måndag 30 april 2012

10v

Idag blir Lexus 10v och han väger nästan 6kg nu.

Han har fått bekanta sig med leksaker i olika material och leksaksräven blev en favorit.

Gräset i trädgården ska slitas upp med tänderna.

Att springa runt som en galning är ett måste ett par gånger om dagen
Allt som hittas i trädgården måste det tuggas lite på.
Att vara en blomma och överleva i den här trädgården kan inte vara lätt men några klarar det och för den bedriften förtjänar den att visas upp här

söndag 29 april 2012

Det är tur att vi inte bor i lägenhet

Hade vi gjort det så skulle nog någon granne ha ringt polisen. Jag tänkte att det var dags att ta itu med kloklippning idag och min plan var att passa på när den lille var trött. Planen var då att han inte skulle orka protestera så mycket. Där hade jag fel. Jag har aldrig varit med om en valp som sprattlade och skrek så mycket. Ett par klor på baktassarna blev inte klippta utan det kändes som det räckte med kloklippning för idag. Klipper resten imorgon och då blir det hörselkåpor på för min del.

Efter en del funderande så har vi nu beslutat om namn.
Det blev Lexus.

Den senaste tiden har jag börjat tycka att Freyja ser så vuxen ut i kroppen.
Lika grov som Yana tror jag aldrig att hon kommer att bli.
Lite kul är det att Yana och Freyja ser så olika ut

lördag 28 april 2012

Inget namn än

Det har blivit ovanligt lite bilder på den lille och det beror på att bilderna som jag har tagit inte har blivit så bra. Jag kunde inte förstå varför så många bilder blev suddiga tidigare men idag insåg jag varför. Det beror helt enkelt på att autofokusen inte är så snabb som jag skulle önska. Nu är det en sån sak som jag har irriterat mig på tidigare men det har ändå inte varit så svårt att få skarpa bilder på bayrarna. Bayrarnas rörelsemönster och steglängd vet jag och anpassar mig efter det.
Den här bilden är ett utmärkt exempel på att kameran inte riktigt hinner med.
Det går givetvis att ta bra bilder ändå men om någon har en pentax k5 som ligger och samlar damm så går det bra att skicka den till mig.
Så här förbryllad ser han ut när han hör ett nytt ljud. Den här gången var det en motorcykel.

Lek och kamplusten är stor och det hoppas jag att den fortsätter att vara.
Frågan är fortfarande bara vad en sån här söt liten hund ska heta

fredag 27 april 2012

Det finns alltid något positivt

Det här vädret börjar bli lite tröttsamt. Min jacka hinner inte torka innan det är dags att gå ut igen och regnet bara faller. Då är det tur att det även händer saker som är något mer positivt.
Valpen är fortfarande namnlös men till på måndag ska han ha ett namn. Vi har hunnit med en liten bilresa med honom och det gick bra, han låg mest och sov i mitt knä. Det kommer att dröja ett tag innan han får börja åka i bur men han har fått börja vänja sig vid den. Vi har en bur som står öppen i vardagsrummet och där går han gärna in och lägger sig och vilar.
Nästa positiva sak är att min inlämningsuppgift nu var rättad och det blev ett G på den, det gick bara att få G eller underkänd så jag får vara nöjd med det.
 Sen får jag även säga att det är roligt att min porslinsblomma blommar för första gången

onsdag 25 april 2012

Det får nog allt bli ett annat namn i alla fall



Jag hade tänkt använda Falkor som tilltalsnamn på valpen men det känns inte helt rätt. Istället för att säga Falkor så har det mest blivit killen och liknande. Jag får helt enkelt fundera ut något namn som känns rätt och som jag kommer använda.

tisdag 24 april 2012

Trivs bra här

För ett par dagar sedan blev jag kontaktad av en bloggportal som tyckte att jag skulle blogga där. Nu känner jag mig inte direkt smickrad av det för det verkar vara en bloggportal som kontaktar alla de hittar. Att jag inte ens överväger att byta var jag bloggar beror på att jag har bloggat på en portal tidigare. Det var kul men samtidigt blev jag irriterad för ofta på korkade bloggar som man såg så fort man skulle logga in. När jag bloggar här så vet jag att de enda irriterande bloggar som jag råkar se är mina egna och då kan jag alltid radera.

Träning pågår

Det finns ett par saker som alla hundar behöver lära sig och Falkor är inget undantag.
Att vara söt är något som alla hundvalpar redan kan så det har jag inte jobbat på.
Vad som är lämpligt att tugga på är en sak som vi jobbar på. Att hugga matte i byxbenen är inte okej även om man är liten.
Att tugga på människor kan vara okej ibland men oftast inte önskvärt.
Att tugga,slita och dra i leksaker är däremot utmärkt.

Igår lekte Falkor och Freyja lite i köket och Freyja förvånade mig med att vara riktigt försiktig.
Enda "problemet" än så länge är att jag blir så jäkla trött på dagarna när jag inte får sova på nätterna så min tankeverksamhet är inte den bästa.

måndag 23 april 2012

Falkor överlevde mötet med bayrarna

Sambon och Yana och Freyja kom hem igår kväll. Det gick mindre bra för dem på spårproven så något mer om det nämner jag inte. Yana och Freyja blev lite lätt förvirrade över att hitta en liten ullig valp i huset och Yana var inte helt nöjd över det. Falkor var i köket när de kom hem och barngrinden var stängd. Yana nosade igenom honom ute senare och skällde på honom och verkade nöjd så länge som han höll avstånd. Freyja verkade se Falkor som en kul leksak, hon hälsade på honom när hon var kopplad. Förhoppningsvis så kommer Freyja att inse att han är liten och att man måste vara försiktig. Freyja hade lite svårt att ta det lugnt i natt för hon var nyfiken på Falkor vilket resulterade i att jag blev väckt klockan 4.

söndag 22 april 2012

Från söt till galen går det fort

Falkor blev väldigt upprörd på en hatt som jag råkade ha ner från hatthyllan. Inte försvann den heller fast han morrade och skällde på den. Redan på en dag så känns det som om jag börjar få lite grepp om vad Falkor är för individ.

Det går bra

Min bild av Falkor än så länge är att han är en självständig liten hund. Igår valde han att ligga i köket medan jag var i vardagsrummet. Natten var lite jobbig för han var liten ledsen så det blev bara runt 4h sömn men det är klart att det kan vara lite läskigt att flytta till ett nytt hem.

Nu hoppas jag att det även kommer att gå bra ikväll när Yana och Freyja kommer hem

lördag 21 april 2012

Så har Falkor flyttat in

Puckolinas Falkor

  Lite läskigt känns det med en valp igen men jag vänjer mig nog. Falkor verkar ta sin flytt med ro och ligger i hallen och sover. Det gäller att passa på att göra saker medan han sover, försäkring har jag hunnit ordna med och sen blir det till att lägga in information om honom på hemsidan.
Tack Åsa och Kent för den lilla hårbollen


fredag 20 april 2012

Men va fan

Svordomar låter aldrig trevligt eller bildat men ibland är det befogat.
Utanför fönstret så snöar det och blåser och det känns riktigt onödigt. Jag hade tänkt kratta och städa lite i trädgården så att i alla fall en del olämpliga saker skulle försvinna. Av erfarenhet så vet jag att allt som är olämpligt verkar locka valpar lite extra.
Att vakna utan att ha en bayrares armbågar i ryggen var lite konstigt i morse. Hundarna får inte vara i sängen men det löser Yana och Freyja på sitt eget sätt. De har kvar baktassarna på golvet och så lägger de sig med överkroppen på mig. Det är tur att dem är söta

torsdag 19 april 2012

Lite tomt och konstigt

På fm så gav sig sambon och hundarna iväg mot Kosta. Schweisshundklubben har årsmöte, spårprov och sånt där i några dagar. I vanliga fall brukar jag följa med på sånt men den här gången blev jag kvar hemma. Att vara hemma utan någon hund tror jag aldrig att jag har varit så det är riktigt konstigt. Anledningen till att jag inte följde med är att Åsa och Kent är så pass snälla att de kommer hit med Falkor på lördag. Träningen är även påbörjad, jag fick bildbevis på det för någon dag sedan.


©Puckolinas kennel

onsdag 18 april 2012

Udda kombination

Det är inte ofta som jag tittar på saker i min närhet och reflekterar över sakerna. På morgonen kastade jag ett öga på mitt sängbord och slogs av vilken underlig blandning av böcker som jag läser.
Det har varit dåligt med tid och ork att läsa sånt som inte är nödvändigt(kurslitteratur) men det känns som om jag har lite mer ledig tid nu. När jag tillbringar hela dagar med att läsa kurslitteratur så känns det inte lockande att läsa mer oavsett hur bra böckerna är. Lydnadsträning i teori och praktik var en gåva från Åsa och Kent och det är en bok som jag räknar med att ha nytta av.

tisdag 17 april 2012

Promenad avklarad

Snön föll på oss men det var ändå skönt att vara ute och få lite luft. Inga djur syntes till om jag bortser från Yana och Freyja.
Jag anade att det skulle vara lite halt på ställena var snön hade fallit på trädrötter och grenar som ligger på marken så kameran fick bli kvar hemma. Mobilen har jag blivit bättre på att ta med mig för om jag skulle ramla och bryta ett ben kan det vara bra att kunna ringa efter hjälp.
Freyja smälter in riktigt bra i det torra gräset. Det är Yana som står på stubben.
När våren kommer blir skogsvägarna mjuka och körs lätt sönder så trafik på vägarna nu är mindre önskvärt. Själv tycker jag att det är rätt skönt att kunna promenera utan att fundera på om det ska komma en bil i full fart. Nu är det lugna hundar här och det ska jag utnyttja genom att plugga en stund

Och snön faller

Jag hade tänkt att jag idag skulle ha lite av en slödag och kratta trädgården. Vädret verkade dock inte tycka att min plan var bra för det snöade när vi vaknade och snöar än. Det lutar åt att det får bli en ordentlig promenad med hundarna istället. Jag fick in min uppgift med en timmes marginal igår så nu får jag bara hoppas att det blir godkänt på den. Planen var även att Freyja skulle gå ett viltspår den här veckan men det finns inga domare som lägger spår i snö.

måndag 16 april 2012

Plugga plugga plugga

Hjärnan är lite trött och att tänka börjar bli en utmaning. Någon nöd har det inte gått på Yana och Freyja. Om man tittar i dalademokraten under västerdalarna så går det att se vad hundarna och sambon roade sig med i lördags. Min deadline är 23:59 i kväll och jag tror nog att jag kommer att hinna klart med någon timmes marginal. Mer kaffe nu och sen ska jag försöka få ihop något vettigt

lördag 14 april 2012

En stor påse godis skulle nog hjälpa

Det är riktigt dåligt med studiemotivationen nu. Underligt nog så blir det inte så mycket skrivet när jag bara sitter och stirrar på frågorna. Inte kan jag ta en paus och promenera med hundarna heller för dem är inte hemma. Hundarna och sambon flydde i morse och kommer inte hem på några timmar. Undra om mer kaffe är lösningen?

fredag 13 april 2012

Varje morgon och varje kväll

Ser man samma sak när man tittar ut genom fönstret.


Det känns som om jag någon dag borde anstränga mig för att ta lite fina bilder på rådjuren men det får bli när jag har mindre att plugga.

torsdag 12 april 2012

Några timmar extra tack

Lite av ett under är det att jag har lyckats samla på mig en del högskolepoäng. Ett misstag som jag envisas med att göra är att slarvläsa vad det är som man ska skriva i inlämningsuppgifter. Jag borde ha lärt mig första gången som jag blev tvingad att i panik skriva om men nej. Nu hade jag fått för mig att jag bara behövde läsa ett par hundra sidor och skriva ihop runt 4 A4 till på måndag. För en stund sedan kom jag till insikt att jag återigen inte hade läst ordentligt. Det är ca 12 A4 som jag ska få ihop och det är en viss skillnad. I vanliga fall så brukar jag inse sånt här när det är ett par timmar kvar innan uppgiften ska vara inne så jag får glädjas åt att jag i alla fall insåg mitt misstag i tid.

onsdag 11 april 2012

Lite mer än en vecka kvar nu

Och sen flyttar Falkor in. Igår var det ögonlysning för valparna och det enda resultatet som hade fått mig att backa ur köpet är näthinneavlossning. Falkor fick diagnosen lindrig crd och det känns bra.
Lite får jag allt ordna inne innan det är valpsäkrat men så mycket är det inte. Gräsmattan skulle däremot behöva bli krattad ordentligt. Pinnar och kottar finns det i mängder och jag vill få bort så mycket som möjligt. Det gäller bara att det slutar regna någon gång så det går att fixa lite ute.

tisdag 10 april 2012

Jäkla folktandvården

Med jämna mellanrum så känns det som om Malung är ett U-land med en bunt idioter.
Jag har en stark känsla av att jag har minst ett hål i en tand och eftersom jag inte är tandläkare själv så ringde jag folktandvården. Nu har jag varit medveten om att folktandvården här inte är mycket att hurra för så därför har jag kvar min tandläkare i Uppsala. Men jag tänkte nu att det var dags att byta till en tandläkare här, helt praktiskt är det inte att ha en tandläkare 30 mil bort. Jag fick prata med en snorkig otrevlig människa i växeln hos folktandvården och jo jag kunde få en tid att fixa det akuta men en ordentlig undersökning kunde jag inte få nu utan då skulle jag få vänta ca 18 månader. Självfallet så vill jag ha en ordentlig undersökning på en gång så att jag inte har något begynnande hål eller liknande som under 18 månader skulle kunna utvecklas till något värre. Jag vägrar tro att det ska vara så svårt att rekrytera tandläkare hit utan jag tror mer att det handlar om slöhet från dem som borde få hit fler tandläkare.

Det lutar helt enkelt åt att det får bli en resa till Uppsala om jag inte lyckas hitta någon vettig tandläkare närmare

måndag 9 april 2012

Ett evigt snöande

Det har snöat hela dagen och muntert är det inte att titta ut i den vita världen. Får hoppas att det är bättre väder nästa helg så att vi kan röja klart i trädgården.

söndag 8 april 2012

Trädgård

Även om det inte är varmt så skiner solen och det kändes som om det var dags att röja lite i trädgården. Under ett par år har jag gnällt om att vi borde ta bort häggen och precis som jag anade så insåg sambon att jag hade rätt. Kan även vara så att han inte ville höra mitt tjat längre.
Vi fick ner halva häggen idag så resten tar vi imorgon.
För ett par år sedan köpte vi en fågelholks byggsats. Vi byggde ihop den samma år och sen hamnade den i en garderob. Idag var det dags för den att hamna i ett träd.
Den hamnade i en av björkarna och nu får vi se om någon fågel i år eller nästa år tycker att den duger

lördag 7 april 2012

Ätit gott och klappat på hundar

En trevlig dag med andra ord.



Det är två lägen på Saphira och Falkor, full fart och djup sömn. 

Saphira och Falkor
Yuffie med sina valpar
Saphira
Falkor
Saphira
Falkor
Saphira
Jag passade även på att klappa lite på de vuxna hundarna i huset men det blev inga kort på dem. Det är inte så ofta jag har chansen att klappa på en collie eller en terv så det gäller att passa på. Jag fick även med mig en ny bok hem nämligen lydnadsträning i teori och praktik så nu har jag lite att läsa och fundera över. Tack Åsa och Kent