torsdag 31 juli 2014

Slut på friheten

Nu är det slut på att vara lös för Freyjas del. Det märks att det snart är dags för höglöp så det känns vettigast att låta Freyja gå i sele och lina så att hon i alla fall får mer frihet än i koppel. Hon lullade på och verkade rätt nöjd

Alla ursäkter

Jag kan börja med att skriva att jag är övertygad om att Lexus är min sista hund så det gör mig inget om jag retar upp en bunt uppfödare.

Något som jag är så ofantligt trött på att läsa är alla olika påhittiga ursäkter till varför en hund har gjort ett dåligt mh. Beror det inte på att det regnar,solen skiner, beskrivaren ogillar collie, det finns en hage med hästar i närheten av mh banan, någon person i publiken är konstigt, det kan ha landat ett ufo 5mil bort så beror det på något annat lika vettigt.

Om vi då roar oss med att använda Morgans kanon, vilket helt enkelt går ut på att inte tillskriva djur en högre intelligens än vad som krävs för att förklara beteendet.
Tittar vi då momentet skramlet som exempel. Det låter och hunden blir rädd.
Är det då mest troligt att hunden blir rädd för att den kommer ihåg att ett högt ljud skrämde den 1 år tidigare?
Eller är det så att hunden blir rädd för att den är ljudkänslig och har varit det hela livet?


Jag vet vad jag anser som mest troligt i alla fall...

Det handlar inte om att hundar med sämre mh inte är älskade och fantastiska. Utan jag är bara så trött på att folk inte kan se sina hundar för hur de är. En del har sämre mentalitet och en del har sämre arbetslust.
Jag har inga problem att se både styrkor och svagheter hos våra hundar och jag är på tok för lat för att hitta på något påhittigt som bortförklarar deras svagheter. Jag tycker om alla tre som de är.

Jag tror säkert att det finns någon hund som har fått ett sämre mh resultat än vad den borde och jag tror även att det finns hundar som har fått ett bättre resultat än vad de egentligen borde ha haft.

tisdag 29 juli 2014

Minnet är verkligen inte bra

Nu var Lexus artig och påminde mig på promenaden att han är en plåga att promenera med när Freyja löper. Han måste dra hela tiden, har inte tid att ha någon kontakt med mig och är mest lite överallt. Det finns med andra ord trevligare saker att göra än att promenera med Lexus nu.

För att muntra upp mig tittade jag på kennelklubbens hemsida för att se om det blir några trevliga kurser i höst. Nu behöver jag inte försöka avgöra om jag skulle orka gå någon kurs för det fanns ingen kurs som passade Lexus, valp och vardagslydnad. En riktigt billig vardagslydnadskurs hade jag kanske hoppat på som aktivering men den här var inte så billig. Det lutar nog åt att om jag orkar/vill gå kurs får det bli på Hundnära. Att binda upp sig för en kurs som är en gång i veckan i en bunt veckor känns lurigt, jag har dagar när jag är riktigt trött och sen vet jag inte heller när jag ska till Uppsala igen. Det känns bara dumt att jag inte orkar mycket när jag har en hund som tycker att träning är kul

måndag 28 juli 2014

En påminnelse

Ibland glömmer jag det som är viktigt. Jag insåg idag att aktivering för mig har blivit något som man har nytta av i tävling. Det är givetvis helt tokigt, allt man gör med hunden behöver inte alls vara vettigt eller delar av något som hunden behöver kunna i tävling. Aktivering ska handla om att man har kul med sin hund.
Med det färskt i minnet och en matte som var trött så fick Lexus idag leta efter leksak i lingon och blåbärsris. Nu var jag för trött för att lägga ut leksak så jag slängde iväg den och sen fick Lexus leta. Lexus tyckte att det var kul och när jag tyckte att det var nog och lade leksaken i fickan reagerade herrn i vanlig ordning med att skälla för att visa sitt missnöje. Han är en väldigt tacksam hund att hitta på saker med för oavsett vad det är så är han glad för att få göra något.

lördag 26 juli 2014

Varmt, varmt varmt

Nu har även den andra klematisen börjat blomma. Den köptes på Lidl för några månader sedan så det lär dröja några år innan den blir riktigt stor. Den andra klematisen har vi haft i 4-5år och den blir större och större varje år. Nu var den större från start eftersom den köptes från en blombutik på nätet.

Nu är det så pass varmt här att det känns omöjligt att göra mycket. Till och med Lexus har slagit av på tempot och ligger mest i skuggan på dagarna. Givetvis kommer han med en leksak lite då och då men det är inte samma fart. Att klaga på värmen vill jag inte men någon dag med temperaturer strax över 20 grader skulle vara skönt.

fredag 25 juli 2014

Kamouflagekläder och paintballgevär

Jaha så var det dags för någon form av kulturjippo i någon by längre bort igen. Jag har inget emot kulturjippon så länge jag slipper riskera att bli överkörd varje dag. Tyvärr så verkar det som om en del av besökarna till kulturjippot passar på att leka en lek på väg dit. Leken går ut på att köra så fort som möjligt och så nära gående på vägen som möjligt. Nu är det kanske så att de får extra poäng om den gående har hund om det är så har många fått extra poäng idag. Jag är av någon underlig anledning inte allt för road av bilar som kommer i full fart och inte håller ut ordentligt. Ser man inte mig som är 180 cm lång och småfet så ska man inte köra bil. En lösning som jag ser på det hela är att jag tar och skaffar mig ett paintballgevär, givetvis med färg som inte går att tvätta bort. Sedan behöver jag bara ta på mig kamouflagekläder och sätta mig vid sidan av vägen och lurpassa. Några bilar skulle jag nog allt lyckas träffa och om ryktet sprider sig att det finns någon galning här i byn som skjuter på bilar så lär trafiken minska.

torsdag 24 juli 2014

Efter sol kommer oväder=)

Det var en tryckande värme på fm och tanken på regn var en väldigt trevlig tanke. På yr.no gick det att se att det skulle komma regn här på eftermiddagen och yr.no har oftast rätt. Regn,åska och hagel dök upp för några timmar sedan.



Det faller inget hagel längre men åskan och regnet håller sig kvar. Det är faktiskt riktigt skönt med sval luft men solen får gärna återvända imorgon

onsdag 23 juli 2014

Hm en månad för tidigt

Den ena klematisen har börjat blomma.

Så var det en löptik i huset igen. Nu tycker jag allt att Freyja började löpa lite för tidigt. Om hon hade hållit sig till tidigare intervaller så skulle hon inte ha börjat löpa förrän slutet av augusti. Nåväl det är skönt när det är över. Höglöpet har varit drygt tidigare och det blir det säkert den här gången också. Men jag och sambon har oss själva att skylla eftersom vi har valt att ha hane och tikar. Och det hade kunnat vara värre, Lexus hade kunnat vara jobbig under hela löpet och det är han inte. Ska vara lite smartare under det här löpet och öka på hans mat med start idag så att han inte blir mager. Går helt klart åt mer energi under höglöpet och då äter han sämre än vanligt

tisdag 22 juli 2014

Har frireligiösa mindre självbevarelsedrift?

Det låter nästan som en avhandling men är bara en fråga jag funderar över efter ett besök idag. Vi har inte haft besök av frireligiösa sedan Toker levde. Han lyckades skrämma ett par lite, inte genom att han var aggressiv utan han var bara glad. När Toker var glad vinklade han öronen bakåt och pratade. För folk som inte förstår sig på hundar verkade det dock som om han vinklade öronen bakåt för att han var förbannad och hans pratande kunde misstolkas för morrande.

Idag var det då dags igen för frireligiösa att göra ett besök. Jag var inne när jag hörde att Yana skällde till. Nu brukar hon skälla en eller två gånger när någon cyklar på vägen så jag antog att det bara var en cyklist. Strax efter det började Freyja och Lexus skälla och det var lite skärpa i skallen. I det läget gick jag ut och såg att det var något geni som stod med handen på vår grind och tänkte öppna den. I vanliga fall brukar jag ropa på hundarna men i det här fallet anade jag att det var religiösa och uppriktigt sagt är man rätt puckad om man fortsätter att stå kvar med handen på grinden när tre okända hundar skäller. Mannen i sällskapet sa att han inte ville öppna grinden eftersom hundarna då kunde springa ut... Han blev då upplyst om att det inte är så begåvat att öppna grinden. Nu tror jag inte att någon av våra hundar skulle skada någon som kom in om man nu bortser från att att man kan bli riven av Freyja medan hon hoppar på en för att bli klappad. Lexus självförtroende har ökat och han satt ner och bevakade och skällde. Efter en liten stund gav de upp och insåg att religiösa inte är så välkomna här.

Jag kan ändå inte riktigt förstå hur man tänker när man tänker gå in i en trädgård med tre helt okända hundar som skäller. Kan det vara så att frireligiösa tar konstiga risker eftersom de ändå räknar med att komma till himlen?

söndag 20 juli 2014

Tror att de är rätt nöjda ändå

Det har inte blivit så mycket roligt för hundarna i helgen för energin har lagts på att fixa i trädgården. Men det är så livet är. Ibland finns det mycket tid och ork för hundarna och andra gånger är det sämre med det. Nu har det varit rätt varma dagar så hundarna har varit rätt nöjda av att få vara i trädgården hela dagen (givetvis så har de fått promenader). Idag var det riktigt varmt så det kändes som ett bra slut på dagen att åka till sjön.
En sak som Lexus gör när han har varit i vattnet uppskattar jag inte riktigt. När han är dyngsur envisas han med att kasta sig på rygg och rulla. Det är ett helt okej beteende när han inte gör det på mina fötter. Det är mer regel än undantag att mina skor är genomvåta när vi lämnar sjön.
Yana skuttade runt lite och var rätt nöjd med det.
Freyja simmade givetvis och det gjorde även Lexus.

fredag 18 juli 2014

Bättre samvete

Dagar när det blir en del gjort i trädgården blir det inte så mycket energi över till att hitta på något med hundarna bortsett från promenader. Nu på kvällen kände jag dock att det var dags att hitta på något med hundarna. Lösningen blev att alla tre fick varsitt spår och avslutet blev deras kvällsmat. Lexus fick frispåra av den enkla anledningen att jag kände att jag inte orkade hålla balansen bland stenar,mossa och annat samtidigt som jag skulle hålla i spårlinan. Så han fick spåra och lyssna på mig när jag bad honom sakta ner och ibland vänta. Det känns som bra träning det också.

spårar

Spårslut
Det blev inga bilder på Yana och Freyja för jag var för trött för att orka följa med på deras spår. Inte helt otippat hittade även dem fram till sin mat.

Nu är mitt samvete helt klart bättre för idag har alla tre fått lite aktivering

torsdag 17 juli 2014

Skönt när det blir klart

Vi har tyvärr rätt många halvfärdiga projekt i trädgården och i/på huset. Förra sommaren blev det inget gjort vilket inte är så konstigt eftersom jag inte var hemma och sambon hade annat att göra. I år har vi då börjat ta itu med allt som borde ha blivit gjort för länge sedan. En sak som irriterat mig i rätt många år är att vår vedbod inte var helt målad. När vi fick den köpte vi färg och målade, färgen räckte dock inte helt och av någon anledning köpte vi aldrig färg och målade klart. Idag tog jag äntligen itu med det och efter lite mer än en timme så var äntligen hela vedboden röd. Eftersom jag ändå var igång blev nästa projekt att få klart inoljning av altanen. Jag oljade in halva för ett par veckor sedan och hade givetvis tänkt olja in resten efter någon dag. Det blev istället sämre väder ute och sen åkte vi till Uppsala så det blev inte gjort.

Nu känns det riktigt skönt att två projekt äntligen är klara. Nästa projekt för min del blir att få bort allt gräs och ogräs som växer överallt i hela uppfarten. Det och få ordning på ena väggen på huset är sådant som ska bli gjort den här sommaren. Allt annat som blir gjort ser jag som bonus.

Lite stressigt känns det att inte veta när jag ska till akademiska sjukhuset igen. Jag ska läggas in på en avdelning för ännu mer tester och det ska bli av när det finns möjlighet till det. Gissar att det blir i höst men jag vet inte

onsdag 16 juli 2014

Ångrar mig inte

Jag hade i bakhuvudet att risken fanns att jag skulle ångra att jag sålde min Pentax k-5. Nu har det gått ett tag och jag ångrar mig inte alls. Lite konstigt känns det att jag kommer bättre överens med min gamla kamera som ändå på pappret är rätt mycket sämre. Det som gjorde att jag ville ha k-5 var att jag tyckte att autofokusen på k10d var väldigt seg och att det fort blir brusigt när man drar upp ISO. Svagheterna finns givetvis kvar men så länge som jag jobbar med kameran och inte mot den känns det helt okej ändå.




tisdag 15 juli 2014

Ovillig fotomodell


Aldrig mer XXL.se

Både jag och sambon hade det väldigt dåligt med bekväma promenadskor. Lösningen blev att leta på nätet efter varsitt par i vettig prisklass.

Jag hittade två par på XXL.se och beställde i slutet av juni. Det tog inte många dagar innan vi fick hem skorna och jag blev imponerad av hur snabbt det gick. När vi hade provat skorna visade det sig att storlekarna inte stämde helt med storlekstabellen, båda paren var för små. Efter lite velande under någon timme blev beslutet att skicka tillbaka skorna och byta till större storlek. 26/6 lämnade vi in paketet med skorna till paketombudet och sedan började en lång väntan. XXL upplyser fint på sin hemsida att man ska få ett mail när de har mottagit en retur. Något mail att de hade fått tillbaka skorna kom aldrig och jag har varit för trött för att orka höra av mig till företaget. Igår kom det då äntligen ett mail om att ett paket från XXL var på väg till mig. Eftersom skorna jag har vid det här laget har blivit ännu mer slitna blev jag glad över att jag äntligen skulle få ett nytt par skor. Den glädjen varade till för några timmar sedan när det kom ett mail från XXL med upplysningen att skorna i storleken som jag beställde är slut så de ska föra tillbaka pengar till mitt konto. Nu har det alltså gått nästan 3 veckor sedan vi skickade tillbaka skorna. Det känns som om de hade kunnat höra av sig för 2 veckor sedan och berättat att skorna var slut. Pengarna har inte kommit tillbaka till mitt konto än och jag har inte råd att köpa nya skor innan pengarna är tillbaka på mitt konto så jag får fortsätta vänta på ett nytt par skor.

Jag har väldigt svårt att tänka mig att jag någonsin kommer att handla på XXL igen. För att ett företag ska vara bra räcker det inte med att de fort skickar varor. Kan de inte hantera byten eller kontakt med kunder inom en rimlig tid känns det inte som ett seriös företag i mina ögon.

måndag 14 juli 2014

Trött

Jag har varit väldigt trött de senaste dagarna och det är inte så roligt. Idag orkade jag dock följa med på promenad.

Yana lullade mest runt mina fötter så det blev ingen bild på henne.

lördag 12 juli 2014

Bilder på hundarna

Jag har tänkt många gånger att jag ska bli lite bättre på att förnya mina publika fotoalbum på picasa men det har inte hänt. Nu ska det dock bli ändring på det. Målet är att uppdatera ett album med bilder på hundarna minst en gång i månaden i alla fall.
Nu har jag lagt till några bilder och albumet hittar man här.

fredag 11 juli 2014

Vill hon ge mig en hjärtattack?

Jag gick ut på altanen för att röka och i vanlig ordning släppte jag ut hundarna. Lexus skuttade ut i trädgården, Yana stannade kvar inne och Freyja gick runt på altanen. Jag satte mig på trappen och rökte och Yana kom och ville bli klappad. När jag hade rökt klart satt jag kvar och klappade Yana en stund. Sedan reste jag på mig för att gå in och upptäckte en död fågel någon dm bakom mig. Döda fåglar är inte riktigt något som roar mig och ju närmare mig de är desto mindre roar det mig. Fågeln låg inte där när jag gick ut så Freyja hade varit artig och hämtat den döda fågeln från altanen och lagt den bakom mig. Jag brukar uppskatta gåvor men döda djur blir jag inte så glad över. Lärdomen får bli att jag ska ta och titta om det ligger någon död fågel på altanen innan jag släpper ut hundarna.

Galen hund

Värmen gör mig, sambon, Yana och Freyja rätt slöa. Lexus däremot skuttar runt som en galning precis som vanligt, givetvis flämtar han en hel del men att sakta ner på tempot ser han inte som ett alternativ. Skulle han bestämma så skulle vi ge oss ut på långa promenader mitt på dagen oavsett hur varmt det är. Nu är det inte han som fattar beslut om sånt så därför gör vi inte det. Igår kväll var det 26 grader när vi var ute på kvällspromenaden. Yana och Freyja höll ett sansat tempo och Lexus tyckte att vi skulle springa. Efter en promenad på ca 30min kom vi hem igen och det första Lexus gjorde var att springa och hämta en leksak... Jag beslutade mig för att roa honom med träning en stund, efter en kvart kände jag att jag inte orkade med värmen längre. Lexus däremot såg mest besviken ut över att jag inte ville träna mer. Jag skulle önska att han tog det lite lugnare när det är som varmast men så länge som han får röra sig fritt så går det undan.

torsdag 10 juli 2014

Det ska vara Volvo?


En sak som har irriterat mig till vansinne när det gäller Yana är gnällande,pipande och andra jobbiga ljud. Nu låter hon givetvis inte så hela tiden för då hade jag för länge sedan flyttat ut i vedboden. Utan hon har alltid låtit för jäkligt när vi har åkt bil på väg till något som hon tycker är roligt. Värst har hon alltid låtit på grusvägar eftersom det nästan alltid innebär spårning,springa i skogen eller annat. Det har inte spelat någon roll om det har handlat om en tur på 10min eller några timmar utan hon har låtit hela tiden. Efter en timme eller mer brukar jag vara väldigt trött på ljudet. Tacksamt nog så har ingen annan hund tagit efter henne vilket är lite av ett under. Givetvis har vi försökt jobba bort det men vi gav upp hoppet om att få bort ljudandet för något år sedan. Hon har låtit för jäkligt i ford mondeo, ford focus,nissan micra, toyota och säkert ett par bilar till som jag inte minns. Vi har låtit henne åka i olika burar och lös men inget har hjälpt.

En av anledningarna att vi åkte till Uppsala var att titta på en beg Volvo. Nu var den så pass bra att vi köpte den och tydligen så är det Volvo som Yana vill åka. Vi har åkt i den en del och istället för att låta oavbrutet så nöjer sig Yana nu med att låta någon enstaka gång under färden. Hade hon förklarat för några år sedan att det är Volvo som hon vill åka i så hade det besparat mig många frustrerande bilresor.

onsdag 9 juli 2014

Ålder och värme

Jag har börjat fundera på om det är så att hundar klarar värmen sämre när de är äldre. Att jag funderar över det beror på att Yana har varit ovanligt seg på promenaderna när det har varit varmt.
Det går inte direkt någon nöd på henne utan hon tar det bara lugnt så länge som hon inte hittar något att rulla sig i.
Helt klart känns det dock som om hon har svårare för värmen på promenader nu än vad hon hade för några år sedan. Hon har givetvis inte slutat sola så fort tillfälle ges, skulle hon sluta med det skulle jag oroa mig.

Byxor och regnjacka

Jag nämnde att min plan var att köpa en regnjacka och annat viktigt för lite av pengarna som jag fick för kameran. Inte helt oväntat antagligen så beställde jag från Ullared lantmän, priserna där tilltalar mig. När jag letade där såg jag att de även hade arbetsbyxor väldigt billigt. Jag bestämde mig för att köpa ett par som jag skulle kunna använda i skogen och i trädgården. Så här ser byxorna ut och de är helt klart prisvärda.
Det är inte bisarra lampor på benen utan reflexer. Jag är för trött för att ordna med en bild där de inte lyser. Priset jag betalade för byxorna är 25kr och billigare än det går det nog inte att hitta tåliga byxor. På hösten känns det även praktiskt att ha reflexer på benen om jag promenerar på vägen här i byn.

tisdag 8 juli 2014

Flytande leksak?

Det har varit varmt även idag så sjön kändes som ett bra ställe. Idag tänkte jag till och tog med mig en flytande leksak. Nu glömde jag fråga Freyja om hon ville simma och hämta leksak innan jag slängde ut den. Det ville hon nämligen inte utan tittade på mig som om jag var dum i huvudet och medan hon gjorde det kunde jag konstatera att leksakens flytförmåga inte var så bra. Den sjönk medan jag försökte få Freyja att vilja simma ut. När den hade sjunkit tyckte Freyja att det var ett bra läge att simma.
 Hon simmar förvånansvärt fort och det blir inte mycket vatten som flyger runt. Lexus teknik är inte riktigt lika bra. Det är roligt att han nu har börjat tycka att det är kul att simma, han vill dock hämta pinnar.

Nu är inte våra hundar så artiga utan de försöker sno pinnar av varandra om tillfälle ges.

Freyja är något bättre på att simma så i en del fall gav Lexus upp och såg lite ledsen ut över det.
Yana simmade givetvis inte utan nöjde sig med att promenera runt lite. Det känns som om hon uppskattar att vara vid sjön även om hon inte simmar.

måndag 7 juli 2014

På tiden

Jag tänkte att jag idag skulle lyckas få fina bilder på hundarna. Uppriktigt sagt måste jag säga att jag är väldigt glad för att vi har trädgård för min energi är inte på topp och samvetet blir lite bättre när hundarna kan vara ute istället för att bara vara inne och ha tråkigt.
 Freyja blev i vanlig ordning riktigt stilig...
När det gällde Lexus ville jag ha en fin huvudbild och resultatet blev lite sådär. Jag hade föredragit om han hade haft munnen stängd men det är varmt ute.

(Jag är lite osäker på om någon av bilderna passar. Om de gör det är det bara att skicka ett mail eller lämna kommentar så skickar jag över bilden i högre upplösning.)
Yana var i vanlig ordning road av att bli fotad

Hon försökte fånga myggor, därför ser hon ut så här.

söndag 6 juli 2014

Pion

Nu har de vita pionerna i trädgården börjat att blomma.
Får se när de rosa/röda pionerna också sätter fart och blommar

fredag 4 juli 2014

Fortsätter att förvåna mig

Trenden med att Lexus blir modigare (i brist på ett bättre ord) fortsätter. Han uppskattar som jag har nämnt tidigare att plaska i vatten. Ibland har han skuttat runt i vattnet men det vanligaste har varit att han promenerar runt lite. Idag valde han dock att skutta ordentligt. Jag hade tänkt ta med mig någon leksak som flyter men givetvis så glömde jag det. Freyja fick simma och apportera en pinne ett par gånger så hon blev glad. Jag tänkte att jag även skulle testa Lexus så jag slängde iväg en pinne en bit ut i vattnet och så här såg det ut.

Herr Fluff simmade ut och hämtade pinnen! Jag provade några gånger till och han fortsatte att simma för att hämta pinnen. Det ska bli intressant att se om han även i framtiden kommer att simma när han får chansen. Han har mognat så mycket de senaste månaderna och det ska bli väldigt spännande att se hur han kommer att fortsätta utvecklas.

Yana simmade givetvis inte fast jag gjorde några tappra försök att få henne att göra det

onsdag 2 juli 2014

Delar av Uppsala

E4
 Det har blivit en hel del promenader under dagarna i Uppsala och lite fascinerande var det hur trötta hundarna blev de första dagarna. Givetvis så blir det väldigt mycket mer intryck under en promenad i en stad än vad det blir i en liten by. Nu i efterhand ser jag vilken fördel Leo hade som växte upp i Uppsala. Han lärde sig från det att han var valp att det alltid var en massa störningar runt om när vi tränade. På så sätt kan jag se en fördel att ha hund i en stad om man vill tävla.

Ska man sammanfatta hur hundarna har uppfört sig så har Lexus uppfört sig bättre än jag räknade med och Yana och Freyja utnyttjade alla chanser att sitta i knä precis som jag visste att de skulle göra.
Vaksala kyrka
En del av promenaderna blev i årstaparken och givetvis måste jag visa en av de i mitt tycke väldigt fula skulpturerna.
En av sakerna som jag hade förträngt med Uppsala är att cyklisterna tror att man har ögon i nacken. Jag har inte det eller om jag nu har det så är ändå ögonen täckta med hår så jag ser inte saker bakom mig. Hur svårt ska det vara att inte cykla förbi så nära det går och förslagsvis plinga några meter innan så man får en förvarning? Hundarna hanterade det beteendet väldigt mycket bättre än mig, jag kände mest för att råka slänga ut min arm när de envisades med att cykla onödigt nära.
Får är nog vettigare än en del cyklister. Det är tur att det även går att promenera på ställen som är fria från cyklister och andra irritations objekt.



Hundarna tyckte att hararna var väldigt spännande men de lärde sig faktiskt att stå stilla/sitta och titta på dem. Den som led mest av att inte kunna springa runt någon timme per dag var inte helt oväntat Lexus. Han fick vara lös lite då och då men inte lika mycket som hemma.
 Lite tragiskt kändes det att inse att alla fasaner som förr promenerade runt nu är borta. Jag såg bara två fasantuppar under hela tiden i Uppsala och det är väldigt lite.
Vi har haft det väldigt bra i Uppsala och det får vi tacka för