onsdag 29 april 2015

Någon form av djur

Jag tror att det är en bayrare på min arm men det är svårt att avgöra

söndag 26 april 2015

Nöjd Freyja

Jag lade ner en fårskinnsfäll på golvet i köket och det var uppskattat.

lördag 25 april 2015

Så var det klart

Eller nästan om jag ska vara helt ärlig. Barngrinden ska upp igen och så är det säkert något mer. Så här ser det ut nu.
Så ser det ut nu om man tittar in i köket. Tidigare så var dörrkarmen och dörrlisterna mörkbruna och så var det även runt fönstret.
Och så här ser det ut om man har tagit något steg in i köket och vridit sig 90 grader. Tidigare så var det vit tapet med något blommönster överallt. Brunt i taket och mörkbrunt runt fönsterna och portalen. Perfekt är det inte om man ska vara petig men varken jag eller sambon är snickare eller målare. Det viktigaste är att vi är nöjda och det är vi. Köket känns mycket ljusare och trevligare nu. Det verkar även som om Lexus ger köket godkänt. Som synes finns det inga gardiner på något av fönsterna. Det mindre fönstret brukar vi inte ha gardiner i men det brukar vi däremot ha i det stora. Nu är det så att inga av gardinerna vi har passar bra med den gröna färgen på väggarna så antingen blir det inga gardiner där senare heller eller så får jag köpa nya. Om jag hittar ett tjockt kuvert i brevlådan fyllt med sedlar så kommer det att bli nytt golv i hela huset.

fredag 24 april 2015

Börjar se slutet

Nu är det tacksamt nog inte mycket kvar innan köket är klart. Jag ser fram emot att kunna dammsuga, torka golvet och sedan ställa tillbaka möblerna. Det borde vara dags för det i morgon. När det är klart blir det mer tid och energi för att göra saker med hundarna.
Båda har varit rätt nöjda ändå under de här veckorna. Får de bara röra på sig och använda hjärnan lite då och då trivs de rätt bra.



tisdag 21 april 2015

Bra att gå på isen?







Eller är det kanske bättre att inte promenera på isar nu? Freyja åkte också i så båda fick ett kort bad.

lördag 18 april 2015

Kaos

Är ett väldigt passande ord för hur det ser ut i vårt kök. För ca 2v sedan kom jag på tanken att det var dags att göra något åt köket. Skitiga tapeter, brunt runt fönsterna och lackad träpanel i taket är ju inte så roligt i längden. Så jag började riva ner tapeter,tvätta taket och kladda med färg. Nu tog jag tyvärr inga ordentliga före bilder men på den här bilden kan man i alla fall se hur taket såg ut och hur mörkt det var runt fönsterna. Det var samma mörka färg på portalen eller vad man ska kalla det för som visade gränsen mellan matplats och kök.

Så här ser det ut nu. Riktigt kaos men sakta men säkert går det framåt.

Bröstpanelen som syns på högra sidan ska målas vit så fort hela är uppe så matplats utrymmet kommer att vara grönt och vitt. Köksdelen håller jag på och målar vit. Jag ser fram emot när allt är färdigt så det slipper vara så mycket kaos i köket. Det känns väldigt mycket ljusare och trevligare så det är helt klart värt slitet även om det tar ett tag till. Jag orkar inte hålla på så länge varje dag så det är därför det går långsamt.

onsdag 15 april 2015

Dags att bli lite elak

Jag har varit alldeles för trevlig och allmän blasé i bloggen för länge nu känner jag. Så nu är det dags att bevisa att jag är rödhårig med ett härligt humör.
Jag har många gånger blivit väldigt förvånad över vilka dåliga bilder folk skickar in till saker, antingen bara för att visa upp bilden eller tävla med den. Att jag skriver om det nu beror på en tävling som en av tidningarna här har. Tävlingen heter Vårvovve och idag presenterades bidragen och jag tittade givetvis igenom dem. Och vad ska jag säga... Ett par bilder är snygga, en del är okej och en massa är inte så snygga. Jag förstår att fotografen älskar sin hund men man måste ändå kunna titta på en bild och se att skärpan ligger fel, ful bakgrund, fel vitbalans och en bunt andra saker.

Jag skulle aldrig öppet kritisera bilder som någon har i sin blogg eftersom jag inte anser att det är fritt fram att kritisera då men väljer man att skicka in en bild till en tävling så är det en annan sak för mig. Lite spärrar har jag självfallet och jag skulle aldrig komma på tanken att länka till någon av bilderna i tävlingen som jag tycker är fula.

måndag 13 april 2015

Hade kunnat bli en fin bild

Ibland samarbetar inte riktigt de vilda djuren och naturen med mig.
Inte så snyggt med en gren tvärs över ögonen på rådjursbocken. Ibland har jag tur när det gäller att ta en bild och andra dagar blir det som idag.

lördag 11 april 2015

Hon försöker döda mig

Hon ser nog rätt oskyldig ut på den här bilden men med bilder går det att ljuga. Det är inte så illa att hon smyger på mig när jag sover för att kunna hugga mig i strupen. Hade det varit så skulle jag vara orolig för att somna. Hennes sätt att försöka ta död på mig är lite mer komplicerat och jag bär en del av skulden. Min del av skulden ligger i att jag köpte ett annat foder åt henne sist och det har jag fått ångra många gånger. Jag tänkte att Robur lax och ris skulle bli bra eftersom det inte är så mycket fett i den. Freyja gillar fodret väldigt mycket så hon är väldigt glad vid måltiderna. Sättet hon försöker döda mig är genom gasning. Jag har aldrig någonsin varit med om att hon har fisit så här extremt mycket och det är inte trevligt. Nu satsar jag på att  stå ut till fodret är slut men sedan blir det aldrig mer det här fodret.

torsdag 9 april 2015

Mycket ljud

Många fåglar har återvänt och det är fullt med ljud bara man går utanför dörren. Tranorna hörs tyvärr utan att man behöver öppna dörren men man blir van efter ett tag.
Nu var jag lat och fotade genom fönstret så bilden blev inte så bra som den hade kunnat bli.
Idag har jag och Lexus tränat lite och under vintern verkar det som om en del saker har fallit i glömska hos herrn. Nu är inte det konstigt eftersom träningen blir väldigt sporadisk och det är synd. Jag tycker att det är lättare att träna ordentligt om man tränar inför en tävling och jag är övertygad om att han skulle kunna bli tävlingsklar på några veckor om jag hade orkat träna honom ordentligt. Men nu är det som det är

onsdag 8 april 2015

Dagens bild

Som synes så är det en del snö kvar men mycket har faktiskt töat bort.

måndag 6 april 2015

Dagens fundering

Varför sätter man en fågelholk på en pinne när det finns en massa träd man skulle kunna sätta den på?
Idag såg jag en fin älgtjur med skovelhorn, var ett tag sedan jag såg älg så det var kul. Lite konstigt att den hade hornen kvar men han var antagligen ung. Tyvärr så hann jag inte fota honom. När jag såg honom stod han bara stilla och tittade på oss och sedan travade han iväg. Älgar är vackra så länge som de håller sig på lite avstånd.

lördag 4 april 2015

Dagens bild

Det var rätt plågsamt att promenera idag. Varje steg sjönk jag ner runt en dm och efter en stund blev det riktigt jobbigt. Den enda som orkade hålla full fart hela tiden var i vanlig ordning Lexus.
Jodå jag har fixat med hans öron igen, får göra det till exteteriörbeskrivningen blir av så jag inte sabbar hans chanser att bli godkänd.
Nu börjar jag verkligen längta till det är barmark igen

torsdag 2 april 2015

onsdag 1 april 2015

Varför kan han inte dela med sig av energin?


Jag hade hemskt gärna fått lite av Lexus energi för jag är bra trött. Ibland funderar jag på om det finns några gräns för hur många timmar i sträck som han kan springa. Freyja springer också men inte alls lika mycket som Lexus. När hon travar eller skrittar så flyger Lexus oftast förbi i galopp.