tisdag 30 juni 2015

Lite värme gör skillnad

Nu plötsligt börjar trädgården vakna till liv ordentligt.





Det verkar som om det kommer att bli en del jordgubbar i år. En av blommorna på snöbollsbusken har blivit större men underligt nog så är den inte vit utan mer grön. Stora syrenen har sakta börjat blomma lite vilket är på tiden

söndag 21 juni 2015

Dags för lite gapande

Någon hade haft fräckheten att lämna en skogsmaskin var vi promenerade och Lexus reagerade som han brukar.


Freyja hade lite svårt att förstå vad Lexus gapade på så hon spanade. 

Efter det blev promenaden lite lugnare och framförallt tystare.


Sedan blev det då dags att vända och promenera förbi skogsmaskinen igen. Jag trodde att Lexus skulle gapa lite igen.
Den här gången hade jag dock fel. Han nöjde sig med att passera nära den med svansen rakt upp

lördag 20 juni 2015

Freyja



Man ska väl inte ha allt för mycket åsikter om andras sätt att hantera sina hundar men... Om man nu har en hund som man måste hålla i halsbandet på när man möter andra hundar så kan det vara bra att ha så pass mycket koll på den att den inte promenerar själv i byn.

Lukten av älg

Nu gissar jag att det var älg Lexus kände doften av för det var lite färska älgspår i närheten. Ibland blir jag själv förvånad över hur stilig han är.

torsdag 18 juni 2015

"Bara" runt 7 år



Lexus och Freyja har inget med rubriken att göra utan de är bara med för att visa upp sig. Det jag i rubriken syftar på är att vi för ca 7 år sedan köpte två snöbollsbuskar. Tanken var att de skulle blomma fint varje år och lysa upp lite med sina stora vita blommor. Så blev det aldrig för de har tidigare aldrig blommat utan mest sett rätt tråkiga ut. Till min förvåning upptäckte jag några små blommor på den ena busken igår. Nu blev jag tvingad att fota blommorna för känner jag busken rätt lär den sluta blomma snart eller så trillar blommorna av. 

Jag hyser en svag förhoppning att blommorna tar och växer på sig lite men får se. Snöbollsbuskarna får i vilket fall stå kvar och något år blir det kanske stora fina blomklasar. Till det sker så får man spana på annat i trädgården och fåglar är alltid kul även om de är vanliga.

måndag 15 juni 2015

Fotoblogg?

Den här bloggen blir mer och mer lik en fotoblogg och så får det vara. Har jag inget att skriva så orkar jag inte försöka hitta ord och då blir det bara lite bilder.



lördag 13 juni 2015

I trädgården

Här är det ytterligare en fin dag vilket är ett bra tillfälle att leka lite med kameran.
Domherre

Gräslök

humla på sibirisk ärtbuske


fredag 12 juni 2015

Härligt väder

Idag kom äntligen värmen och vi har nog alla njutit av det.



Promenaden nu på kvällen gick i ett ovanligt segt tempo. Värmen har nog tagit lite på krafterna hos oss alla.


Lexus skuttade givetvis runt lite men för att vara honom så var det ovanligt sansat. Freyja tog det betydligt lugnare, hon blev tydligen trött av att ha ägnat större delen av dagen åt att sola.

onsdag 10 juni 2015

Sista vilan

Nu har Yanas aska hamnat i jorden. Över henne blev ett äppelträd planterat

Nu lär det bli så att man skänker Yana ett tanke när man tittar på äppelträdet

tisdag 9 juni 2015

Djur




Min brist på fantasi återspeglas rätt bra i rubriken. Jag känner mig nöjd med kameran och det är rätt tydligt att bilderna blir skarpare

måndag 8 juni 2015

Inte i år heller

Tanken var att Freyja i år skulle få visa vad hon går för på uttagningen till landskampen. Förra året valde sambon att stryka sig från uttagningen för att jag var i fysiskt dåligt skick. I år fick han stryka sig från uttagningen för att datumet när själva landskampen är var samma datum som en annan sak. Att ta upp en plats på uttagningen när man vet att man inte kan vara med på landskampen är bara korkat. Ställer man upp på uttagningen ska man veta att man har möjlighet att åka på landskampen. Uttagningen och landskampen brukar alltid vara roligt, jag får lov att säga att de flesta jag träffat på som är med i Schweisshundklubben är väldigt trevliga.

söndag 7 juni 2015

Så var det söndag igen

Den här bilden visar rätt bra vad det är för väder här.
Strålande sol ena stunden och nästa faller regnet. Det gjorde att det inte alltid var lätt att hinna ändra inställningarna på kameran vilket nästa bild är ett bra exempel på.
Nu gillar jag bilden ändå fast Freyja är lite för suddig. Så blir det när man en kort stund innan försöker få ett bra kort på en vitsippa och sedan inte hinner ändra inställningarna. Lite lättare att fånga annat på bild som man vet vilken väg det kommer att ta.