måndag 31 mars 2014

Sakta men säkert


Snön är på väg bort och det har hänt mycket i naturen under de här tre veckorna som jag har varit borta. Tranorna promenerar runt på ängen och skriker och det är ett vårtecken här.

lördag 15 mars 2014

Fixat

Så nu är det rätt ögonlysningsresultat på pälsbollen på hunddata så jag slipper slösa mer energi på det.

Jag ligger/sitter i sängen, får givetvis inte ha någon stol i rummet. Jag försöker dölja meningslöst babbel i korridoren genom att lyssna på musik men det fungerar dåligt. Ute skiner solen och det ser trevligt ut även om det är vitt på marken. Jag har inte fått andas frisk luft på en vecka nu och det lär dröja någon/några dagar till innan jag får göra det. På måndag kommer det en vettig läkare så mitt hopp är att jag blir utskriven då

fredag 14 mars 2014

Dags att säga tack till SKK igen

Jag skickade ett mail igår till skk om att Lexus ögonresultat var felaktigt och nu när jag slog på datorn hade jag fått två mail från skk. Första mailet meddelande de att ögonlysaren hade kryssat i både ua och lindrig crd på blankett och att de skulle höra med honom. Mail nummer två bekräftade att ögonlysaren hade gjort fel och att nu hade rapporterat till dem att det ska vara lindrig crd. Skk skulle koda om resultatet och från imorgon ska det stå lindrig crd på hunddata.

I all kontakt med skk har jag alltid blivit väl bemött och de fixar alltid till saker fort. Det är så skönt när allt går smidigt så jag får säga Tack till skk ännu en gång.


torsdag 13 mars 2014

Nej, jag orkar inte

Tittade in på hunddata nu på kvällen för att se om Yanas och Lexus ögonlysnings resultat skulle ha dykt upp. Det har de gjort och så här ser det ut.

Ni ser kanske något fel? Och nej även om jag sitter på dårhuset så är det inte så att Yanas resultat visas två gånger. Det har blivit fel på Lexus resultat, han har inte ua utan det ska stå lindrig crd. Nu vet jag inte om det är hos skk som det har blivit fel eller om det är ögonlysaren som har gjort något fel med protokollet. Att lägga energi på att försöka få det ordnat känns så där lagom roligt. Ett mail till skk får det bli i alla fall och se vad de svarar

torsdag 6 mars 2014

Budget är mitt sätt

Jag har funderat i minst något år på att jag borde ta och skaffa något band att ha till rutan. Att betala överpris för plastband går bort. Plastband från biltema för 69.90 kändes väldigt mycket vettigare. Det enda jag behöver göra är att mäta upp rätt mått vika plastbandet där och häfta så har jag hörn. Rött/vitt band kommer även att fungera bra när det är snö och eftersom det är det rätt lång tid här blir det utmärkt. Konerna som jag har är givetvis inte heller "rätt" utan även där köpte jag billigt. Om jag nu minns rätt betalade jag runt 50kr för 4st och de har hållit i några år och lär hålla ett bra tag till. Med det här vill jag säga att det går att köpa saker till hundträning även om man inte har en tjock plånbok.
Färdiga resultatet blev så här.
 Nu orkade jag inte mäta så ordentligt så varje sida blev ca 2m. Jag tvivlar på att det kommer att påverka Lexus om vi tränar på en ruta som är mindre än den ska vara. Jag häftade varje hörn och konerna fungerar som tyngd. Det blåste en del som det syns på bandet eftersom det inte ligger platt. Men det fungerar helt klart och billigt blev det

tisdag 4 mars 2014

Färden gick till värmland

Förra veckan i malungsbladet hade Nordvärmlands smådjurspraktik en annons och det hade jag väntat på. Det är nämligen så att en ögonlysare kommer dit någon/några gånger per år. Vi bokade tid till Lexus och Yana på en gång. Anledningen till att ögonlysa Yana är att hon ibland har sett lite dimmig ut på ögonen så vi ville bara kolla upp att det inte är något fel. Att Lexus skulle ögonlysas behöver jag antagligen inte förklara anledningen till. Har man en collie så är det för mig självklart att se till att hunden blir röntgad,mh och ögonlyst och jag vill ha det gjort innan hunden blir 2år. Nu blev inte Lexus ögonlyst innan 2år och det beror på allt som hände förra året. Huvudsaken är att det nu äntligen är gjort. Det enda jag nu har kvar att göra är att tävla,mt och exteriörbeskrivning=)

Yanas resultat blev att det inte är något fel på hennes ögon. Det som vi har sett är en normal åldersförändring så det finns inget att oroa sig för.

Lexus resultat blev samma som när han var valp nämligen lindrig crd

söndag 2 mars 2014

En paus

Idag var det dåligt med mitt tålamod. Jag kände uppriktigt sagt mest för att stå och dunka mitt huvud i en vägg och Lexus skulle jag ha sålt för en femma. Dagar som det här är det fantastiskt bra att jag har en sambo som då är snäll och tar med sig alla tre hundarna ut på en lång promenad. Att få en paus i några timmar är guld värt. Jag passade på att lyssna på musik onödigt högt och bara lata mig. Sen kom sambon hem med mina favorit hundar och jag hade lust och ork att leka med alla tre i trädgården.
Inte i trädgården

Från igår
Lexus har varit mer sansad idag så det går åt rätt håll

lördag 1 mars 2014

1 Mars

Vet att bländaren inte är optimal för den här bilden
 Jag hade räknat med att Freyja skulle springa runt som en galning och njuta nu när hon får vara lös igen. Hon sprang lite men inte alls så mycket som jag hade trott. Hyfsat färska älgspår följde hon till sambon ropade men så mycket mer springande var det inte. Nu kan det kanske bero på att det var rätt tungt att promenera idag. Hundarna sjönk ner några cm och jag sjönk ner några dm.

I vanlig ordning var det full fart på Lexus. Är man collie måste man även dra i pinnar.
Alla tre uppskattar att få röra sig fritt även om de njuter på olika sätt. Yana skuttar runt ett tag och sen brukar hon mest slögå.
Lexus är den som i stort sett springer runt hela tiden.
Freyja brukar springa runt ett tag och sen går hon mest och kollar av allt som hon blir nyfiken på.
Nu råder det ett lugn här och jag hoppas att det får vara så ett tag nu