fredag 28 november 2014

Solen syntes lite i alla fall


Det har varit en dag med riktigt ruggigt väder. Dimma/dis eller vad det nu är som går rakt in i kroppen och kyler. Ett bra sätt att slippa frysa är att springa.

Springandet överlåter jag med varm hand åt hundarna för jag är för slö för sådant. Här är en bild som visar rätt bra hur sikten har varit under dagen.
 Vackert är det men inte så roligt att vara ute i

torsdag 27 november 2014

Inpackade hundar


När termometern visar på minus 10 eller kallare är det dags att packa in de bruna. Jag köpte nya täcken för ett tag sedan när det var rea och idag var det dags att använda dem för första gången.

Lexus har inte täcke eftersom han har lite mer päls. Yana och Freyja verkade vara hyfsat nöjda med sina täcken men lite svårt är det att avgöra. De har en del krav när det gäller täcken så helt lätt är det inte att hitta något som passar dem. Täcken med magplatta avskyr båda och sen gäller det att hitta täcken som inte går allt för långt ner på sidorna. Lite lurigt är det med passformen till hundar med lång rygg men inte så långa ben. Båda täckena kommer från CSiGORAs hundbutik.

tisdag 25 november 2014

Så var det färger igen

Jag tycker nog allt att det kan bli vinter på riktigt nu för det här är rätt tråkigt. Blir det vinter på riktigt så slipper jag också ha dåligt samvete för att det blir så lite träning. När det är mycket snö och kallt så är det rätt svårt att träna ordentligt.


Yana ville inte vara med på någon bild och jag lyckades inte övertala henne. Annars så är jag mest jäkligt trött på att vara trött. Jag skulle vilja träna Lexus men jag har ingen ork så det blir bara lite träning under promenader och det duger inte riktigt. Det märks att det inte räcker genom att Lexus stundtals är rätt dryg på koppelpromenader och skäller på bilar. När han har fått träna så uppför han sig mycket bättre

söndag 23 november 2014

Grått är färgen för dagen

Nu tycker jag att det här gråa vädret är rätt roligt att fota i så jag klagar inte. Vinter eller vad man nu ska kalla den här årstiden för är inte bara vit snö och sol. Idag var det bara Freyja som hade lust att vara med på bild.



torsdag 20 november 2014

Stök i snö

Det började snöa för några timmar sedan och det har bara ökat och ökat. Snart är det vitt överallt och det känns helt okej om vintern nu tar över.


Lite roligare är det också att fota när det inte bara är grått och mörkt.

onsdag 19 november 2014

Grått och ruggigt

Det känns som om snön ska börja falla vilken sekund som helst men det gör den inte. Nu lär det ändå inte dröja allt för länge innan allt blir vitt igen och hellre det än grått och ett evigt regn.

tisdag 18 november 2014

Jodå

vi lever. Jag är mest bara trött och sliten så det händer inte något som det är värt att blogga om. Bjuder på en bild utan koppling till något mer än att det börjar bli kallt.

torsdag 13 november 2014

Bra ord

Ett ord som jag lärde Lexus när han var liten är bryt. Säger jag bryt innebär det att han omedelbart ska avbryta vad han än gör och ta kontakt med mig. Jag måste nog säga att det det är en av de viktigaste kommandona som han kan. Idag var jag inte helt uppmärksam på var Lexus var under promenaden. Jag trodde att han gick bakom mig med Yana och Freyja. Det insåg jag att han inte gjorde när jag såg honom rusa väldigt målmedvetet ca 10m till vänster om mig. Framför honom såg jag något vit som skuttade och insåg att det var svansarna på rådjur. I det läget ropade jag bryt och min duktiga hund vände om och sprang till mig. Jag blir alltid lite extra glad när han kan lyssna och agera korrekt i skarpa lägen. Nu hade det givetvis varit ännu bättre om han hade struntat i att rusa efter men jag är nöjd ändå.

måndag 10 november 2014

Regn och mörker

Nu vet jag att det inte direkt är de bästa förutsättningar för att ta bilder med min kamera men den fick ändå följa med. Det blev inte de bästa bilder jag har tagit men den sista blev lite rolig i alla fall.



Jag börjar även inse att Lexus öron inte alls har någon lust att ha en tipp och jag tror att jag ger upp hoppet om det nu. Med tanke på att Toker blev godkänd på exteriörbeskrivningen fast hans öron absolut inte var tippade så är det inte kört för Lexus. Att det fortfarande finns colliefolk som är upprörda över att Toker blev godkänd kommer jag alltid att le åt.

lördag 8 november 2014

Konstigt litet djur

Så här ser det ut bredvid mig i soffan. Freyja kravlade sig upp i soffan och placerade sig i vanlig ordning på kuddarna. Är man bayrare så måste man ligga mjukt och varmt

fredag 7 november 2014

Bildbevis

Idag har snön sakta singlat ner på marken och lite vitt har det blivit. Nu känns det mer att vintern är på väg även om det lär dröja innan det kommer så mycket snö att allt blir vitt. Kameran har inte varit ute på några dagar så här kommer bildbevis från någon dag sedan på att hundarna har varit ute.



måndag 3 november 2014

Full fart

Det har regnat så mycket den senaste tiden att det har blivit lite begränsat var man kan promenera om man inte vill klafsa i vatten. För att få lite omväxling åkte vi till ett ställe var hundarna alltid brukar rusa runt ordentligt. Efter att ha tittat igenom bilderna kunde jag konstatera att två hundar ser lite mer eleganta ut.





Det var rätt många bilder på Lexus där han såg väldigt rolig ut. Så länge hundarna är glada så får de gärna se hur galna ut som helst.