onsdag 30 april 2014

Aprilväder

Att det snöar här i april är inte direkt ovanligt och snön lär försvinna fort

Helt klart snabbare

I söndags så beställde jag hundmat och idag kom den. När vi har beställt från animail brukar det ta runt en vecka innan maten är här. Nu har vi lantbrevbärare så det tar alltid någon dag extra men ändå kom maten redan idag från zoozoo.

måndag 28 april 2014

Så har jag lärt mig något nytt...

Dagens lärdom är att den äldsta formen av träning för brukshundar är agility. Lärdomen kommer från en artikel i Dala-Demokraten som det går att läsa här.

söndag 27 april 2014

Hittar man lite snö

så gäller det att njuta.

Att bryta en vana

Under rätt många år så har vi handlat hundmat på foderbilen/animail. I början kom alltid leveranserna väldigt fort men med tiden har det tagit längre och längre tid. Om man klarar av att planera gör det inte så mycket men nu är jag och sambon riktigt dåliga på det. Resultatet har blivit att vi har blivit tvingade att åka några mil för att köpa hundmat. Jag tänkte vara duktig och beställa hundmat nu innan det är helt slut. Den här gången valde jag att prova en av animails konkurrenter. Valet föll på zoozoo, att man fick 50kr rabatt om man skapade en profil inverkade rätt bra på mitt val. Nu ska det bli intressant att se om en leverans från dem kommer fram fortare än från animail.

lördag 26 april 2014

Saker att vara glad över idag

  1. Lexus vände när jag ropade fast 3-4 rådjur sprang i full fart.
  2. Trevliga besökare.
En av besökarna var Yuffie (Lexus mor).
Till nästa gång vi ses hoppas jag på att vara piggare så att det kan bli en träningsträff.

torsdag 24 april 2014

Borde

Det är mycket som jag borde göra. Vid det här laget borde det ha blivit en hel del spårande och jag borde se till att träna Lexus mer ordentligt på klubben. Det kommer att ske men livet blir inte alltid som man har tänkt sig.


Jag hoppas och tror att hundarna är rätt nöjda med livet ändå. När det gäller Lexus tycker jag dock att det är tragiskt att han inte har fått chansen att visa att han är en hund som gillar att arbeta.

onsdag 23 april 2014

Ett frivilligt och ett ofrivilligt bad

Det blev en promenad till en sjö i närheten idag. Freyja gjorde som hon brukar när vi kom fram till sjön.
Hon simmade runt en stund och sen skuttade hon mest runt. Yana och Lexus skuttade runt och plaskade lite. Ingen av dem skulle komma på tanken att simma.
Efter en stund kom Lexus på idén att promenera ut till en sten.

Hur det hela skulle sluta var rät tydligt men Lexus anade det nog inte för då hade han aldrig gått ut till stenen. Kan vara så att även Yana anade hur det skulle sluta för hon iakttog Lexus med stort intresse.
Det syns rätt tydligt på Lexus ansikte vad han tyckte om att trilla i.
Yana tog inga risker och klarade sig från att trilla i och det verkade hon vara riktigt nöjd med.

måndag 21 april 2014

Ögon i nacken kan vara bra

Freyja räknade nog inte med att Lexus skulle komma i full fart.

1000 inlägg

Lite skrämmande är det allt men det här blir mitt tusende inlägg på den här bloggen. Det har hänt en del sedan jag startade den här bloggen och namnet på bloggen har hunnit ändrats en hel del gånger. När jag började skriva hade jag en kh collie som hette Toker och sambon hade Yana. Sen kom Freyja till familjen och tyvärr fick vi ta avsked av Toker. Och sen kom Lexus. Jag är glad att jag redan från starten valde en adress till bloggen som inte har något hundnamn i sig. Med tanke på hundar som har avlidit och andra som har flyttat hit skulle det ha blivit en hel del adress byten på bloggen.
Det mest visade inlägget är Lek, nu har jag viss förståelse för det för en rynkig valp slår det mesta.
Om jag har blivit bättre på att träna hund under den här tiden vet jag inte men lite har jag lärt mig. Viktigaste lärdomen är nog att det är bra att ha planer och mål men man får inte låta det knäcka en om det inte blir som man har tänkt sig.
Något som jag däremot har blivit bättre på är att ta bilder, lite kul är det att titta tillbaka och se hur jag har utvecklats. Hade jag inte gjort det skulle det kännas lite tragiskt.

Hur många fler inlägg som det kommer att bli här får tiden utvisa.

söndag 20 april 2014

Att döda små ulliga djur

Man skulle kunna tro att det är min nya hobby om man tittar i trädgården.

Nu är det en bit kvar innan jag blir så galen. Anledningen till pälsen är att Lexus fäller och det känns lite vettigare att försöka borsta ur det mesta ute.
Det märks att hundarna är glada över att kunna vara ute i trädgården igen och lata sig.
Att sola är en viktig syssla om man är en bayrare. Freyja ställde upp på en bild värre var det med Yana.
Hon ville inte alls bli fotad och flyttade sig så fort jag hade chansen att ta en vettig bild. Lexus hade däremot inget emot att bli fotad.
Bilden blev som synes lite överexponerad och så blir det ibland.

onsdag 16 april 2014

Alla tre

Tålamodet som krävs för att få alla tre att titta åt samma håll var jag inte begåvad med.

tisdag 15 april 2014

Ytterligare en bild

Upprörd collie och bayersk viltspårhund som inte bryr sig.

Den som reagerade vettigt var givetvis Freyja. Varför Lexus blev förbannad på ett träd kan bara han svara på.

måndag 14 april 2014

söndag 13 april 2014

En del saker retar upp Lexus men inte Yana och Freyja

Så här upprörd blev Lexus.

Yana ignorerade honom fullständigt och Freyja gick fram och ställde sig bredvid Lexus. Hon konstaterade då att det inte var något att skälla på och gick sedan iväg.
Lexus insåg efter en stund att det var rätt meningslöst att skälla på skogsmaskinerna för de flyttade sig ändå inte. Resten av promenaden var det inget som Lexus ansåg att det behövde skällas på.
Det blev en promenad på en skogsväg idag för jag är lite stel i kroppen.

Det är så skönt att det mesta av snön nu är borta. Så fort jag hittar lite energi blir det spårning igen.

Hjärtat är alltid med

Jag försöker komma igång lite smått med träningen av Lexus igen. Nu väljer jag att visa en video när Lexus försöker tjuvstarta på inkallningen. Anledningen att jag visar den är att jag tycker att det så tydligt syns hur mycket han gillar träning och att hans hjärta alltid är med. Så länge som hjärtat är med går det alltid att fixa till alla missar som vi båda gör.

lördag 12 april 2014

En kasse på trappen

Bor man i en stad blir man kanske nojig för att någon har lämnat en bomb på ens trapp. Så behöver man inte tänka här särskilt inte när personen som lämnat kassen ringde tidigare under dagen. Nu är innehållet inte till oss tvåbenta utan det är till hundarna. En i byn ringde tidigare och undrade om vi ville ha lamm/fårkött till hundarna och det tackar vi inte nej till. Hundarna blir alltid glada över något extra gott

fredag 11 april 2014

Dagarna går

Ena dagen snöar det och nästa visar sig solen lite. Det händer fortfarande inte så mycket här. Jag fick resultatet på mitt blodprov idag och nu har jag att se fram emot en skiktröntgen. Får se hur lång tid det tar innan jag får en tid för det. Antar att det lär dröja ett tag eftersom det inte är akut

onsdag 9 april 2014

Lite onödigt

Nu är jag inte direkt förvånad över att det snöar men onödigt är det allt. Det hade varit roligare om solen hade lyst

måndag 7 april 2014

En måndag i april

Yana
Freyja leker med Lexus
Lexus
Yana

Freyja

Yana

Yana
Lexus plaskar


Lexus skäller

Har någon bytt ut pälsapan?

Lexus har varit rätt dryg att gå i koppel med i ett tag. Nu känns det rätt förståeligt eftersom jag inte har orkat göra så mycket med honom. Jag gjorde ett försök att träna frittfölj igår men den träningen blev inte så bra. Han gick fint men det gjorde inte jag. Jag är lite vinglig på benen och det resulterade i att jag klev på Lexus tassar lite för många gånger så då gav jag upp. Istället blev det en promenad till en sjö i närheten.
Det som gör att jag funderar på om någon har bytt ut Lexus är att han på morgonpromenaden idag gick perfekt i koppel. Inget dragande och han tog kontakt med mig lite då och då. Han brydde sig inte ens om tre hundar som alltid står och gapar när man passerar deras hus

fredag 4 april 2014

Jäkla sorkar

Jag hade tänkt mig att sorkarna skulle göra lite nytta under vintern genom att frakta bort alla löv som hamnade under snön. Nu visade det sig att sorkarna inte alls hade gjort det för alla löv som gömdes under snön har nu tinat fram.

Medan jag roade mig med att kratta roade sig hundarna som de brukar. Lexus sprang runt och Yana och Freyja njöt av solen.

torsdag 3 april 2014

Givetvis hamnade även de andra på bild

Även om bilden är på tok för överexponerad så gillar jag den ändå



Det händer inte så mycket här för tillfället så jag har inte mycket att skriva. Hundarna är det full fart på och det är inte riktigt lika mycket fart på mig.