta bra år i alla fall.

lördag 15 augusti 2015

När solen värmer så dyker de upp

Jag kan inte påstå att jag är allt för road av ormar men de får gärna leva så länge som de inte biter oss. Skulle någon däremot hugga hundarna så finns risken att jag ställer mig och hoppar på ormen. Än har vi inte hittat någon i trädgården och det är skönt.

torsdag 13 augusti 2015

Bad




Det har varit en trevlig dag och vi har haft trevligt besök.

Gissar väl på ormvråk

Som en del säkert gissat vid det här laget så är jag inte allt för duktig på att känna igen växter och fåglar. Den här fågeln svävade i alla fall omkring här utanför. Nu hann jag bara ta två bilder innan den försvann och bara en bild blev hyfsad. Det är roligt med alla djur som håller till här i närheten.

onsdag 12 augusti 2015

Mycket blåbär

Lite surt känns det att det är så mycket blåbär i år och jag orkar inte plocka. Ställena som först brukar bli plockade är det inte ens, ställen som är nära byn. Freyja mumsar i sig lite på promenaderna i alla fall, Lexus har inte riktigt insett att blåbär är gott och att det går att stå stilla och äta lite. Han är mer positiv till att skutta runt i vanlig ordning.
Bilden blev lite för överexponerad men jag gillar den för det syns hur glad han är

tisdag 11 augusti 2015

Vad för blommor?

När vi var ute med hundarna upptäckte vi några konstiga blommor som jag givetvis fotade. Nu har jag googlat lite men inte lyckats hitta vad sjutton det är för något. Någon som vet vad det här är för blommor?

Verkar alltså som om blommorna är Tallört

Ordningen återställd

Igår kom Åsa och Kent hit med Lexus. Jag kan nog inte uttrycka i ord hur tacksam jag är för att de alltid ställer upp, bra människor med goda hjärtan.
Det är härligt att ha min pälsboll hos mig igen, vad Freyja tycker om det hela är jag lite mer tveksam till. Hon verkar tycka om Lexus men hon är samtidigt av åsikten att han ska komma ihåg vem det är som styr här. I Freyjas värld så är det hon som gör det men riktigt så är det inte men hon verkar ha lite problem med att komma ihåg det.



söndag 9 augusti 2015

fredag 7 augusti 2015

Skata

Ibland när jag kastar ett öga ut genom något av fönsterna kan jag inte låta bli att hämta kameran och ta några bilder. Så blev det för en liten stund sedan.



Jag tror allt att skatan ville bli fotad

Dagens skörd

Så fort solen visar sig så mognar några jordgubbar. Lite roligt är det att kunna plocka några nästan varje dag.
Lite tomt får jag allt lov att säga att det är utan Lexus men jag behöver få några slödagar och jag vet att han har det utmärkt. Freyja har det nog också rätt bra om man frågar henne. Ovanligt både för henne och mig att det bara är vi två, tror inte att hon har varit ensam med mig sedan hon var valp. Det har alltid varit minst en hund till hemma tidigare

torsdag 6 augusti 2015

Så var vi bara två

Ingen har dött.
Utan det är bara så att sambon har åkt iväg på en grej som var planerad  sedan länge. Jag hade räknat med att Freyja skulle löpa nu så därför hade jag hört med Lexus uppfödare om de skulle kunna ha Lexus några dagar. För det finns inte en chans på jorden att jag skulle orka ha hand om löptik och hane nu. Nu hann Freyja löpa klart men Lexus fantastiska uppfödare kunde ändå ta honom. Det innebär att det bara är jag och Freyja hemma och det tänker jag ta tillvara på och ha några lata dagar vilket jag verkligen behöver.