tisdag 31 juli 2012

Nä nu slutar jag stirra på hunden

Så fort Lexus rör sig så har jag tittat och försökt se om han rör sig stelt. Det leder enbart till att jag blir tokig och på morgonen tyckte jag även att Freyja rörde sig stelt. Nu lägger jag ner det för om han nu rör sig stelt så borde jag kunna se det lättare. Jag längtar efter att komma igång lite mer med träningen nu för det har varit långa veckor utan någon aktivering som kräver att han anstränger sig.
Än så tror jag nog allt att Lexus är den mest matglada hund som jag har haft. Man kan tro att han inte får mat så glad som han är i allt ätbart. I dag fick han prova pannkaka och det var riktigt uppskattat.

måndag 30 juli 2012

Lexus

Det har varit en lugn dag för Lexus om vi nu förtränger att han var nära att ta en skatunge. Skatorna i år verkar vara ovanligt korkade så jag blir förvånad om inte någon kommer att bli dödad av någon av hundarna. Jag tyckte att Lexus rörde sig lite stelt i morse men sambon var av en annan åsikt, han tyckte att han rörde sig som han brukar. För att vara på den säkra sidan så har jag ändå gjort mitt bästa för att Lexus skulle ta det lugnt och helt lyckades jag inte.
Gräva gick det utmärkt att göra i alla fall. Den här gången gjorde det inget för det är stubbarna från häggen som ändå ska bort. Jag tycker allt att Lexus börjar påminna om sin mor, idag tittade han på mig med väldigt bedjande ögon och det var precis som om det var Yuffie som ville ha något ätbart.

söndag 29 juli 2012

Jäkla bärplockare och mygg

Får nog börja med att skriva att den lilla oturshunden gjorde sig illa igår igen. Han skuttade runt i trädgården och tog en kurva för snävt vilket resulterade i att han slog i höger höft igen. Han haltade en liten stund efter det men det gick över. Eftersom han verkade okej idag så beslutade vi oss för att åka ut och plocka blåbär. Att kunna plocka fram blåbär ur frysen och göra en paj mitt i vintern är lite lyx men då gäller det att plocka blåbär.
När vi kom fram till var vi hade tänkt plocka blåbär visade det sig att bärplockarna redan hade varit där så det blev till att anstränga sig för att få ihop något alls. Samtidigt så var det en flock av mygg som passade på att äta ordentligt på en och det är inte roligt. Efter en stund klarade jag inte av myggen längre och vi gav upp. Mängden blåbär kommer tyvärr bara att räcka till en paj så det blir att ge sig ut igen och leta bär någon dag. Medan vi plockade gick hundarna mest runt och åt blåbär och jag tyckte att Lexus rörde sig helt okej. När vi hade gett upp bärplockningen så beslutade vi oss för att gå en bit på en skogsväg så att hundarna fick röra sig lite. Anledningen till promenad på skogsväg istället för i skogen var för att slippa myggen.

Efter en liten bit så noterade jag att Lexus på nytt haltade så det var bara att åka hem. Nu haltar han inte mycket så jag tror att det ger sig bara han får vila något dygn igen. Men det känns helt klart drygt att ta det lugnt igen. Yana och Freyja hade inget emot att åka hem eftersom det ger dem möjligheten att ligga och sola på altanen

lördag 28 juli 2012

Många stopp

På promenaderna nu blir det många pauser. Det beror inte på att jag har så dålig kondition eller att någon hund är sjuk utan anledningen är allt ätbart.
Nu finns det mogna smultron och även Lexus har upptäckt att det är en delikatess. Hans glädje blev stor när han hittade fina jordgubbar som han smaskade i sig.
Yana och Freyja är inte sämre utan passar på att njuta av allt som naturen erbjuder. Om någon vecka när hallonen är mogna så lär det bli ännu fler stopp på promenaderna

fredag 27 juli 2012

Måste alla bilar dö?

Det händer att jag och Lexus har olika åsikter om saker och bilar är en sån sak. Jag tycker att det är rätt praktiskt med bilar även om jag inte uppskattar en del av bilarna som färdas genom byn, idioter som kör för fort och nära. Lexus åsikt är däremot att nästan alla bilar som passerar oss på promenad måste dö. Den åsikten känns inte helt praktisk med tanke på att Lexus väger något mindre än en bil och är inte riktigt lika hård. Mängden bilar som kör genom byn är inte stor vilket gör det lite svårare att träna. Hur kul är det i ärlighetens namn att stå bredvid vägen i någon timme och hoppas på att det ska dyka upp ett par bilar? Inte roligt alls är svaret om någon funderar och därför är det tur att det nu är kultur i tiomilaskogen. Det är en händelse som lockar en hel del besökare och för att ta sig dit passerar folk Sillerö. Jag och Lexus tränade en stund och under den stunden passerade i stort sett lika många bilar som det normalt gör under en hel dag.

onsdag 25 juli 2012

Tränar lite och funderar

Största skillnaden när jag tränar Lexus mot när jag tränade Toker är att jag avbryter fortare när det inte går som jag har tänkt. Sen funderar jag lite och försöker komma på rätt sätt att träna. Nu är det lite lurigt att träna för Lexus vill gärna ha kamp som belöning och det vill inte jag belöna med innan hans ben har fått vila någon dag till. Jag håller även på och velar om jag ska försöka byta ingång för jag tänker hela tiden fel och det blir inte bra. När jag inte tänker mig för så blir det att jag vill ha in honom på vänster sida och fortsätter jag att vimsa runt kommer det sluta med att Lexus gör på båda sätten och det blir inte bra alls. Jag tar det fortfarande väldigt lugnt med träningen och jag är nöjd med att han håller ögonkontakt när han sitter på vänster sida och behåller ögonkontakten när vi går ett steg.

måndag 23 juli 2012

Bubbelplast

Jag hade gärna rullat in Lexus i bubbelplast för att skydda honom från att göra sig illa i fortsättningen men det känns inte helt realistiskt. Lite tveksam också till om det skulle vara godkänt på tävling. Efter en del velande så fick Lexus vara lös en liten stund i trädgården. Han har så mycket överskottsenergi att det kändes som det enda vettiga.
Han promenerade mest runt och verkade njuta av att slippa koppel. Nu kommer han att få ta det lugnt ett par dagar till men sen ska vi komma igång med träningen igen. Jag har försökt träna lugna saker men Lexus koncentration har inte varit på topp när han inte har fått röra på sig.
Att klippa klorna har gått lite så där. Framtassarna har jag kapat klorna en liten bit på men att kapa klorna på baktassarna när han har så mycket energi har inte gått. Jag är inte så pass duktig på att klippa klor att jag klarar av att klippa lagom på en valp som sprattlar.
För Lexus del så tror jag inte att han bryr sig om att klorna är lite för långa utan det är nog mest jag som har dåligt samvete för det

Vardag igen

Sambon gav sig iväg till jobbet för en stund sedan och nu är hans semester slut. Vi hade mycket som vi hade tänkt göra under semestern men det var inte mycket som vi hann med. Att ny panel kom upp var det viktigaste och nu när det regnar är det skönt att veta att vi har vettig panel. Vi får helt enkelt hoppas på bra väder på helgerna så att vi hinner en del av det vi hade tänkt.
Frågan är om det inte är på tiden att jag drar igång något nytt projekt. Tapeterna i sovrummet har irriterat mig ett tag och lösningen på det problemet måste bli att jag sliter ner dem. Vid det här laget har nog sambon blivit lite härdad så det borde inte bli någon större chock för honom att komma hem och inse att jag har börjat slita ner tapeter

söndag 22 juli 2012

Trött på koppel

Nu är nog Lexus och jag lika trötta på koppel. Han haltar fortfarande men väldigt lite så imorgon tror jag inte att han kommer att halta alls. Det börjar bli väldigt drygt att hålla honom lugn och att vara så låst. Eftersom jag inte kan ta mig ut på promenader så får jag fånga detaljer i och utanför trädgården på bild.





humla

Svalor i vila

lördag 21 juli 2012

Lugnt och stilla

Det visade sig att vi alla är lite trötta idag. Hundarna är inte direkt vana vid besökare dygnet runt så det har nog tagit lite på deras krafter. Större delen av dagen så har de bara vilat och jag kan inte påstå att jag har gjort något ansträngande heller.
gräs

blommande norrlandsschersmin (tror att det är det i alla fall)

en av sädesärlorna som envisas med att flyga in i fönsterna

Panelen uppe och gästerna är på väg hem

Det var tur att vi fick hjälp med panelen för om det bara hade varit jag och sambon skulle det ha tagit lång tid.
En av våra gäster/arbetare blev ordentligt provsmakad på av knotten. Regnandet har gjort att det inte direkt är någon brist på varken mygg eller knott. Jag börjar redan bäva lite för om det även kommer att bli ett år med mycket älgflugor.

Yana och Freyja har njutit av solen när den har lyst och övervakat arbetet. Båda har haft en förmåga att lägga sig nära stegarna och varit nära att bli klivna på flertalet gånger.
Lexus däremot har mest tuggat på saker och försökt leka i koppel

fredag 20 juli 2012

Och ute faller regnet

och mig hittar man inne. Nu var jag snäll och satte på lite kaffe så att "arbetarna" inte slutar. Tanken är att väggen ska bli klar idag och det blir den nog.
Någon risk att fönstret trillar ur föreligger det inte längre. Snickaren som satte den tidigare panelen tyckte bevisligen att det räckte att sätta fast fönstret med 5 spikar i panelen. Inte så bra.
Lexus blir det svårare och svårare att få att ta det lugnt. Jag försöker träna lugna saker så att han ska bli trött men det slutar bara med att han studsar runt. Det lilla klumpen blir 5 månader idag. Han roar sig ibland med lugna saker och att tugga på trä är en sån sak. Han har helt klart blivit skälligare nu när han bara får ta det lugnt och det förvånar mig inte. Energin måste ut på något sätt

torsdag 19 juli 2012

Suddiga bilder och det går framåt

Arbetet går framåt vilket måste innebära att jag och Lexus är duktiga på att övervaka.
I morse fick Lexus en väldigt kort promenad men han är fortfarande lite halt. Några dagar till så tror jag nog allt att han kommer att vara okej igen. Det kommer inte att bli några bilder på Lexus tagna med min kamera innan det. Anledningen är att han inte ser så välvårdad ut nu och då är det utmärkt med bilder från mobilen.
Lexus jublar inte direkt av glädje i vanliga fall när det kommer till kloklippning och borstning och nu när han inte har fått röra sig på en vecka så är samarbetsviljan inte på topp. Jag känner inte att det är någon mening att bråka med honom nu så han får se lite ovårdad ut ett par dagar till

onsdag 18 juli 2012

Nej, jag är inte någon duktig arbetare

Arbetet med att byta panelen går framåt men inte direkt tack vare mig. Min uppgift är mest att rensa spik och titta på när andra arbetar.
Att det regnar gör inte direkt att arbetet går fortare. Jag och Lexus tar vår uppgift att övervaka på största allvar

tisdag 17 juli 2012

Huset ser lite udda ut

Rivningen av panelen är igång och det är bara att konstatera att den som har satt upp panelen inte borde hantera en hammare. Nu har den personen snickrat på en hel del hus här i närheten och det mesta är lite tokigt. Nä jag borde nog ta och gå ut igen och hjälpa till så att vi blir klarar innan hösten

måndag 16 juli 2012

Bättre och bättre

Jag pratade med veterinären i morse och vi beslutade att avvakta med tanke på att Lexus nu går på benet. En av fördelarna med en veterinär som man känner lite grann är att det går att ha en dialog och han vet hur nojig jag är över hundarna. Lexus börjar få lite svårt att ta det lugnt och han studsar lite för mycket i kopplet men det är svårt att förhindra.
Stundtals så nöjer han sig med att bara ligga och titta i trädgården. Han är duktig som klarar av att ta det så lugnt och jag hoppas att han klarar det ett par dagar till. Det kommer att dröja ytterligare några dagar innan Lexus kommer att få komma utanför trädgården.

Bayrarna verkar inte ha något emot att inte bli tuggade på av Lexus. Nu var det bara Freyja som fastnade på bild men även Yana smög runt

söndag 15 juli 2012

Blommor

Det blev en stund med sol idag vilket var mer än välkommet. Nu var det inte direkt långvarigt och sen kom det åska.




Energi

Någon brist på energi lider tyvärr inte Lexus av, han kommer med leksaker och vill busa. Nu känns det inte så konstigt med tanke på att han brukar få springa av sig, leka och träna. Han har blivit bättre i benet men fort går det inte. Får se om det blir ett veterinärbesök imorgon igen eller inte, ska ringa och prata med veterinären på morgonen så får jag ser vad han säger. Lite nojig är jag även att det ska visa sig att det blir någon permanent skada. Med tanke på min otur med tidigare hundar så är det inte så konstigt att jag oroar mig för sånt

lördag 14 juli 2012

Den eviga lösningen

är älgben. Att hålla Lexus lugn går så där. Första dygnet var lätt för då ville han inte röra sig i onödan nu har det ändrat sig. Igår kväll ville han leka så han mår helt klart bättre. Att bara få vara ute i trädgården i koppel är inte riktigt vad Lexus önskar sig.

För att göra honom lite gladare och få honom att vara stilla så har jag nu gett honom en bit av ett älgben att tugga på. Han har helt klart blivit bättre i benet. Första dygnet så hoppade han bara på tre ben och nu stödjer han lite på höger bakben så det går åt rätt håll. Det är så skönt att han inte skadade sig värre. Hur han skadade sig vet jag fortfarande inte men jag gissar att han halkade till på gruset på uppfarten och slog i höften på stockarna som utgör gränsen mellan gräsmatta och uppfart. Det är nog bara att acceptera att det inte går att skydda djuren från allt.

fredag 13 juli 2012

Smygfotat

Idag smygfotade jag lite! Ta daa!
Inte världens mest välkomponerade bild, men det är svårt!
Hon är ju snabb som en vessla och vrider och vänder på sig när kameran kommer fram.
Syrran alltså. Inte hunden.
 
Gissar att en del av er som läser den här bloggen är nyfikna på vem det är som skriver om sitt liv med vovvar, älvar och knott ute i dalaskogen.
Syrran är ju inte så pigg på att själv vara med på bild, men efter mycket tjat gick hon med på att jag fick lägga ut den här.
Annars brukar hon ju "råka" photoshopa bort sitt huvud.
Hon vill inte ta fokus från hunden som hon visar upp på bilden gissar jag, men jag håller inte med om att det funkar.
Vad skulle du först se på en sån bild?
En hund eller en huvudlös kvinna?
Tänkte väl det.
Nog för att knotten gör sitt bästa för att äta upp en om man skulle sticka ut huvudet i den fjortongradiga sommarvärmen, men huvud har hon allt.
Jag tycker i alla fall att bilden är jättehärlig!
Det här objektet hade däremot inget att säga till om :)
Har man öron som ser ut att vara gjorda av fleece får man skylla sig själv om nån vill dokumentera ens ulliga gullighet.

/ Gästbloggare Madde (i morgon är syrran tillbaka igen och ni får bilder med skärpa i :)




torsdag 12 juli 2012

Gästbloggare!

Hej hej!
Här kommer ett gästinlägg från systeryster som är på besök från storstaden.
Har ni sett en sån söt hund nån gång? Nä, jag tänkte väl det :)


Igår fick jag äntligen träffa lilla Lexus.
Ååå vad han var glad att se mig!
Och med glad att se mig menar jag att han skällde som besatt och försökte gömma sig bakom syrran :)

Idag har han försökt äta upp mitt hår, så nu är vi vänner.
Han är för jäkla söt den lilla garnbollen. Titt som tätt kommer han fram, lägger sitt lurviga ansikte på knät och vill bli klappad.
Hade jag inte bott i en lägenhet som är lika stor som en standardhiss hade jag också skaffat hund.




Igår kväll vid läggdags rullade dimman in.
Syrran klädde på hundarna slöjor och så dansade de till di Levalåtar på ängarna fram till gryningen, men de bilderna vill hon inte att jag lägger ut ;)

Hej då! /Madde


Veterinär

Nu håller jag tummarna för att vår vanliga veterinär inte har tagit semester. Lexus gjorde sig illa igår kväll och det ser inte bättre ut nu så det får bli ett besök till veterinären. Hur han gjorde sig illa vet jag inte, han sprang runt själv ute i trädgården och plötsligt skrek han till. Jag var ute med honom men när han skrek till så var han skymd av en bil så jag vet inte alls vad han gjorde. Det känns som maximal otur att han lyckas göra sig illa när han själv springer runt i trädgården. Nu hoppas jag att vi snart får tag på veterinären och att det inte är något allvarligt.

Det visade sig att  Lexus har gjort illa höften. Veterinären trodde inte att det var någon fraktur men erbjöd sig att röntga om jag ville. Han känner mig rätt bra efter alla besök som det blev med Leo och Toker. Jag valde att gå på veterinärens råd och avvakta med röntgen. Lexus ska ta det lugnt och sen ska vi höra av oss till veterinären på måndag igen. Om han inte har blivit bättre så blir det självklart röntgen men veterinären räknar med att Lexus kommer att bli lite bättre för varje dag. Nu gäller det bara att lyckas få Lexus att ta det lugnt

tisdag 10 juli 2012

Haha, stackars människor som tror att de ska få läsa om bilmärket Lexus

Borde kanske ta och lägga till collie varje gång som jag skriver Lexus. Det jag skrattar åt är den här sidan 
stackars människor som klickar på min blogg under andra om lexus.
Inte från idag för regnet faller och knotten bits
 Det här är min Lexus och här visar han prov på att det är viktigt att skälla på hinkar i båtar. Visa mig en bil som klarar det så blir jag imponerad.