onsdag 31 december 2014

Gott nytt år!

Hundarna är eniga om att framtiden ligger och väntar på dem men de kan inte enas om vilket håll som leder åt framtiden. Medan de funderar över de har de i alla fall enats om att lägga det här året bakom sig.
I vanliga fall brukar jag alltid sammanfatta året men det här året finns det inte mycket att skriva om. Ordet för det här året har varit sjuk och det har inte gällt hundarna utan mig.

Gott nytt år på er och jag hoppas att 2015 kommer att ge er mycket glädje

tisdag 30 december 2014

Det var därför

jag slutade använda min kompakta kamera. Jag lyckas alltid glömma nackdelarna med en kompakt kamera till jag tar med mig den ut och försöker fota.

Bilderna blir inte så hemska men tidsfördröjningen från det att man trycker på avtryckaren till att bilden tas driver mig till vansinne. Det blir inte som jag tänker mig och det irriterar

söndag 28 december 2014

Vinter och kyla

Jag har inget att skriva direkt utan vill bara dela med mig av hur vackert det är i kylan.





lördag 27 december 2014

En är glad

Att gå ut när det som varmast är runt -16 på dagen ser Yana och Freyja som tortyr. Det spelar ingen större roll om de får springa lösa eller gå i koppel de vill hem.

Nu är vi väldigt hjärtlösa hundägare för det blir ändå promenader. Yana går mest på mina hälar och ser lidande ut och Freyja går bakom husse. Så det är tur att en är glad i alla fall.


fredag 26 december 2014

Gärna lite varmare

Senaste dagarna har det varit mer än minus 20 på morgonen och jag får lov att erkänna att jag delar Yana och Freyjas åsikt om den temperaturen. Det är inte en temperatur som det är roligt att vara ute och promenera i

onsdag 24 december 2014

God jul!

Här faller snön och det är rätt kallt. Hoppas att ni som läser här har en fin och vit jul.

(Jag tycker att det är skitfult med vattenstämplar på bilder men nu har jag blivit för trött på att mina bilder dyker upp på olika ställen)

söndag 21 december 2014

Roligt med is

Stundtals så är Lexus rätt lättroad. Det har var inte någon engångsföreteelse, uppmärksamma såg säkert att hans tassar inte är så rena i början av filmen vilket beror på att han redan hade gjort samma sak tidigare. Det finns en anledning till att jag har extra koll på honom på vintern när vi promenerar nära vatten. 

fredag 19 december 2014

Livstecken

Vi lever och halkar runt på is som snön så artigt har dolt. Ibland går det bra och andra gånger går det mindre bra och då får man besöka vårdcentralen och bli röntgad. Så gick det för sambon men tacksamt nog klarade han sig från att bryta något men det lär dröja innan hans axel är okej igen.
Jag passar på att önska en God jul nu. Något julkort blir det inte i år

torsdag 11 december 2014

Ett måste inlägg

Ibland känns det som om jag måste skriva något om nu har det gått ett tag sedan sista inlägget så det är väl dags att skriva igen. Vi lever och det är tre hundar i huset. Jag är fortfarande inne på tanken att Lexus behöver flytta men har inte gjort något åt det än.

onsdag 3 december 2014

Inte bra

Sambon tog med hundarna ut själv idag för jag orkade inte följa med. De promenerade på en bilväg som det inte brukar vara någon trafik på direkt. Vägen leder bara till en tjärn så det brukar inte vara så många som känner något behov av att köra där. I dag kom det naturligtvis en bil på den andra vägen,är som en y-korsning. Lexus drog iväg efter bilen och försökte valla den och sket i att husse ropade. Bilen fortsatte köra och Lexus fortsatte efter en rätt lång bit tydligen. Till slut valde han i alla fall att lyda husse.

Det känns givetvis inte ett dugg bra men tendenserna att valla bilar har han haft sen han var liten. När han var liten tyckte en som hade border collie att jag borde låta honom valla och mitt svar då var att jag inte ville tända honom. Jag kommer fortfarande ihåg hennes svar och det var att han redan var tänd.
Jag tror inte att han hade dragit efter bilen om jag hade varit med för han lyder mig bättre. Problemet är bara att jag inte orkar följa med varje promenad och nu känner jag att det kanske är så att det är dags för Lexus att få ett nytt hem. Han behöver en ägare som orkar och kan aktivera honom mer än vad jag orkar.